1. Zodiac speelt Game Boy Advance spellen af

Zodiac speelt Game Boy Advance spellen af

De Zodiac van Tapwave zal in staat zijn om Game Boy Advance spellen te spelen. Dit zou mogelijk moeten zijn met de Firestorm gbaZ emulator die door ontwikkelaar Crimson Fire gemaakt zou zijn. In een beta test zouden de meeste Game Boy Advance roms al werken.

De Zodiac is een indrukwekkend apparaat, maar het heeft nog geen groots spelaanbod. Wellicht kan deze emulator de verkopen van de Zodiac stimuleren.

Nintendo heeft nog niet op dit nieuws gereageerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Leuk nieuws voor Nintendo :(.

 • haha hier kan nintendo denk ik wel een rechtzaak tege beginnen, als een ontwikkelaar een emulator maakt voor gekopierde spellen van nintendo, die exclusief gba zijn

 • Wie zegt dat die emulator gemaakt is om gekopieerde spellen van nintendo te spelen.

 • zo'n ding koop je om back-ups te maken van de GBA-games die je al hebt :P  Dat zullen ze tenminste als tegenwoord gebruiken in een eventuele rechtzaak!

 • jah en gba spellen zijn alleen bedoelt om op een gba te spelen dus als je ze op een ander iets speelt is het misbruik van het medium en zal nintendo zeggen dat hierdoor zij dingen maken zodat een ander bedrijf er voordeel van heeft en zij juist niet.  hmm vage zin maar ok

 • Is de Zodiac al uit?

 • Zodiac nieuws! Woei! Dat ding gaat rocken!  Maar goed, ik zag dit nieuws al op handheldgamer.nl een paar dagen geleden, maar ik vraag me inderdaad af of Nintendo dit wel toestaat. Het gaat namelijk gewoon legaal verkocht worden voor zover de planning.  Op zich niets mis met een GBA emu trouwens, GBA games zijn cool. Tevens hoop ik ook dat er een goede SNES emu komt! Dan kan ik al mijn SNES games onderweg spelen.


 • Als nintendo slim is pakken ze dit snel aan :)

 • de emulater is legaal ,zolang ze er geen roms bij doen van games ofzo. ik vind de emu wel handig nou heb ik me gba ok niet meer mee tenemen :) ik heb namelijk al een paar manden een zodiac :P.  en uuh een snes emu komt binnenkort ook al en als je een tapwave developer bent kun je de beta al spelen van de snes emu voor de zodiac :)

 • zodiac word geen concurrent voor de GBA (en de aankomende opvolger). ook niet voor de PSP overigens. mark my words.  ik bedoel. een platform met de naam van een rubberboot heeft weinig kans van slagen als je het mij vraagt. om het in `vaktermen` te houden. nintendo is het oorlogsschip (fregat) en de zodiac is de. euh. zodiac.

 • nou wordt het wel aantrekkelijk om een zodiac te gaan halen.  Er bestaat trouwens al een SNES en een NES emulator voor de GBA (dus die zou je indirect dan ook weer op je zodiac kunnen gebruiken).  Ik ben voor emulators. Het is zoveel handiger om gewoon 1 kaartje met een paar 100 originele goede spellen mee te nemen dan 1 zo'n kaartje met 1 goed spel. Als dat emulator gebeuren op de zodiac goed gaat werken dan is er eindelijk een concurrent voor de GBA (al komt de PSP ook binnenkort)


 • Wat kan nintendo er tegen gaan doen dan, behalve een rechtzaak aanspannen. Het is waarschijnlijk een home-brew emulator die niet oficeel wordt uitgegeven maar gewooon van internet is te downloaden net als de roms. Ik zie Nintendo namelijk ook niet veel kunnen doen tegen de roms en emulators die nu op internet staan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren