1. SOCOM 2: U.S. Navy SEALs

SOCOM 2: U.S. Navy SEALs

SOCOM: U.S. Navy SEALs is momenteel ongetwijfeld het populairste online spel dat op de PlayStation 2 beschikbaar is. Terecht, want buiten enkele kritiekpunten is het spel goed te spelen en men kan vooral met de online mogelijkheden maanden zoet zijn. Vanzelfsprekend komt er een vervolg, en dat vervolg zal vanaf 12 maart in de schappen liggen: Socom II: U.S. Navy SEALs.

De eerste recensies stemmen in ieder geval redelijk positief en Zipper Interactive lijkt vooruitgang geboekt te hebben. Enfin, wat zijn nou eigenlijk de veranderingen ten opzichte van het eerste deel?

Uiteraard is het verhaal anders. Ditmaal is het opgedeeld en zal elke groep terroristen op verschillende locaties en onder verschillende omstandigheden bivakkeren. Zo willen Braziliaanse guerrillastrijders een nieuw nationaal leger opbouwen, terwijl de Russen bepaalde bommen in Amerika willen verspreiden. Variëteit is hier dus het kernwoord.

In de singleplayer modus zijn er nu twaalf immense missies, die dus op zeer gevarieerde locaties plaatsvinden. Niet alleen de plaatsen zijn gevarieerd; ook het weer speelt een grote rol. Locaties als Albanië, Brazilië en Rusland hebben immers niet hetzelfde klimaat en dit zal ook in de game te merken zijn, ook op visueel gebied. In de missies zul je te zijner tijd steun nodig hebben van internationale partners, zoals het Russische Spetznaz en de Britse SAS eenheden. Ook zijn er een hoop nieuwe wapens en gadgets in dit deel inbegrepen: Shotguns, Machinegeweren, AT-4 lights en ”anti-personal” mijnen zijn slechts enkele voorbeelden. Overigens is het ook niet onaardig om te weten dat je teamgenoten je instructies deze keer prima opvolgen, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Waar het uiteraard allemaal om draait is de online modus. Hierin kan men in totaal met zestien spelers (acht per team) aan de slag. Allereerst moet er een karakter profiel aangemaakt worden, waarna men aan één van de tweeëntwintig verschillende online missies kan beginnen. Twaalf hiervan zijn volledig nieuw en de overige tien zijn updates van de eerste versie. De missies zijn onderverdeeld in vijf verschillende types; nieuw zijn de zogenaamde Escort en Breach missies. Uiteraard is de headset ook nadrukkelijk aanwezig en deze geeft je de mogelijkheid snel te communiceren met teamleden. Tenslotte kent de online modus een vriendenlijst, interactieve omgevingen, de mogelijkheid om extra mankrachten op te roepen, gedetailleerde spelerstatistieken, een toeschouwer modus en nog veel meer nuttige extra’s. Er is duidelijk veel aandacht aan besteed en al met al lijkt het erop dat de online modus de SOCOM fans op de wenken zal bedienen.

We kunnen er nog bladzijdes over volschrijven, maar duidelijk is dat SOCOM 2: U.S. Navy SEALs verder zal gaan waar het eerste deel gebleven is. Natuurlijk kijken alle fans nadrukkelijk uit naar de online modus, die ook op allerlei plaatsen veranderd is, al zijn het soms maar kleine details. Opsommen is leuk, maar leuker is om vanaf 12 maart alle veranderingen zelf waar te nemen en te beoordelen. Wij doen hetzelfde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • deze game ga ik echt kopen, is een vette game.

 • Deel 1 was/is leuk , denk dat deze ook wel leuk is .

 • ziet er best cool uit ik wist alleen niet dat het 3rd person was ik dacht fps

 • Eind maart? Is vrijdag al eind maart? :P 26 maart kom Rainbow Six 3 uit, niet SOCOM2. Die komt de 12e al uit.

 • 26 maart? hier waar ik woon 12 maart al :D

 • Mijn excuses, releasedatum was niet geupdate en zodoende had ik de verkeerde gebruikt..

 • Das f*cking vrijdag al! =P

 • kopuh, kopuh, kopuh. Tis denk ik toch wel de beste online game verkrijgbaar op de ps2 (totdat GT4, Killzone en Burnout 3 uit zijn)

 • jaja fockin hel die dagen gaan snel, hmm met korting heb ik net genoeg geld alleen jammer dat de headset van deeltje een het niet goed doet op socom 2 dus als je beetje leuk wil spele moet je een nieuwe headset er bij kopen dus das gewoon 80 euro, naja voor een keertje heb ik het er wel voor over

 • HS van SOCOM1 werkt wel goed op SOCOM2 hoor. Geen problemen gehad.

 • hmmm bij de frs zeggen ze van niet

  en deden die nieuwe functies het ook gewoon goed?

 • het enige ECHT goeie sony online spel wordt nog beter !

 • en die logitech koptelefoon die je los kan kopen is die ook niet goed jawel toch.

 • menn echt al de hele dag gespeeld, zooooo cool gewoon…

  menn echt niet te omschrijven, hijs zoveel beter dan socom 1 :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren