1. E3: Battlefield 2

E3: Battlefield 2

Battlefield 1942 is het eerste spel dat ik echt actief online ben gaan spelen. Reden hiervoor was dat het spel hiervoor gewoon ideaal was. De singleplayer stelde amper iets voor, maar online was het goed vertoeven. Sterker nog, op een gegeven moment ging ik op dezelfde servers inloggen en begon ik mensen die ook veel speelden te herkennen. Maar helaas, aan alles komt een einde. Er komen nieuwe spellen, en je kunt niet over dezelfde oude spellen blijven schrijven. Maar gelukkig komt Battlefield 2 er binnenkort aan, en wat ik op de E3 zag sprak me erg aan.

Waarom? Omdat Battlefield 2 weer verslavend is. Omdat ik het spel weer veel langer speelde dan de bedoeling was. Omdat ik terugkwam naar de stand om het spel nog een keer te spelen en zelfs ervoor ging wachten (iets wat ik niet deed op de E3, wachten). Daarom! Battlefield 2 gaat mij weer avonden lang bezig houden, omdat het weer prima in elkaar steekt. Niet het vreemde gevoel van Battlefield Vietnam, dat er iets ontbreekt. Nee, ik heb het hier over het Battlefield gevoel!

Singleplayer heb ik niet kunnen spelen op de E3, wel heb ik twee multiplayer-slagvelden mogen verkennen. De singleplayer zal in de uiteindelijke versie ook waarschijnlijk niet zoveel voorstellen, gezien het feit dat de Battlefield-franchise meer uit multiplayergerichte spellen bestaat. De multiplayer is weer zoals vanouds. De vrijheid is enorm, en de slagvelden zijn nu ook groot genoeg om je eigen ding te doen. Pak een sniper rifle, ren een eind om en schiet enkele vijanden in de rug. Nog beter, spring in een jeep en je bent er sneller! Of spring in een Apache-helikopter om je vijanden te verrassen met enkele goed gemikte raketten. Of pak een F16 om daarmee die helicopters uit te schakelen. Misschien komen deze namen je wel enigszins bekend voor. F16’s, Apache-helikopters en M1’s kwamen namelijk ook allemaal al eens voor in Desert Combat, een mod voor Battlefield 1942. En eerlijk is eerlijk, we kennen het wel allemaal al. Het grote verschil is voornamelijk te vinden in de nieuwe features. Zo ondersteunde de engine van Battlefield 1942 bijvoorbeeld geen hittezoekende raketten, terwijl dat in Battlefield 2 wel kan. Deze keer vlieg je ook niet iedere keer weer ergens tegenaan. De besturing van de voertuigen is op de schop genomen, en het is nu dus mogelijk om de vliegtuigen en helicopters goed in de lucht te houden.

Dat houdt overigens niet in dat je helemaal niet meer op het land bezig bent. Integendeel, in een A1 tank rondrijden geeft evenveel plezier, vooral als je met relatief veel gemak enkele vijandelijke voetsoldaten neerlegt. Uiteraard concentreren de gevechten zich rond de vlaggen die verovert dienen te worden. Die gevechten zien er goed uit; door de nieuwe engine worden explosies veel mooier weergegeven, en zien de vuurgevechten er een stuk realistischer uit.

DICE probeert dit deel van Battlefield te focussen op de multiplayer-aspecten, en dus op samenspelen. Het is in Battlefield 2 mogelijk op teams op te zetten. Tevens kan er ook een commandant aangesteld worden, die commando’s kan geven aan de teams. Deze optie heb ik niet kunnen testen op de E3, omdat teamplay ver te zoeken was. In de recensie zullen we hier dan ook verder op in gaan.

Goed nieuws dus voor de fans. Het mooie is dat het spel dat getoond werd er behoorlijk ‘af’ uitzag. Ik verwacht dan ook dat Battlefield 2 gewoon op tijd (24 juni) in de winkels zal liggen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • kortom:  deze game OWNED…

 • deze game gaat ownen! en ik ben 1 van die mensen die het spel gaat ownen :)  Kan niet wachten tot het spel uitkomt, tot die tijd ga ik maar weer verder spelen met battlefield 1942 en battlefield vietnam!  ik spreek jullie dan weer!


 • de demo komt half juni

 • wil iemand bij een clan

 • Ziet er zeer goed uit :)

 • de demo komt half juni

  Dat verwacht iedereen, maar eigenlijk is er nog geen officiële datum. Maar inderdaad, dit spel gaat ownen :) Ik hoop dat de modmakers er ook mee aan de slag gaan.

 • jah idd wil iemand bij een clan ;P

 • Ik kan niet w88!  Battlefield 1942 was 1337!

  Battlefield Vietnam was idd vrij slecht. (mening)  Ik verw8 echt heel veel van BF2. Dat word weer non-stop gamen :) • het gaat weer mooi worden, enne ik wil me alvast aanmelden bij een clan

 • Battlefield 2 is voor mij de eerste echte must-have van 2005. Ook met Battlefield Vietnam heb ik me erg goed vermaakt, al zaten er idd nog wel een paar minpuntjes aan. Maar ach, daar kon ik wel doorheen kijken. Ik ben benieuwd wat DICE van Battlefield 2 gaat maken, maar er zal ongetwijfeld iets heel moois uit komen.  Nog een opmerking:

  \"Of pak een F16 om daarmee die helicopters uit te schakelen.\"

  Het is helikopters ;)


 • inderdaad het gaat OWNED

 • leip er stond eerts dat hij 30 juni uit zou komen nu 6 dagen eerder lol yes dus

 • Als de bestuiring van de voertuigen een stuk beter is.. :)

  vliegen in een f16 was echt onbegonnen werk.

 • het is echt een prachtig spel ik heb de hele serie en deze wordt nog vetter dus deze ga ik zeker weer kopen dus zie jullie allemaal hopelijk online bij BATTLEFIELD 2

 • Dit lijkt me zo tof :)

 • dit spel wordt egt zo geweldig  tuurlijk wil ik bij een clan

 • Ik zit al bij een clan een oude bfv clan maar omdat bfv zo kut was zijn we daar mee gestopt en nu weer begonnen met bf2 check dit

  http://echo.windos2k.com/news.php

 • Breng die game ok effe naar de next-gens:D

 • Ik hoop t voor de Next-Gen Console gamers :)

 • hebben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu gvd!!!!!!!!!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren