1. Yoshi Touch & Go

Yoshi Touch & Go

De Dual Screen heeft mij persoonlijk tot nu toe nog niet kunnen overtuigen. Dat ligt niet aan het systeem zelf, waar ik weldegelijk potentie in zie, maar aan het magere spelaanbod. Er is mijn ogen nog geen enkel spel op de Europese markt dat mij een van doorslaggevende reden geeft om het systeem aan te schaffen. Waarom ik hem dan toch in mijn bezit heb? Ik ben nou eenmaal een verwend nest die alles wil hebben.

Yoshi Touch & Go is een spel dat optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van de Dual Screen. De twee schermen hebben beide een nuttige functie en ook het touchscreen speelt een belangrijke rol. Het spel is verdeeld in twee speeldelen. In het eerste deel valt Baby Mario, hangend aan een aantal ballonnen, naar beneden. Daarbij is de lucht gevuld met muntjes (goed) en vijanden (slecht). Door op het onderste scherm wolkjes te tekenen kan de speler Baby Mario in een veilige baan naar beneden brengen. Verder is het ook mogelijk om de vijanden in cirkels op te sluiten, waarna zij in een muntje veranderen. Dat muntje kun je vervolgens naar Baby Mario laten zweven en zodoende scoor je punten.

Als Baby Mario zijn helse vlucht naar beneden er eenmaal heeft opzitten, is het aan Yoshi om het arme ventje terug naar de ooievaar te brengen. Hierin verplaatst de actie zich op een horizontale wijze van links naar rechts. Yoshi loopt automatisch en het is aan jou om wolkjes te tekenen, zodat hij niet in een ravijn kukelt. Het verslaan van vijanden gebeurt hier op dezelfde manier, met als toevoeging dat Yoshi eieren kan gooien. Raakt hij een muntje of vijand hiermee, dan krijgt hij er punten bij.

Na dit te hebben gelezen, merk je wel dat het behoorlijk eenvoudig is. Op zich geen probleem, behalve dat als je het eenmaal door hebt, het spel ook is afgelopen. De levels in het spel zijn op één hand te tellen. Een verslavende gameplay zou het spel kunnen redden, maar die is in mijn ogen afwezig. Er zijn recensisten die het leuk vinden om keer op keer hun beste score proberen te verbeteren. Ikzelf heb hier helemaal niks mee. Ik wil iets beleven, nieuwe bewegingen leren en nieuwe omgevingen betreden. Het laatste waar ik naar uit kijk is om telkens weer hetzelfde te doen. Dat is achterhaald. Dat was ‘vroegâh’ leuk, in de tijd dat gamers niet beter wisten.

Met die simpele, herhalende gameplay maakt het eigenlijk geen drol uit dat het spel van de Dual Screen mogelijkheden gebruik maakt. Nintendo had het spel beter als demo kunnen leveren, want dat is het eigenlijk. Het is het eerste spel dat laat zien waar de DS toe in staat is. Niets meer, niets minder. Om daar nu 40 euro voor neer te leggen lijkt me een beetje overdreven.

Conclusie en beoordeling

None

Er zullen nu vast reacties komen die mij voor alles zwart maken omdat Yoshi: Touch and Go een laag cijfer krijgt, terwijl het elders wel goede kritieken ontvangt. Laat mij tegen hen het volgende zeggen: 40 euro voor een spel waarin je in een uur alles gezien kan hebben is veels te veel. Dan boeit het niet dat het van Nintendo is en alles uit de DS haalt. Het argument dat het leuk is om je score keer op keer te verbeteren gaat er bij mij ook niet in. Daar mist het de welbekende verslavingsfactor voor.
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Mogelijkheden DS benut
 • Oogt mooi
 • Minpunten
 • Korte levensduur
 • Eentonig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • zo een 4,5 dats ook niet hoog

 • helemaal met eens want kheb een vriend die het heeft kheb het een half uur gespeeld en ik vind het dus nix en 40 euro vind ik ook veel te veel voor dit spel  zeeeer goeie recensie

 • misschien leuk voor jonge beginnende gamers van een jaar of 5 maar voor de rest is het absoluut het geld niet waar ben het volledig eens met de recensie

 • hij is minsten een 7 waard, dit is wel erg overdreven…

 • Persoonlijk vinnik dat er veeeeeeeeeeel meer naar de duur van een game gekeken moet worden, aangezien niet iedereen miljonair is. Goeie score dus!!

 • Jezus zeg, Jelle je bent ckr een n00bie DS gamer? Dit is ckr nie nodig minimaal een 7 of 7.5 Maar dit :/ onprofessioneel ( k heb er geen andere woorden voor )

 • Jah… kzou hem dan precies beter eerst is huren ofzo… kan ik eerst pac-pix kopen :p

 • dsboy

  Je naam zegt al genoeg eigenlijk…:)

  btw heb je die recensie ook gelezen??!?

 • Ik heb het spel nog niet gespeeld, maar dit is wel weel erg onder het gemiddelde wat tussen de 7 en 8,5 zit.

 • eindelijk iemand die het met me eens is dat dit een kutspel is! 4,5 is wel erg laag. 6,5 vind ik redelijker.

 • Ik kan me er wel in vinden. Echter nintendo heeft nergens gezegd dat je een storymode kreeg. De insteek is ook zo. Tetris heeft ook geen storymode en is zeker wel zijn geld waard. Ik denk dat je verwachtingen niet strookte met hetgeen wat je kreeg.  De game is op zich niet slecht en verdiend daarom in mijn ogen geen 4.5, maar als je een echt avontuur verwacht, dan is dit zeker een telleurstelling.  Ofwel, anders bekijken, of duidelijker beaschrijven wat je verwachting was. Daarnaast klopt je tekst ook niet eens, want er zijn geen levels. Elke keer wordt een level gegenereerd.  Voor de rest goede tekst, maar duidelijk vanaf een bepaalde insteek.

 • Komt nintendo eens met compleet vernieuwende gameplay, welke overigens erg verslavend is en ook nog eens erg lang houdbaar als je met iemand hi scores gaat halen, is het meerendeel van de gamers er nog niet tevreden over.  Dit is niet \"achterhaald\", dit is nieuw  Maar smaken verschillen, de één heeft liever een game met een zwak aftreksel van een verhaal, de ander kiest eerder voor een game zonder verhaal met uitstekende gameplay ;) Maar ik begrijp het wel hoor, dat sommigen deze game niet diggen • dit is idd wel erg overdreven, als je zo aandacht nodig hebt. Je past goed bij Edge. Het is misschien niet zo'n geweldig spel maar zeker beter dan de zoveelste shooter

 • Dit is in mijn ogen niet vernieuwend. Het steeds verbeteren van je highscore wordt in veel meer spellen gebruikt. Het enige wat hierin vernieuwend is zijn de DS functies, maar dat hoort imo in elk DS spel te zitten. Anders is het egwoon geen DS spel.  Ik kan op zich wel begrijpen dat sommigen het wel leuk vinden, maar zoals Koekiemonster al aan gaf is mijn insteek anders dan dat van anderen.

 • ik heb het spel zelf en vind het wel gaaf!Je kan je er best veel uren mee vermaken vooral omdat de verslavingsfactor erg hoog ligt. Wel vind ik het jammer dat het een story mode mist. Ik vind het spel wel een 7 waard

 • Het enige wat hierin vernieuwend is zijn de DS functies, maar dat hoort imo in elk DS spel te zitten. Anders is het egwoon geen DS spel.  Dus elk ds spel moet volgens u werken met touch screen, dual screen, microfoon, wi-fi,… Dat hoeft echt niet allemaal… beter 1 goed uitgewerkt idéé dan 5 verneukte…

 • Overigens, voor iedereen die het er niet mee eens is en mij een dikke mongool vindt, schrijf zelf een userrecensie.  Doe dat hier:  http://www.insidegamer.nl/addureview.php?pid=2650 • je vindt het leuk of je vindt het niet leuk, zo simpel is het:het is niet jelle zijn game dus laag cijfer, lau had het waarschijnlijk een 7 of 8 gegeven..

 • Ik vind dat je de multiplayer er wel in moet betrekken. Dit is echt een pluspunt.

 • Ik was van plan et spel te halen maar khad overal gelezen dat dit spel niet lang mee gaat en je het al in een half uurtje compleet hebt uitgespeeld dus dacht laat maar zitten. Ook omdat er geen story-mode in zit vind ik zeer jammer want als dat wel het geval was zou dit spel echt TOP worden..en dat wat nu in zit konden ze gebruiken als minigames ofzo…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren