1. Rogue Ops

Rogue Ops

Wat krijg je als je Splinter Cell mixt met een vleugje Metal Gear Solid en een schepje Perfect Dark? Kemco’s Rogue Ops, het allernieuwste stealth actiespel met de vrouwelijke hoofdrolspeelster Nikki Connors in de hoofdrol. De ontwikkelaar brengt met Rogue Ops een spel zonder enige vernieuwing en jat van bovenstaande drie spellen verschillende spelelementen.

Het verhaal in Rogue Ops stelt niet veel voor. Nikki Connors is een typische cyberbabe zoals Joanna Dark uit Perfect Dark. Ze heeft een atletisch lichaam, is goed met wapens en is zeker niet op haar mondje gevallen. Ze heeft zich aangesloten bij een geheime overheidsinstelling en is vastberaden om de terroristische organisatie Omega 19 uit te schakelen. De mensen achter Omega 19 blijken namelijk verantwoordelijk te zijn voor het vermoorden van Nikki’s man en dochter. In dit spel draait het uiteindelijk dus om wraak en Nikki zal er alles aan doen om Omega 19 omver te werpen. Typisch een verhaallijn die in een B-film zou passen.

Voordat het spel begint word je getrakteerd op een introductiefilmpje, waarin bovenstaand verhaal verteld wordt. De ontwikkelaars hadden wel wat meer tijd mogen besteden aan deze tussenfilmpjes, want grafisch ziet het er bijna slechter uit dan de beelden van het spel zelf. Die beelden halen ook bij lange na de kwaliteit van een spel als Splinter Cell niet en zijn redelijk standaard te noemen. Het gebruik van lichteffecten is echter wel goed te noemen. De stemmen die gebruikt worden in Rogue Ops zijn van een lachwekkend slecht niveau zoals we dat kennen uit de eerste Resident Evil. Gelukkig neemt Rogue Ops zichzelf niet al te serieus; er zit aardig wat humor in het spel verwerkt. Daarnaast bevat het spel Nederlandse schermteksten en worden de gesprekken Nederlands ondertiteld.

Voor je echt met Nikki op pad mag moet je eerst twee traininglevels doorlopen. Deze lijken rechtstreeks afkomstig te zijn uit Splinter Cell. Zo moet je met Nikki op een bepaald punt naar vier verschillende vlakken kijken, waarna je weer verder mag. Na deze twee simpele trainingslevels begint het spel pas echt en word je ergens gedropt in het warme Spanje waar je op zoek moet gaan naar een boek met gegevens over terroristen. Het komt er in de meeste missies op neer dat je sluipend en ongezien van punt A naar punt B moet zien te komen en ondertussen voorwerpen moet zoeken of bommen moet plaatsen. We hebben het allemaal al eens eerder én beter gezien. Het spel maakt voor speciale handelingen gebruik van één actieknop. Wanneer je bijvoorbeeld naar een kast of reling kijkt verschijnt er een groen icoontje. Als je dan op de actieknop drukt maakt Nikki in het eerste geval de kast open en in het tweede geval gaat ze aan de reling hangen. Verder kan Nikki de vijand van achter besluipen. Zodra je dan op de actieknop drukt moet je een knoppencombinatie indrukken waarna Nikki de vijand op brute wijze om het leven brengt. Op het fatale moment zie je dan in een flits de botten van je tegenstander. In het begin best aardig, maar op den duur wordt het irritant.

Conclusie en beoordeling

Rogue Ops is een middelmatig spel en haalt niet het niveau van Splinter Cell of Metal Gear Solid. Toch is het een aardig spel om te spelen, mits je houdt van het [i]stealth[/i]- en actiegenre. De missies zijn misschien een beetje standaard, toch zorgt het spel er op de een of andere manier voor dat je blijft spelen. Helaas ziet én klinkt het niet helemaal zoals het zou moeten en bevat het spel hier en daar wat vervelende bugs. Zo kwam ik bijvoorbeeld in de eerste missie vast te zitten in enkele laserstralen. Nikki Connors is in mijn ogen niet geslaagd voor de test en ik zal haar zeer waarschijnlijk snel weer vergeten. Het was een aardig tussendoortje, niets meer, niets minder.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Ziet er aardig uit
 • Pakkende missies
 • Minpunten
 • Verhaallijn
 • Stemmen

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hmm… vreemde categorien om een review in te verdelen "techniek, idee" Wat zijn de afzonderlijke betekenissen van die categorien? Dat kan ik namelijk nergens echt terugvinden.  Misschien een kleine FAQ maken over hoe jullie reviews in elkaar steken?  Verder is het wel goed geschreven, nergens verrassend, maar dat is Rogue Ops ook niet. :)


 • Is wel een raar spel. Maar het speelt wel goed alleen het is best wel makkelijk.

 • wat denk jezelf? als je een beetje logisch nadenkt begrijp je de betekenis denk ik wel. voor de mensen die het echter nog steeds niet begrijpen. techniek is eigenlijk de graphics en het geluid bij elkaar. ook telt mee of het spel mee kan met de huidige generatie. speelplezier is duidelijk, is de game leuk om te spelen. speelbaarheid is een verkapte gameplay. de besturing en dergelijke dus, maar niet of de game leuk is. idee is uiteraard of het een (origineel) idee betreft.

 • Roy > als je op 'Scoresysteem' klikt zou je op een pagina moeten komen waar het uitgelegd zou moeten worden. Moet iemand nog ff schrijven :)

 • "Idee"? "Techniek"?  wat shitty verzonnen!

 • Notorious_Roy van Fok he? :)  @Anakin: Dit is niet de eerste recensie sinds IG2. Valt het je nu pas op dat we een nieuw score systeem hebben?

 • Ja, van FOK! :)  Ik had ook wel gezien dat het veranderd was, en ook dat niet elke review dezelfde subcategorien gebruikt. Maar vergat het steeds te vragen :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren