1. 70% van gamers heeft geen interesse in streamingdiensten

70% van gamers heeft geen interesse in streamingdiensten

Volgens een onderzoek vanuit Gamesindustry.biz

Het blijkt dat 70% van de gamers in het verenigd koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje niet geïnteresseerd is in videogame streamingdiensten.

Dit blijkt uit een GameTrack survey van Ipsos MORI, namens Gamesindustry.biz. 15% van de ondervraagde gamers zijn geïnteresseerd in een Netflix-achtige streamingdienst voor games. 12% wist niet hoe ze erover moesten denken of gebruiken al een streaming-achtige dienst. Maar 3% gaf aan erg geïnteresseerd te zijn in een dergelijke streamingdienst.

Google Stadia

Het Verenigd Koninkrijk had van de landen die mee hebben gedaan aan de survey het meest interesse. Hier geeft namelijk 23% aan interesse te hebben in een dergelijke dienst. Hierna komen Frankrijk en Spanje met 14% van de spelers. In Duitsland geeft maar 10% aan interesse te hebben.

Opvallend was dat 43% van de ondervraagde spelers zich geen zorgen maakten om de internetverbinding. 23% dacht dat de verbinding niet goed genoeg zou zijn en het overige aantal wist het niet. 32% maakte zich echter vooral zorgen over dat de verbinding uit zou vallen.

Ook de kosten vormen een drempel voor veel gamers. Er was maar 22% van de ondervraagden die vonden dat ze met de streamingdienst waar voor hun geld kregen. Toch gaf 41% aan dat het niet hoeven wachten op updates een enorm voordeel is. 13% was het hier niet mee eens.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Ik denk dat de voornaamste doelgroep dan ook niet de "echte" gamers zullen zijn, maar juist de casuals die af en toe een spelletje willen doen zonder (dure) hardware in huis te halen.
 • Wat moet je nou met een mobiele telefoon?Ik heb altijd zonder geleefd.
 • @Luigi1985 Je kan er bijvoorbeeld mee met je vrienden praten, dus ik snap wel dat je zonder één leeft
 • @Goku0Warrior *applaus*!
 • @Goku0Warrior ik zo dat het cynische bedoeld is. Ik vermoed dat hij bedoeld dat iedereen eerst ook dachten dat ze geen mobiel nodig hadden en loopt iedereen ermee. En ik vermoed dat hij deze vergelijking doortrekt naar streaming.
 • Als primair platform ga ik liever voor de betrouwbaarheid van een kastje onder je tv, maar als aanvulling daarop mogelijkheden om te streamen, daar ben ik wel nieuwsgierig naar.
 • Stadia interesseert me geen bal. Geen internet = niet gamen
  Project Xcloud daarentegen als aanvullende service bij lokale hardware vind 'k dan weer wel goed.
 • Hehe gelukkig, ik ben zeer zeker onderdeel van die 70%. Niet omdat ik niet van veranderingen hou, maar ik ben happy met de huidige consoles en de werking van dien. Stream-gaming lijkt mij om meerdere redenen gewoonweg kut. Gelukkig is het gross van deze poll het met mij eens.
 • Natuurlijk wil men dat niet. Donder maar lekker op met die streamdiensten, ik wil offline spelen en niet afhankelijk zijn van nog een externe server die plat kan gaan. Plus ik koop mijn games zodat ik ze altijd kan blijven spelen zonder dat je gelijk alles weer kwijt bent als ze kappen met de dienst. Want dat gaat vroeg of laat gebeuren. Nee wegwezen dus. Plus het blijft je geld kosten.
 • Joh. Kansloos idee. Ik haat het dat je overal internet voor moet hebben 😡
  Speel je rustig een SINGLEPLAYER. Valt het internet uit. Game word afgesloten en mag je weer opnieuw beginnen. Of in extreme gevallen. Je gaat weer naar het dasboard 🙃
  Ik zal dit ook echt niet gaan gebruiken…..
 • Iemand hier die zich OnLive nog herinnert?
 • Ik denk dat de hardcore gamer zich ook niet snel laat overhalen voor streaming. De nadelen zijn te groot en er zijn geen echte voordelen. Fysiek doet namelijk alles beter.


  De enige gamer die men zonder probleem zal overhalen is de FIFA, GTA en CoD gamer. De casual variant wel te verstaan. Deze mensen geven niets op graphics, framerate en slowdowns/inputlag. Ze willen gewoon zo goedkoop mogelijk dat ene spelletje spelen.

  Het zijn de consoles waarop deze games populair zijn flink aan userbase zullen gaan inleveren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren