1. Nintendo over Europese plannen

Nintendo over Europese plannen

Hoofd Marketing van Nintendo of Europe, Jim Merrick heeft in een gesprek met Eurogamer een aantal interessante dingen verteld over de Europese plannen van Nintendo. We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje:

Momenteel zijn er in Europa ongeveer 800.000 exemplaren van de Nintendo DS verkocht. Binnen een paar weken verwacht men de 1 miljoen grens te passeren.

Ongeveer de helft van de Europese DS bezitters heeft het spel Super Mario DS aangeschaft. Er zijn er inmiddels ruim 400.000 van over de toonbank gegaan.

Nintendogs en Mario Kart DS zullen dit najaar in Europa verschijnen. Ook de Game Boy Micro ligt rond deze periode in de winkels.

In de meeste Europese landen verkoopt de Nintendo DS beter dan de Game Boy Advance en Game Boy Advance deden tijdens hun lancering.

Net als in Japan zullen Europese DS bezitters binnenkort speldemo's (gratis) naar hun DS kunnen sturen via in winkels geplaatste demo-stations. Of Nintendo net als in Japan ook WiFi Hotspots in winkels gaat plaatsen kan Merrick op dit moment nog niet zeggen.

Nintendo is afgestapt van het aloude concept, waarin spellen eerst in Japan, dan in de VS en tenslotte in Europa uitgebracht worden. Als een spel afgerond is, kijkt men welke markt op dat moment het meest geschikt is voor de titel. Een goed voorbeeld is Zelda: Minish Cap. Het spel verscheen eerst in Europa en daarna pas in Japan en de Verenigde Staten.

Zelda: Twilight Princess en Pokemon XD: Gale of Darkness zullen in Europa tijdens de feestdagen in de winkels liggen.

Europa is volgens Merrick de enige spellenmarkt die nog groeiende is.

De snelle lancering van de Xbox360 is volgens Merrick geen garantie voor succes. Als voorbeelden noemt hij de Dreamcast, Sega CD en Atari Jaguar. Men was nog niet aan een nieuwe spelcomputer toe, toen deze systemen op de markt kwamen.

Ook de beste technische specificaties zijn volgens hem niet van doorslaggevend belang. Als voorbeeld haalt hij de PlayStation 2 aan. Dit was in de huidige generatie de zwakste van de drie machines, maar is wel de meest succesvolle.

Merrick is niet van mening dat de Xbox de GameCube verslagen heeft in de huidige generatie. Zijn commentaar op de vraag van de interviewer hierop: "Als een verlies van Miljarden dollars een overwinning betekent, geef ik je gelijk".

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heeft hij goed gezegd…

 • Zelda pas met de feestdagen,arghhhhhh.

 • idd Lau Lau, Nintendo maakt zelfs nog winst op een gamecube voor 99 euro en de xbox heeft microsoft alleen maar verlies opgeleverd.

 • De snelle lancering van de Xbox360 is volgens Merrick geen garantie voor succes. Als voorbeelden noemt hij de Dreamcast, Sega CD en Atari Jaguar. Men was nog niet aan een nieuwe spelcomputer toe, toen deze systemen op de markt kwamen.  Dit is onzin, sega en atari hadden de marketing en games niet om hun console goed neer te zetten.

 • De DreamCast had zeker de games wel !!! Masterlijke spellen zijn ontstaan op de DC…  Nintendo lijkt heel erg de goeie kant uit te gaan !!! :D

 • Ik vind dat die dat toch wel netjes gezegd heeft, maar als je dan zo'n bericht krijgt dat de revolution in 2007 komt dan houd het voor mij toch echt op. Dat is dan weer TE laat in plaats van te vroeg.

  Ben benieuwd wanneer ze nou eindelijk wat info geven.

 • Worden nu ook eindelijk eerder spellen naar Europa gebracht en daar naar Japan en VS hehehehe

 • Het beste wat Nintendo kan doen lijkt mij is:  1. De console markt opgeven en al het geld dat daarmee verloren gaat , neem een geflopte n64 en een kunstmatig in leven gehouden gamecube, in een retegoeie handheld steken. Nintendo is veruit de beste handheld ontwikkelaar met meer ervaring dan je je kunt voorstellen. Ze hebben zoveel spellen die van eigen bodem komen waardoor ze niet totaal afhankelijk zijn van third party devolepers.  2. Zelf als third part game devolepers actief worden en dan voornamelijk voor de 360 gaan produceren want deze kent een markt die nog niet is uitgediept, in tegenstelling tot Sony. • Oboema, niemand vroeg je om jouw mening.

 • jeetje mina….ik wilde alleen even interessant weze…

 • Wijze woorden =D

 • machtige die uitspraken  Merrick is niet van mening dat de Xbox de GameCube verslagen heeft in de huidige generatie. Zijn commentaar op de vraag van de interviewer hierop: \"Als een verlies van Miljarden dollars een overwinning betekent, geef ik je gelijk\". :D:D:D:D:D

 • Goed gesproken

 • Mjah misschien moeten de X-box en Playstation fans even in gedachten houden dat als Nintendo echt prijsvechter word de volgende generatie dat het door Nintendo komt dat de spellen niet 90 euro worden op hun favoriete console

 • @Chemer

  De Dreamcast werd in Japan erg gepromoot en toch werd het geen succes. Wat je ook zegt de xbox is nog maar 3 1/2 jaar uit in Europa en er komt nu al een opvolger het is gewoon te snel.  De Nintendo 64 was trouwens wel een succes. Hij is in totaal 31 miljoen keer over de toonbank gegaan, was dus meer is dan 20 miljoen xboxen en 23 miljoen cube's.


 • Net als in Japan zullen Europese DS bezitters binnenkort speldemo's (gratis) naar hun DS kunnen sturen via in winkels geplaatste demo-stations. Of Nintendo net als in Japan ook WiFi Hotspots in winkels gaat plaatsen kan Merrick op dit moment nog niet zeggen.

  dit bevalt mij echt


 • … verkoopt de Nintendo DS beter dan de Game Boy Advance en Game Boy Advance SP deden tijdens hun lancering.

 • Nintendo heeft dit jaar 1 miljard euro winst gemaakt! En het jaar is nog niet eens afgelopen..!  dat is het fiscale jaar dat begint op 1 april en stopt om 31 maart

  we zijn nu in fiscaal jaar 2006 en die winsten waren uit fiscaal jaar 2005 dus het jaar begint net ja


 • mooi gezegd, ben het op veel fronten zekers met em eens!

 • Ik ben een fanboy van mijn portomonee

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren