1. Shining Force: Resurrection of the Dark Dragon

Shining Force: Resurrection of the Dark Dragon

Dit spel is het product van het in de mixer gooien van een rpg, een turn-based strategiespel, fantasy en science-fiction. En de smaak? Een beetje raar maar wel lekker!

De combinatie tussen een RPG en strategie is hier als uitgangspunt genomen. Het is grofweg opgedeeld in twee onderdelen die zich herhalen: zo is er het stuk waar het verhaal voornamelijk verteld wordt, waar je tevens jouw legertje kunt voorbereiden, en het stuk waar de veldslagen plaatsvinden.

In het verhaal onderdeel kan een beetje worden gehandeld en kunnen er aanpassingen worden gedaan aan jouw team. Ook is hier altijd wel een savepoint in de vorm van een priester te vinden. Verder kun je hier met allerlei wezens spreken. Dit zijn vaak ook de plaatsen waar je nieuwe teamleden vindt. Deze teamleden komen echter niet zomaar naar jou toe, hier moet je soms het een of ander voor doen, maar wees niet bang: je kunt vaak ook zonder hen verder.

De veldslagen doen mij vooral veel denken aan het systeem dat ook gebruikt wordt bij Fire Emblem, maar het is niet hetzelfde. Het is beurtgewijs waardoor je goed kunt nadenken over de zetten

die je doet. Elk wezen heeft zijn eigen beurt binnen de beurt van de speler. Houdt hier dan ook rekening mee tijdens het spelen want ikzelf heb er af en toe miszetten door gedaan. Verder moet je onder andere rekening houden met landtypen en de eigenschappen van de wezens in jouw team en dat van de eenheden in het leger tegenover jou. Een dwerg is bijvoorbeeld erg goed in de bergen terwijl een weerwolf zich goed voelt in de bossen. Ook zul je hier nog rekening moeten houden met het wapentuig van jouw tegenstanders en uiteraard ook dat van jezelf. Alsof dat nog niet genoeg is geeft het spel ook een soort toegift in de vorm van goud of wapens wanner jij de doelen binnen een bepaald aantal beurten bereikt hebt.

Wat ik erg jammer vind aan het spel is dat de ’grote boze boef’ weer eens clichematig geflipt is, maar het is wel leuk dat er ook een beetje op de emoties wordt ingespeeld wanneer de hoofdpersoon zijn ware afkomst uitvindt. Een andere interessante ingeving is dat de veronderstelde oude goden toch niet zo goddelijk blijken te zijn.

Conclusie en beoordeling

Grafisch ziet het spel er verzorgt uit. De wezens zien er goed uit en bij het vechten hebben ze een paar leuke animaties toegevoegd die het soms net even die spectaculaire touch geven. Ook de muziek is verzorgd maar springt niet uit boven vergelijkbare spellen als Fire Emblem of de geluiden van Zelda. Uiteindelijk kom ik toch tot de conclusie dat dit een zeer vermakelijk spel is dat een aantal verrassende tintjes zal hebben. Maar ik ga natuurlijk niet alles verklappen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Veel verschillend wezens en wapens
  • Minpunten
  • Men kan niet terug naar eerdere steden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren