1. Log: Gamers jagen zichzelf de dood in

Log: Gamers jagen zichzelf de dood in

Naar aanleiding van een artikel dat op de hoofdpagina van Insidegamer stond schrijf ik deze weblog. In dat artikel stond dat er een gamer was overleden, omdat hij 7 dagen achter elkaar aan het gamen was.

Zoiets hoor je wel vaker en dan komt het vooral uit het gebied aan de oostkant van onze aardbol. Ik snap die mensen niet, naja, gamen is natuurlijk leuk, maar is het nodig je zo de dood in te jagen? Die mensen moeten toch ook op een gegeven moment een signaal krijgen van hun lichaam die zegt: 'ik heb honger' of 'ik heb dorst', of niet soms? Mensen kunnen er verslaafd aan raken. Ok, dat is één ding, maar dan heb je nog de mogelijkheid om ervan af te komen. Om helemaal niets meer te eten of te drinken, vind ik wel heel extreem.

Regelmatig hoor je nu wat over een wow-verslaving. Zo hoorde ik een keer over een vader en een moeder die hun kindje of in de auto of thuis achterlieten en in een café 6 uur lang World of Warcraft speelden. Dat is toch te gek voor woorden.

Maar ik neem aan dat de meeste toch ook mensen om zich heen hebben, die kunnen hen dan toch ook helpen? Wat denken jullie? Games horen voor de lol te zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur