1. PlayStation 3 log

PlayStation 3 log

Mensen praten nu al jaren over de nextgen oorlog die waarschijnlijk 23 maart dan echt beslecht zal gaan worden, de PS3 wordt dan in Europe,Austriale en wat oostblok landen gelaunched. Deze gebieden zijn de laaste belangrijke troeven voor het winnen van de zogenaamde Nextgen Wars. Ik ben van plan een soort afleveringen van mijn log te gaan maken en daarin mij gedachte over de consoles met jullie te delen. Ik zou het ook super vinden als jullie mij van eventuele fouten in de trant van ontwetenheid hieronder posten, zodat ik hier ook nog wat van kan leren.

Verhaaltje: van aankondiging tot nu

De PlayStation 3 is tijdens de E3 in 2005 gepresenteerd, de bijbehorende games daarbij zijn getoont en de nieuwe rare bananen controller deed zijn intrede. Ook de vorm van de console zelf was aanwezig en deze zag er toen nog fit uit en was zeer onder de indruk van de filmpjes en van de bananen controller. Ik was er van overtuigd dat ik deze console zou gaan kopen, vooral omdat deze console Blu-ray zou gaan ondersteunen en omdat de filmpjes er gewoonweg geweldig uitzagen. De bananen controller was gewoon ook geweldig, eindelijk wat nieuws om een PlayStation console mee te gaan besturen! Maar goed deze overtuiging duurde niet lang, nadat er in een pers bericht door Sony werd gemeld dat de filmpjes alles behalve ingame waren zoals wel op de presentatie was beweerd. Ik was eigenlijk best kwaad op Sony's optreden en ik wachte ook vol spanning af op de volgende levering van ingame beelden.

De tijd tikte vrolijk verder en ingame beelden en CGI filmpjes gingen door elkaar heen lopen, ik wist nou niet meer wat nou ingame was en wat nou niet ingame was, totdat de E3 2006 aan kwam. Op de E3 in 2006 zijn een hoop indrukwekkende games getoont en ik was zonder meer onder de indruk, maar vond het toch niet zo geweldig als ik verwacht had. De Xbox 360 vond ik indrukwekkender met games als Gears of War en Mass Effect, maar mijn aandacht rondom deze console liet ik zeker niet versoepelen, ik volgde elk filmpje en elke screenshots via de diverse media.

De positieve berichten over het PlayStation Network en Resistance multiplayer overtuigde me van bepaalde kwaliteiten van de PS3.

Na weer een rustige periode met wat onzin nieuws de aankondiging van de Europese launch en negatieve geruchten (waar sommige later wel waar bleken te zijn), was de launch in japan en amerika daar. Het is jammer dat de PS3 niet rond dezelfde tijd naar Europa is gekomen, maar ik dacht dat er ook veel voordelen waren in verband met kinderziektes en andere kleine probleempjes die voor onze launch opgelost zouden kunnen worden.

In de tijd na de launch werden veel filmpjes op internet gepost van mensen met een gloednieuwe PS3 en ik vond de PS3 weer aantrekkelijker worden in vergelijking met de 360. De positieve berichten over het PlayStation Network en Resistance multiplayer overtuigde me van bepaalde kwaliteiten van de PS3. Ik vind de 360 nog steeds beter kwa games maar ben wel zeer positiief sinds de laaste weken over de PS3, deze gaat een goede stap vooruit.

PlayStation 3 en Xbox 360 games, graphisch met elkaar vergelijken mag niet, ONZIN!

Bepaalde mensen op dit forum en andere forums zijn van mening dat je Xbox 360 games en PS3 games nu niet met elkaar mag vergelijken omdat de titels van de PS3 nu nog launch titels zijn en dus ook automatisch slechter zouden zijn kwa graphics.

Ik vind dit dus grootte onzin, de PS3 mag dan wel nu launchtitels hebben, maar de console is ook een jaar later op de wereld gekomen en de nieuwe technieken van een jaar geleden zijn de oude van dit jaar. De PS3 titels kan je dus wat mij betreft wel vergelijken met de 360 titels omdat deze gewoonweg niet onder horen te doen voor elkaar. De 360 is een jaar eerder gelaunched, en dat weet ik ook wel, maar goed de PS3 Developers hebben een jaar langer de tijd gehad om hun game te maken en beschikte toen over betere technieken dan de developers hadden bij de maak van de 360 launch titels. Mensen die dus ook zeggen dat de games van de PS3 veel mooier gaan worden dan op de 360 omdat de launchgames van de PS3 nu al zo mooi zijn, en ze bij de 360 wat lelijker waren tijdens de launch, verklaar ik dus ook letterlijk voor gek. Deze mensen denken dat er in een jaar niets veranderd en dat de software in die tijd geen revolutie doorgaan. Niets is minder waar, de games ondergaan een trein van evoluties en meer tijd betekent dus ook betere graphics.

Stel je voor de 360 had rond dezelfde tijd als de PS3 uitgekomen, denk je dan dat Gears of War lelijker had geweest omdat de Xbox 360 een jaar later is uitgekomen en er dus geen praktijk ervaringen met de 360 zijn geweest. En had je Gears of War dan een 2nd generation game genoemd zoals we nu doen of een 1st generation game, zoals we nu bij de PS3 titels doen die rond dezelfde tijd als gears of war in ontwikkeling zijn gegaan? Ik denk dat we dan voor het laaste zouden hebben gekozen, en het dus een 1st gen game genoemt zouden hebben.

Ik denk dat de 2nd generation games van de PS3 wel mooier worden dan die van de 360, maar goed dan is de 360 al aan zijn 3rd bezig. Ik denk dat het verschil kwa graphics ook ongeveer hetzelfde blijft, de 360 zal iets beter zijn of de PS3, maar het zal niet veel gaan verschillen. Tijdens de launch van de Xbox waren de games ook direct mooier dan op de PS2, die al met zijn 2nd gen games bezig waren en nu is het verschil gewoon veel kleiner en is de PS3 niet vanaf dag 1 meteen mooier.

Eigenlijk weet ik nu niks meer en ga dus wel een ander keertje verder met mijn gedachten over de PS3..

Gedachten PS3 score:

Ga je hem kopen: 80%

Graphics:70%

Physics:90%

Blu-Ray ingebouwd95%

Dit artikel delen

Over de auteur