1. Spy Hunter 2

Spy Hunter 2

Het is alweer twee jaar geleden dat de eerste Spy Hunter titel in de winkels lag. In dat deel moest agent Alec Sects de wereld behoeden voor de experimenten van de terroristische organisatie NOSTRA. Helaas voor Alec is NOSTRA weer helemaal terug van weggeweest. Gelukkig krijgt hij deze keer de hulp van de mooie agente Duvelle.

In Spy Hunter 2 heb je de beschikking over de G-8155, een auto waar zelfs de Austin Martin van James Bond U tegen zegt. De G-8155 is de opvolger van de G-6155 uit het eerste deel en natuurlijk ook tot op de tanden bewapend en aan te passen aan elke situatie; water, sneeuw, ijs, modder: het is geen probleem. Mocht het toch mis gaan, dan heb je altijd nog een vluchtmotor/jetski. Deze komt uit je auto wanneer het echt foute boel is. Tijdens een missie rijden er ook nog “Weapon Vans” rond die je auto repareren en je wapens herladen.

Spy Hunter 2 is voornamelijk schieten op alles wat beweegt en zorgen dat je zelf niet geraakt wordt. Het rare is dat de eerste missie makkelijk is, de tweede missie moeilijk is en de volgende missie weer een eitje is. Ook al beschikt het spel over gevarieerde missies zoals aanvallen, verdedigen en escorteren, toch is het allemaal hetzelfde. De auto rijdt erg soepel en al rijd je op volle snelheid, wanneer je op de rem drukt staat hij vrijwel meteen stil. In het begin moet je dan ook wennen aan het gedrag van je auto, alles gaat veel te makkelijk. Het is bijna onrealistisch te noemen, maar dan bedenk je je al snel dat dit de auto van de toekomst is en dat het misschien best mogelijk zal zijn. Je auto is in het begin standaard uitgerust met mijnen en een machinegeweer. Naarmate je verder komt komen hier raketten, rookbommen en schilden bij. Het heeft alleen weinig zin, want je tegenstanders worden ook steeds beter bewapend.

Midway heeft in het spel het klassieke eindbaasgevecht opgenomen. Je zult het na een x aantal missies moeten opnemen tegen een tegenstander die veel groter, sterker en sneller is dan jij op dat moment. De meeste gevechten zijn erg leuk, dat komt dan vooral omdat jij aan de winnende hand bent. Het wordt pas echt frustrerend als je verliest en weer helemaal opnieuw moet beginnen. Daar ben je echter wel aan gewend geraakt; het komt ook tijdens missies vaak voor dat je weer helemaal vanaf het begin moet beginnen.

Grafisch ziet het spel er wel aardig uit, maar op sommige momenten ziet het eerste deel er zelfs beter uit. De nieuwe ontwikkelaar, Rockstar San Diego (wat voorheen Angel Studios was) heeft het spel over het algemeen erg verbeterd. Alleen op ‘drukke’ momenten zakt de framerate omlaag en schokt alles voorbij. Het komt ook vaak voor dat voertuigen van de tegenstanders spontaan ontploffen of ergens tegen aan knallen. Gelukkig betekent een nieuwe ontwikkelaar niet alleen maar iets slechts. Ze hebben voor de soundtrack Vanessa Carlton (“A Thousand Miles”) weten te strikken. Je moet er alleen wel van houden, anders is het beter om het geluid uit te zetten.

Mocht je er niet zo van houden om al die zestien missies in je eentje te spelen, dan kan dat ook met een vriend of vriendin. De ene bestuurt de auto en de ander schiet in het rond met een extra machine geweer op het dak. Het is behoorlijk lastig om met dat machinegeweer te richten, want hij vliegt van links naar rechts. Het kan natuurlijk voorkomen dat je ruzie krijgt met je vriend(in), dat kun je dan meteen uitvechten in een potje één tegen één.

Conclusie en beoordeling

Helaas is de nieuwe ontwikkelaar er niet in geslaagd om Spy Hunter 2 te vernieuwen. Het spel geeft je al na een paar minuten spelen het gevoel alsof je alles al hebt gezien. De eindbaasgevechten is het enige punt wat echt vernieuwend is in vergelijking met de eerste Spy Hunter. Mocht je dat eerste deel al hebben dan kun je het tweede deel lekker links laten liggen, want de meeste dingen waarover deel twee beschikt zijn rechtstreeks uit het eerste deel gehaald. Spy Hunter 2 is helaas een teleurstellende opvolger.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • De G-8155
 • Eindbaasgevechten
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Grafische slordigheidjes
 • Wordt snel saai
 • Slecht vervolg

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Die screens zien er niet al te sexie uit…

 • In het spel zelf ziet het er wel wat beter uit hoor, geloof me.

 • hmm, beroerde screens

 • jezus zeg wat een lelijke screens.. De game zelf moet er gewoon beter uitzien.. slechter kan in ieder geval niet :P

 • lijkt me dus niks aan deze game

 • Dat kunnen hele vroege screens zijn, en dus niet representatief aan dit spel.

 • Low-res screens zijn dat! :S Maja het spel op zich stelt ook niet al te veel voor dusjah…

 • quote: Helaas is de nieuwe ontwikkelaar er niet in geslaagd om Spy Hunter 2 te vernieuwen. Het spel geeft je al na een paar minuten spelen het gevoel alsof je alles al hebt gezien. De eindbaasgevechten is het enige punt wat echt vernieuwend is in vergelijking met de eerste Spy Hunter. Mocht je dat eerste deel al hebben dan kun je het tweede deel lekker links laten liggen, want de meeste dingen waarover deel twee beschikt zijn rechtstreeks uit het eerste deel gehaald. Spy Hunter 2 is helaas een teleurstellende opvolger  Waarom zeg je ongeveer vijf keer hetzelfde? Zijn er niet meer punten die de moeite waard zijn om te behandelen in de conclusie?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren