1. Nokia werkt aan opvolger N-Gage

Nokia werkt aan opvolger N-Gage

Nokia is druk bezig met de ontwikkeling van de opvolger van de N-Gage. Dat heeft spelontwikkelaar John Romero van Monkeystone Studios bevestigd op de Games Developers Conference in Moskou. Monkeystone studios ontwikkelt spellen voor onder andere mobiele telefoons.

Volgens John Romero(bekend van het PC spel Daikatana) heeft Nokia goed geluisterd naar de kritiek dat het bedrijf kreeg op de eerste versie van de N-Gage. Zo zal er met de nieuwe versie gemakkelijker gebeld kunnen worden en zal het verwisselen van de spellen een stuk eenvoudiger gaan. De N-Gage 2 zal ook kleiner en lichter worden dan zijn voorganger. De kans is groot dat de N-Gage 2 gepresenteerd zal worden op de aankomende E3 beurs.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eigenwijs , zal wel weer op een drama uitlopen .

 • lol weet niet wat ik hiervan moet vinden, bellen+gamen=bullshit

  de layout voor knopjes als je wilt bellen kan nooit samengaan met die van gamen, je zal altijd zon kuttoetsenbord hebben waar je altijd weer net het verkeerde knopje indrukt en weer iets vaags doet.  gamen moet gamen blijven en niet belgamen ofzo

 • gamen moet gamen blijven en niet…  Ow wacht ik val in de herhaling. Maar dat John Romero toch weer aan het ontwikkelen is (nieuwsbericht van enkele dagen geleden) is toch goed nieuws. Hij is amper bezig en hij laat al weten dat er een N-gage 2 komt. Benieuwt wat we volgende week maandag krijgen. Misschien een fototje van Xbox2?

 • Ik denk dat het dit keer best wel iets kan worden :) Ze zijn niet helemaal op huj achterhoofd gevallen bij Nokia, dus ze zullen echt wel geluisterd hebben :)  De NGage was qua specs ook zeker niet verkeerd!

 • Ik heb een aantal Nokia toestellen gehad en die apapraten zijn mij allemaal nog na een jaar kapot gegaan. Stuur je ze op, zeggen ze dat je waterschade hebt en mag je flinke onderzoekskosten dokken. Ik ben helemaal afgeknapt op Nokia. Schoenmaker blijf bij je leest!

 • N-gage 2…… Mhuahaahahaahaa stelletje kneuzen daar!!!! Gamen en Bellen kunnen niet met elkaar overeen komen, zeg nokia als je het goed wilt aanpakken doe dan echt een N-gage maken zonder het bellen, zodat het een echte handheld wordt…..dan is er een kleine kans dat het een beetje beter gaat……..Lolz

 • ik kan niet ander dan me aansluiten bij al deze mensen dit gaat echt zo erg floppen.

  ''Volgens John Romero(bekend van het PC spel Daikatana) heeft Nokia goed geluisterd naar de kritiek dat het bedrijf kreeg op de eerste versie van de N-Gage.'' als ze echt geluisterd hebben dan zouden ze ermee ophouden :p

 • Vraagje: Waarom kunnen gamen en bellen niet, en gamen en film kijken WEL in één apparaat? :)

 • bellen = communicatie  gamen en films kijken = entertainment  Je koopt geen telefoon om te gamen en geen spelcomputer om te telefoneren. Daarom dus.


 • Omdat een console gewoon dan iets groter wordt of maar 1 chipje meer nodig heeft. IMO niet echt slim van ze gedaan ze gaan luisteren naar hun kritiek maar ze zorgen wel weer voor foute dingen. Zoals boven werd gezegd met het keyboard maar ook dat de telefoon kleiner wordt. Diverse gevolgen:  - Minder groot beeldscherm

  - Kunnen meer chips enzo in (dus eventueel mindere prestaties)

  - Als ze dezelfde prestaties of zelfs beter willen hebben moeten ze duurdere microchips gaan kopen waardoor de prijs van de N-Gage weer omhoog gaat.  Het is niet EN het ding wordt beter EN wordt kleiner imo. Het is OF het wordt kleiner OF hij wordt beter.
 • er staat ook niet dat ie beter wordt he :D, ze hebben aan de verbeterpunten gewerkt en hij wordt kleiner en lichter. als de specs hetzelfde blijven en dat beeldscherm nog steeds zo hoog ipv breed wordt, kunnen ze het net als bij deel 1 weer gaan shaken.

 • Ik heb geen problemen op het plattegrond van mobile-gamen. Imo vindt ik dat onorgineel. Doe mij maar een echte handheld waar ik echt op kan gamen als de Gba, en de aankomende handhelds. Ik denk dat het niks wordt met gamen op een mobiele telefoon. Het is een offensie voor Nokia zelf. De knoppen combinatie zijn ook lastig te gebruiken en drukken niet soepel. Kort gezegd:''Games op telefoons spelen gewoon niet LEKKER klaar punt uit !! ''

 • rot toch op met die kut telefoon games het word toch niks

 • Laat ze liever een echte handheld maken.

 • ze moeten tog beter weten als ze weten dat sony met de psp komt :D daar kunnen we tog ook mee gaan bellen als extra functie ? • bellen = communicatie  gamen en films kijken = entertainment  Je koopt geen telefoon om te gamen en geen spelcomputer om te telefoneren. Daarom dus.

  Maar jij koopt een spelcomputer om films te kijken?  Wat maakt het uit of je er nou mee kan bellen hoe meer je er mee kan hoe beter.
 • ngage=spelen+bellen=crap (ngage staat dus ook gelijk aan crap)

  mobieltjes=bellen=spelen=wel okay  gamen op de voorgrond maar verpakt in een mobiel is kut. een mobieltje waar ook wat (simpele) spelletjes op zitten is wel okay. kijk maar naar snake en dergelijke.

 • Notorious, kdenk niet dat hij het zo bedoeld, hij zegt niet gamen en films kijken op je spelcomputer :).

  N-Gage vind ik maar gaar, hopelijk wordt de N-Gage 2 wat beter, al betwijfel ik dat…

 • Wat maakt het uit of je er nou mee kan bellen hoe meer je er mee kan hoe beter.  Zijn we het nou eens een keer eens Notorious? :o !

 • verspeelde moeite :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren