1. De geschiedenis van Ghost Recon

De geschiedenis van Ghost Recon

Ghost Recon: Jungle Storm is niet het eerste Ghost Recon spel. Voordat we de jungle in gaan kijken we terug naar de rijke geschiedenis van deze serie. Aangezien de PC versies van Ghost Recon behoorlijk gedateerd zijn, richten we ons alleen op de console versies.

Ghost Recon

Ghost Recon was het eerste deel uit de serie. Als speler nam je de rol op van de Ghosts, een elitecommandoteam dat deel uitmaakt van de Green Berets. Ultra nationalisten hadden in Rusland de macht gegrepen en wilden alles op alles zetten om het IJzeren Gordijn in ere te herstellen. Zo vielen ze Georgië, Estland, Letland en Litouwen binnen. Dit alles leidde tot een conflict met de NAVO en uiteindelijk werden de Ghosts er op afgestuurd.

Het spel kwam als eerst uit op de PC en genoot daar veel succes. Later bracht Ubisoft Ghost Recon uit op de Xbox, de PlayStation 2 en de GameCube. Vooral de Xbox titel was interessant, omdat het één van de eerste Xbox Live spellen was. Helaas had het spel wat minpunten. Zo was het vinden van een kamer zonder lag een zeer tijdrovende klus.

Daarnaast was het spel visueel gezien erg zwak. Omdat het geheel zich in Oost Europa en Rusland afspeelde, oogde alles grijs en grauw. Het zien van een vijand was daarom erg lastig, wat soms tot frustrerende momenten leidde.

Ghost Recon had ook een groot pluspunt. Het was het eerste Xbox Live spel waarbij tactieken voorop stonden. Bij elke ronde moest goed afgesproken worden wie waar zou gaan staan of hoe de basis van de vijand veroverd zou gaan worden. Mede dankzij Ghost Recon is Xbox Live vooral in de beginperiode een succes geworden. Dagelijks wordt het spel nog door vele duizenden gamers gespeeld.

Ghost Recon: Island Thunder

Na het succes van Ghost Recon kwam er al snel een vervolg. Island Thunder verplaatste de Ghost Recon serie naar een wat ‘vrolijkere’ locatie. We schrijven het jaar 2009 en Cuba zit in een crisis na de dood van Fidel Castro. Er zijn vrije verkiezingen uitgeschreven, maar een drugsbaron doet er alles aan om die verkiezingen te vervalsen en naar zijn hand te zetten. De Ghosts worden ingezet om zijn snode plannen tot een halt te roepen.

Island Thunder kwam exclusief uit op de Xbox voor een zacht prijsje van 30 euro. In de singleplayer modus had je namelijk maar een achttal missies, de helft van wat Ghost Recon te bieden had. Gelukkig maakte het spel op een heleboel andere punten veel goed.

Zo zag Island Thunder er in vergelijking met zijn voorganger een stuk beter uit. Vijanden waren duidelijker te zien, waardoor één van de grootste minpunten van Ghost Recon in één keer was verdwenen. De belangrijkste verandering was echter te vinden op Xbox Live. Er was duidelijk veel minder lag, de multiplayer maps waren beter uitgewerkt en er waren veel meer spelers dan bij Ghost Recon. Het vinden van een speelbare kamer was nu een fluitje van een cent.

Na het succes van beide delen, komt er nu dan eindelijk een derde deel voor de console. Jungle Storm verschijnt op 12 maart en is exclusief op de PlayStation 2 te bewonderen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik vind ze op de xbox niet zo speciaal en ik denk ook niet dat deze meer spelers/probs krijgt dan Socom .

  • De Rainbow Six serie @ PC is veel vetter imo. Roque Spear enzo, mooie herinneringen aan :)

  • Ik vind Ghost Recon wel vet, alleen is het allemaal zo traag en langdradig.

  • het was wel een vet spel voor die tijd toen het net uit was maar, island thunder kan nu echt niet tippen aan de graphics van andere shooters

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren