1. Juni

Juni

Als alles een beetje goed gaat hoeven we in juni niet binnen te zitten. De zomer staat voor de deur en de gemiddelde Nederlander hoopt op mooi weer. Maar in ons kikkerlandje weet je dat nooit zeker. Gelukkig kunnen we deze maand wederom op een grote hoeveelheid titels rekenen, zodat als het weer eens regent ons ook nog binnen kunnen vermaken.

De vooruitblik van deze week is overigens vervallen, omdat op één spel na alles in deze rubriek wordt besproken.

Multi Platform spellen

Grand Theft Auto: San Andreas

PC|
Xbox


Uitgever: Rockstar Games | Ontwikkelaar: Rockstar North
Releasedatum: 10 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2581.jpgVijf jaar geleden ontsnapte Carl Johnson uit het drukke leven van San Andreas. San Andreas is een stad met grote gangster, drugs en corruptie problemen. De filmsterren en miljonairs die nog in San Andreas wonen doen hun best de drugsdealers en gangbangers te ontlopen.

Nu, in de jaren negentig moet CJ (Carl Johnson) terug naar San Andreas, zijn thuisstad. Zijn moeder is vermoord, familie uit elkaar gegroeid en zijn jeugdvrienden zijn het einde nabij.

Op zijn terugweg naar zijn buurt wordt CJ aangehouden door corrupte politieagenten die hem arresteren wegens moord. CJ wordt gedwongen om heel San Andreas af te reizen om zijn familie te redden en de controle over the streets te nemen.

Batman Begins
http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_1.jpg Xbox| http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Eurocom
Releasedatum: 16 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2725.jpgElectronic Arts, DC Comics en Warner Bros. Interactive Entertainment hebben hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een nieuw Batman spel, getiteld Batman Begins. Het spel zal gebaseerd zijn op de gelijknamige film die in de zomer van 2005 te zien zal zijn in de bioscoop.

Het spel zal een actie avontuur worden waarin jij met de zwarte vleermuis aan de slag kan. Het is nog niet zeker waar het spel over zal gaan, maar aangezien het gebaseerd is op de film zal het waarschijnlijk ook gaan over het verleden van Batman. Je leert hierin de duistere kanten van Batman kennen en je komt natuurlijk het nodige gespuis tegen.

Het spel zal ontwikkeling van het spel wordt begeleid door EA en Warner Bros. Interactive Entertainment. Electronic Arts zal zelf voor de distributie van het spel zorgen. De Xbox, PlayStation 2 en GameCube versie van het spel worden ontwikkeld door het bedrijf Eurocom. Vicarious Visions neemt de versies voor de PSP en de Game Boy Advance voor haar rekening.

Medal of Honor: European Assault
http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_1.jpg Xbox| http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA LA
Releasedatum: 16 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2703.jpgMedal of Honor: European Assault speelt zich af in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942. De Nazi's trekken op over Europese landschappen. Als luitenant William Holt van de OSS wordt je op een geheime missie gestuurd door de President van Amerika. Alleen, of samen met je groep zul je het tij moeten keren in vier van de meest cruciale gevechten om Europa naar de overwinning te leiden.

Je zult een aantal simpele commando's aan je kameraden kunnen geven, om zo heelhuids door een aantal vuurgevechten te komen. Bovendien zijn er een aantal eindbazen in het spel gestopt, om het zo uitdagender te maken.

Juiced
http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_1.jpg Xbox| http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_2.jpg PC
Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Juice Games
Releasedatum: 17 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1954.jpgHet volgende spel over illegale straatraces gaat schuil onder de naam Juiced. In dit spel, van de bijna gelijknamige ontwikkelaar Juice Games, zal het vooral draaien om het winnen van illegale straatraces en het tunen van je auto. Juiced zal echter niet zomaar een racespel worden. In Juiced zit namelijk een heel leuke optie genaamd crew-based racing. Deze term heeft natuurlijk wat uitleg nodig.

Ieder team heeft twee auto’s die deelnemen aan de race. Wanneer je in de race problemen tegen komt kun je jouw teammaat om hulp vragen. Heb je bijvoorbeeld last van een bepaalde tegenstander, vraag dan jouw maat om hem van de weg te duwen of laat jouw teammaat het hele veld ophouden. Wanneer Juice Games deze optie goed uitwerkt, zal het spel Juiced zal op alle drie de platformen over het internet waarschijnlijk best goed scoren.

Juiced wordt uitgegeven door THQ en ligt vanaf 17 juni 2005 in de winkels.

Destroy All Humans
http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/common/layout_prefix_1.jpg Xbox
Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Pandemic Studios
Releasedatum: 24 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2102.jpgIn Destroy All Humans! kruip je in de huid van de alien Crypto. Zijn taak is het om de wereld over te nemen en een einde te maken aan de mensheid. Je hebt de mogelijkheid met een UFO overal in de open omgeving te landen of vanuit de derdepersoon rond te lopen.

Het spel zit vol humor van de bovenste plank en verwijzingen naar klassieke B-films uit de jaren vijftig. Bovendien oogt het allemaal zeer netjes en lijkt het op voorhand één van de zomer toppers van 2005 te worden.


Nintendo Dual Screen spellen
Door Lauran Beers

Deze maand zes nieuwe spellen voor de Nintendo Dual Screen, waarvan er overigens maar een paar echt de moeite waard zijn om te halen. Cocoto Kart Racer van Neko probeert een slaatje te slaan voordat Mario Kart op de markt komt, maar lijkt weinig nieuws te brengen. Van Batman Begins word eveneens weinig verwacht. Neen, onze hoop is deze maand gevestigd op Ridge Racer DS van Namco en GoldenEye: Rogue Agent van EA.

Ridge Racer DS
Uitgever: Nintendo Benelux | Ontwikkelaar: Namco
Releasedatum: 3 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2655.jpgRidge Racer DS is nou niet meteen een titel om een DS voor aan te schaffen, maar is wel de enige snelle racespel beschikbaar voor de DS. Een welkome toevoeging is een analoge besturing. Op het onderste scherm word namelijk een stuur getoond die je met je pennetje of thumbstrap soepel heen en weer kunt laten bewegen.

Daarnaast is Ridge Racer DS bij uitstek geschikt voor multiplayer-taferelen. Je kunt het spel dan ook met z'n zessen tegelijk over WiFi spelen. Het spel bevat overigens twintig racetracks, verdeeld over drie locaties. Hieronder zitten onder anderen het bekende Ridge Racer Cityscape, het Northwest parcours uit Ridge Racer Revolution en een zonnige woestijn in Southwest.

Ridge Racer DS zal op 3 juni in de Nederlandse winkels liggen.

GoldenEye: Rogue Agent
Uitgever: Electronic Arts Benelux | Ontwikkelaar:EA Tiburon
Releasedatum: 30 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2550.jpgDe DS is bij uitstek geschikt voor schietspellen, en dat zal GoldenEye: Rogue Agent bewijzen. Dit schietspel, wat op de GameCube, PlayStation 2 en Xbox op teleurstellende recensies moest rekenen, zal echter anders uitpakken op de Nintendo DS. Dankzij het touchscreen van de DS kun je namelijk net zo soepel richten als met een muis op een PC, een beter compliment als handheld-schietspel kun je niet krijgen.

In een uitgebreide singleplayer-modus heb je vele geavanceerde wapens onder je beschikking om je vijanden te liquideren. Zijn je kogels op, dan kun je je tegenstanders ook nog een flinke klap tegen hun hoofd verkopen. Ook niet mis is de mogelijkheid om tegenstanders te gijzelen en als levend schild te gebruiken.

Daarnaast maakt GoldenEye: Rogue Agent optimaal gebruik van de multiplayer-mogelijkheden van de DS. Zo is het mogelijk om tot en met acht spelers deel te nemen aan een multiplayer-sessie. Het spel ondersteund ook download-play, waardoor je maar een spelcassette nodig hebt om met zijn achten te spelen. In tegenstelling tot zijn console-broers lijkt het erop dat GoldenEye: Rogue Agent op de DS een bijzondere ervaring gaat worden.


GameCube spellen
Door Robert van der Werf

De zomervakantie komt er weer bijna aan. Over ruim een maand kunnen we vakantie vieren, lang uitslapen, en hopelijk zovaak mogelijk het strand opzoeken. Helaas heeft de zomerpret ook een keerzijde. Er worden weinig titels uitgebracht op de GameCube. Net als vorige jaar ziet de line-up voor juli en augustus er beroerd uit maar gelukkig hebben we nog de maand juni waar nog twee interessante titels verschijnen. Als eerste hebben we Capcom’s laatste titel die ooit zal verschijnen uit de Capcom 5 serie: Killer 7. Daarnaast kunnen we over een paar dagen genieten van het derde Bongo spel op de GameCube. Aankomende vrijdag ligt namelijk het tweede deel van de Donkey Konga serie in de winkel.

Donkey Konga 2: Hit Song Parade
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 3 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1535.jpgHet tweede deel van de Donkey Konga serie zal vooral meer van hetzelfde zijn. In dit deel is het mogelijk om met Donkey, Diddy, Cranky en Dixie Kong aan de gang te gaan. De opzet is grotendeels hetzelfde gebleven. Er zijn weer diverse moeilijkheidsgraden en je kunt weer punten verdienen met de Street Performance om nieuwe liedjes vrij te spelen. De nieuwe nummers van Donkey Konga 2: Hit Song Parade bestaan uit onder andere thema’s van F-Zero, Kirby en Mario maar er zitten ook weer genoeg pop en rock nummers in voor de liefhebbers.

Nintendo zag zelf dat Donkey Konga 2: Hit Song Parade niet voor de volle prijs in de winkelschappen gelegd kan worden dus hoef je niet de volle pond te betalen voor deze “uitbreiding”.


PC spellen
Door Jurian Ubachs

Lekker warm buiten, bijna geen voetbal meer op TV en de vakantie komt eraan. Kortom: het is (bijna) juni! In de zomermaanden is de spoeling wat games betreft altijd wat dunner, maar komende maand worden de PC-gamers in elk geval nog getrakteerd op een topper: Battlefield 2. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog aardige multiplatformtitels, zoals GTA: San Andreas en Juiced. Ook kwam Area 51 voor de PC ietsje later, dus vandaar die ook in dit overzicht. Feitelijk dus maar één echt grote ‘PC exclusive’, maar met vooral GTA daar nog bij toch gewoon een goede maand voor de PC!

Battlefield 2
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Digital Illusions
Releasedatum: 23 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1951.jpgBattlefield 2 zal alles worden wat Battlefield 1942 ook was, maar dan mooier, groter en hopelijk ook beter. Het spel speelt zich af in de moderne tijd en als speler heb je de beschikking over moderne wapens en voertuigen. Het grootste verschil met het eerste deel is dat er nu met ruim honderd man tegelijk gespeeld kan worden. Er kan dus met twee teams van vijftig man gestreden worden, waarbij elk team in een aantal kleinere teams wordt verdeeld.

De meest ingrijpende gameplay-verandering is de aanwezigheid van een teamleider. Elk team kent een teamleider die alles regelt, die dus zegt waar jij heen moet en wat je daar moet doen. Maar ook geeft de teamleider aan welke voertuigen gebruikt gaan worden en heeft deze persoon een overzicht over het gehele speelveld. Wat vaak voorkwam in de andere twee Battlefield-spellen, is dat het doel wel duidelijk is bij iedereen maar dat er bijna geen samenwerking is tussen verschillende spelers. De teamleider moet dit probleem verhelpen.

Area 51
Uitgever: Midway | Ontwikkelaar: Midway
Releasedatum: 3 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/3162.jpgArea 51 is een first-person shooter die draait om onmenselijke wezens in de droge Nevada-woestijn. De speler kruipt in de huid van Luitenant Nick Cross, een expert in gevaarlijke biologische stoffen. Terwijl hij bezig is met zijn onderzoek stuit hij op aliens en raakt zo geïnfecteerd met een biologische stof die hem uiteindelijk zal transformeren in een alien. Gelukkig werkt deze biologische stof niet zo snel en heeft de speler nog de tijd om zichzelf en de wereld te redden van de aliens.

Het spel bevat acht enorme levels die zich allemaal in Area 51 afspelen. Deze shooter bestaat niet alleen uit het afknallen van aliens, de speler zal ook veel moeten puzzelen om het spel tot een goed einde te brengen. Leuk detail is dat Midway Stan Winston heeft ingehuurd om de wezens te ontwerpen. Deze designer ontwerpt al meer dan dertig jaar personages en aliens voor film en televisie. Hij heeft onder andere meegewerkt aan Jurassic Park, Aliens en Terminator 3. Een spannend verhaal compleet met overtuigende vreemde wezens en aliens dus.

Area 51 ligt vanaf 3 juni in de winkels voor de PC. De PlayStation 2 en Xbox versies zijn eind mei al verschenen.


PlayStation 2 spellen
Door Björn Groenveld

We hebben al het geweld van de E3 nu achter de rug en na die korte onderbreking kan ons normale leven weer verder. Dit houdt in dat wij weer eens gaan kijken wat jullie kunnen verwachten in juni. Juni wordt een warme maand en de hitte spat er bij de spellen ook vanaf. Natuurlijk verschijnen er ook multi-platform titels voor de PlayStation 2; Juiced, Batman Begins, Killer 7, Medal of Honor: European Assault en Madagascar zijn hier een paar van.

Maar we richten ons natuurlijk op de exclusieve titels voor de PlayStation 2. Er zijn in juni maar twee titels te vinden, waarvan er één eigenlijk niet eens exclusief is. Dan hebben we het over Delta Force: Black Hawk Down. Deze titel verscheen al een flinke tijd geleden voor de PC en nu eindelijk komt hij ook op de PlayStation 2. De Xbox-versie verscheen vorige maand al. De andere titel van de twee is er eentje die bij veel mensen op het verlanglijstje staan, God of War. Na twee E3-beursen meegemaakt te hebben is het zo ver. In juni zal God of War eindelijk in de winkels liggen.

God of War
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: SCEE
Releasedatum: 24 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1662.jpgGod of War is een exclusieve PlayStation 2-titel die gemaakt wordt door hetzelfde team wat achter de welbekende Twisted Metal-serie zit.

In God of War speel jij Kratos, een Spartaanse soldaat in ruste. Je wordt bezeten door Ares, de God van de oorlog. In het begin vindt Kratos dit niet zo erg, maar op een gegeven moment wordt het de arme man teveel en gaat hij op zoek naar Ares, om deze te vermoorden. Echter, de enige manier om Ares te vermoorden is door Pandora’s Box te vinden, welke natuurlijk niet makkelijk te verkrijgen is.

Het spel speelt zich voor het grootste gedeelte af in een flashback van ongeveer drie weken terug. In God of War kan je zelf je speelstijl bepalen. De gameplay is voornamelijk hack & slash, dit zal echter ook afgewisseld worden door puzzels. Uiteraard zal dit alles in een Griekse setting plaatsvinden. Je kan dus Medusa's, Cyclopsen, Minotaurussen en Harpijen als vijanden verwachten.

Delta Force: Black Hawk Down
Uitgever: Novalogic | Ontwikkelaar: Rebellion
Releasedatum: 16 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/3028.jpgDelta Force: Black Hawk Down speelt zich af in het Somalië van 1993. Aldaar moet de speler in groepen soldaten in totaal zestien verschillende missies klaren. Het landschap van Somalië ziet er zeer authentiek uit, met gebouwen en terreinen die vanuit het echt zijn overgenomen.

Naast solomissies bevat Delta Force: Black Hawk Down natuurlijk ook de nodige meerspeler opties. Via PlayStation Network Gaming kunnen maximaal 32 spelers met elkaar oorlog voeren, en dankzij de hoofdtelefoon wordt het samenwerken door de teams versterkt. Overigens is de hoofdtelefoon ook in de solomissies te gebruiken, want door spraakherkenning kan de speler de kunstmatige intelligentie commanderen.

Delta Force: Black Hawk Down mag dan wel een titel zijn die op meerdere platformen uitkomt, de PlayStation 2-versie lijkt speciale aandacht te krijgen. Climax is namelijk aangesteld om deze versie apart te ontwikkelen, waardoor we enkele exclusieve extra's kunnen verwachten. Zo zijn er nieuwe meerspeler mappen en zijn de coöperatieve missies exclusief. Overigens zijn er ook een splitscreen opties die met z'n vieren gespeeld kunnen worden. Gelukkig is er ook een tutorial, zodat nieuwe spelers snel wegwijs worden in de wereld van Delta Force: Black Hawk Down.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

De E3 is voorbij en we gaan weer over tot de orde van de dag: videogames spelen. Zelfs in de doorgaans matige maand juni zitten Xbox-bezitters er warmpjes bij. Zo komt Grand Theft Auto: San Andreas eindelijk naar de Xbox. De PlayStation 2-versie is al geruime tijd te koop, maar daar staat tegenover dat de Xbox-versie technisch beter is en enkele kleine opties meer bevat.

Verder komt Rareware met zijn tweede en laatste titel voor de huidige Xbox. Conker: Live and Reloaded moet het vooral van de online mogelijkheden hebben en zoals het er nu naar uitziet, zit het daar wel goed mee. Deze maand weten we het zeker! Multiplatformtitels als Destroy All Humans! en Delta Force: Black Hawk Down maken het rijtje af: interessante titels die je vast lang kunnen vermaken in de aankomende zomervakantie.

Grand Theft Auto: San Andreas
Uitgever: Take Two Interactive | Ontwikkelaar: Rockstar North
Releasedatum: 10 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2898.jpgVijf jaar geleden ontsnapte Carl Johnson uit het drukke leven van San Andreas. San Andreas is een stad met grote gangster, drugs en corruptieproblemen. De filmsterren en miljonairs die nog in San Andreas wonen doen hun best de drugsdealers en gangbangers te ontlopen. Nu, in de jaren negentig moet CJ (Carl Johnson) terug naar San Andreas, zijn thuisstad. Zijn moeder is vermoord, familie uit elkaar gegroeid en zijn jeugdvrienden zijn het einde nabij. Op zijn terugweg naar zijn buurt wordt CJ aangehouden door corrupte politieagenten die hem arresteren wegens moord. CJ wordt gedwongen om heel San Andreas af te reizen om zijn familie te redden en de controle over the streets te nemen.

Tot slot zal het mogelijk zijn om een eigen karakter samen te stellen in het spel. Helaas zal Grand Theft Auto: San Andreas geen online mode bevatten, maar als je alles bij elkaar op telt lijkt het erop dat Rockstar alles uit de kast trekt om nog één keer te schitteren op de Xbox. Ten opzichte van de PlayStation 2 kent de Xbox-versie zelfs enkele verbeteringen, zoals snellere laadtijden, mooiere graphics, een replay-optie en meer audio-opties!

Conker: Live and Reloaded
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Rare
Releasedatum: 24 juni 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1832.jpgker: Live and Reloaded is een teamgebaseerd schietspel dat zich focust op Xbox Live. Er zijn verschillende scenario’s die minstens met twee teams gespeeld dienen te worden, bijvoorbeeld de gewelddadige en welbekende teddyberen tegen de kinderachtig doch gevaarlijke eekhoorntjes. Meer dan twee teams is natuurlijk ook mogelijk, want in totaal kunnen er zestien spelers aanwezig zijn in een level. Elk team heeft hierbij ook nog verschillende vaardigheden, wat het kiezen van een team extra interessant maakt.

De missies beloven net zo gevarieerd te zijn als de meerspeler opties in Conker’s Bad Fur Day. Zo is er nu opnieuw een missie genaamd ‘‘The Heist’’, waarin vier teams zo snel mogelijk een bank moeten beroven. Of ‘‘Alien Base’’, waarin de teams niet alleen elkaar, maar ook zoveel mogelijk aliens moeten afslachten. Achter al deze missies zit overigens ook een nog onbekend verhaal. De verschillende omgevingen zijn afgestemd op de missies en kennen allemaal een eigen thema.

De cartoonstijl in het spel is erg grappig, net als het soloavontuur op de Nintendo 64 Conker's Bad Fur Day. Dat spel is dan ook een zeer leuke toevoeging van Rareware. Conker's Bad Fur Day op de Xbox, maar dan ongecensureerd en met mooier beeld en geluid!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • God Of War en Donkey Konga 2 lijken me wel tof!

 • Battlefield 2 !!!! Battlefield 2 !!!! Battlefield 2 !!!!  ^^

 • God of War!!!!!! en GTA SA op de xbox of PC lijkt me ook wel vet, alhoewel ik 'm op de ps2 al heb uitgespeeld

 • GoldenEye: Rogue Agent voor de DS zegt me ook wel wat. Zolang hij maar beter is dan de console versie…

 • Destroy all humans wordt het deze maand :)

 • Wordt n gelaxe maand :) Heb Battlefield 2 en GTA SA voor de PC al gepre-ordered. Can't wait.

 • battlefield 2, gta sa (pc) :)  en rigde racers en rouge agent weet ik nog niet.. misschien dat ze vet zijn^^

 • Conker !!!!

 • is nog niet bekend of die deze maand zeker uitkomt…  mja BATTLEFIELD 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Misschien dat ik ooit eens 'God of War' ga halen, maar voorlopig nog niet … heb het nog veels te druk met de spellen die ik al heb.

 • Battlefield 2, God of War en maybe BHD.

 • er zit voor iedere console wel iets moois bij :)

 • conker wordt lachen met live en lan hehehehe :D

 • nou niet zo veel boeiends voor de ps2. maar aan de ene kant goed ook. dan kan ik alvast sparen voor de psp :P

 • @lost: Als jij God of War heen boeiende titel noemt oke… Kan inderdaad jouw smaak zijn je hebt gelijk: maar voor mij is het waarschijnlijk DE titel van 2005 op de ps2!

 • GOD of WAR!!! supergame

 • wordt echt een vette maand dit :D

 • Best wel goede maand, maar iedereen weet november en december is d egekste maand :P

 • bf2 en god of war zijn lijken mij het mooist

 • San Andreas op de Xbox en God of War op de Ps2 lijken me wel cool en die moet ik hebben

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren