1. Januari

Januari

Het jaar 2003 was een bewogen jaar in de wereld van videogames. Na een spetterend einde zijn we in januari in een rustiger vaarwater terecht gekomen. Rockstar gaf januari nog wat kleur door met een Grand Theft Auto: Double Pack op de proppen te komen. Eindelijk konden Xbox bezitters deze klassieker op hun zwarte doos spelen.

De redactie werd gemobiliseerd en zij gaven hun mening over de beste game van de afgelopen maand.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

NFL Street

GameCube |
PlayStation 2 |
Xbox


Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Tiburon
Releasedatum: 30 januari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/180.jpgMotivatie: Januari was nou niet echt een vette maand te noemen. Toch is er een spel dat mij behoorlijk aantrok. Al sinds de launch van de PlayStation 2 ben ik een grote fan van EA Sports BIG. Daarnaast vind ik American Football ook nog eens super om naar te kijken. NFL Street is de combinatie van beiden en is daarnaast gewoon erg leuk om te spelen. In NFL Street speel je met een team van zeven man, die zowel de aanval als de verdediging op zich op neemt. Door verschillende opdrachten uit te voeren en wedstrijden te winnen, zul je beloond worden met punten, waarmee je team beter gemaakt kan worden.

NFL Street is sterk, omdat het gewoon makkelijk te spelen is en tegelijkertijd erg diep gaat. Geen Grand Theft Auto Double Pack dus als game van de maand, mede omdat dat spel al eeuwen geleden op de PlayStation 2 en PC verscheen.


Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jakob Dieckmann

Need for Speed: UndergroundUitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Pocketeers
Releasedatum: 16 januari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/424.jpgMotivatie: Need for Speed: Underground mag dan wel een laatkomertje zijn, maar dat maakt de game er niet minder op. Need for Speed: Underground kan zich gemakkelijk meten met de beste in zijn genre.

De game beschikt over een indrukwekkende engine en op het gebied van de audio valt er nauwelijks iets op af te dingen. Het enige wat in het nadeel van de game spreekt is het gelimiteerde aantal mogelijk-heden. Verder kent de game dezelfde tekortkomingen als de consoleversie. Dit spreekt echter ook in het voordeel van Need for Speed: Underground, want de game is perfect overgezet naar de Game Boy Advance.

Misschien komt Need for Speed: Underground een beetje gemakkelijk aan de titel "Game van de Maand" bij gebrek aan echte concurrentie. Toch is dit een geweldige eerste titel van de mannen van Pocketeers en we kijken dan ook erg uit naar Need for Speed: Porsche Unleashed die volgende maand moet verschijnen.


GameCube Spel van de maand
Door Daniël de Keizer

NFL StreetUitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Tiburon
Releasedatum: 16 januari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/180.jpgMotivatie: American Football is nooit een sport geweest waar in ik me interesseerde. De vele spelregels en mogelijkheden duizelden zo dat ik de games weinig aandacht schonk. Met NFL Street is daar verandering in gekomen. Doordat het spel simpel is gehouden is de stap klein om je in de game te verdiepen. Mogelijkheden zijn er namelijk genoeg. Met het EA Sports BIG label gekoppeld aan het spel is het uitvoeren van speciale acties namelijk een sport op zich. De gamebreakers kunnen wedstrijden plotsklaps compleet op hun kop zetten, en het behalen van stijlpunten zijn dan vaak net zo belangrijk als het maken van touchdowns.

Dat NFL Street mijn interesse in American Football aanwakkerde zegt genoeg. De lekker in het gehoor liggende soundtrack draagt bij aan de no-nonsense speelbaarheid van het spel. Electronic Arts is er wederom in geslaagd naast basketbal ook football op cartooneske wijze aan het publiek voor te schotelen.


PC Spel van de maand
Door Sander Stricker

8th Wonder of The WorldUitgever: GMX Media | Ontwikkelaar: Funatics
Releasedatum: 30 januari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/652.jpgMotivatie: Net zoals voor andere systemen is ook de maand januari voor PC gamers niet veel soeps. Er waren maar vier games die in onze database voor de maand januari, wat inhield dat er niet meer titels waren die het invoeren waard waren. Van die vier titels koos ik 8th Wonder of the World als game van de maand.

Waarschijnlijk hebben de meeste van jullie nog nooit van deze titel gehoord. Dit spel is onder deel van de Cultures World reeks. De game zal zowel RPG als strategie fans aanspreken aangezien beide genres in de game verwerk zullen zitten. Je zal een groepje personages moeten commanderen. Je zal verschillende opdrachten moeten uitvoeren waarvoor je het hele team zal moeten gebruiken. Ook zal er gebouwd moeten worden om verder te kunnen ontwikkelen. 8th Wonder of the World zal waarschijnlijk nooit aanslaan bij het grote publiek maar zal bij een kleine groep gamers goed in de smaak vallen.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

Arc: Twilight of the SpiritsUitgever: SCEE | Ontwikkelaar: SCEI
Releasedatum: 30 januari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1506.jpgMotivatie: Arc: Twilights of the Spirits verscheen net nog in de maand januari en is in mijn ogen de beste game uit deze maand. Veel PlayStation 2 games zijn er niet in januari verschenen en ik wil ook aangeven dat Arc ook zeker niet de beste RPG ooit verschenen is. Toch heeft deze game mij genoeg uurtjes speelplezier bezorgd.

De RPG liefhebbers in Europa moeten het vaak doen met een paar RPGs per jaar, want de meeste RPGs worden hier gewoonweg niet uitgebracht. Ik vind het ook debiel dat een matige RPG als Unlimited Saga wel in Europa wordt uitgebracht en zeer goede RPGs zoals Suikoden III en XenoSaga niet. Daarom ben ik ook zo blij dat Sony het lef had om deze groots opgezette RPG uit te brengen in Europa.

Zoals ik eerder al aangaf is Arc: Twilights of the Spirits niet de beste PS2 RPG die er is. De game kent een aantal nadelen, zoals de irritante stemmetjes en het slome begin. Wanneer je deze nadelen opzij schuift ligt er een spannende game voor je klaar.


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

Grand Theft Auto: Double Pack
Uitgever: Take Two Interactive | Ontwikkelaar: Rockstar North
Releasedatum: 2 januari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1265.jpgMotivatie: Voor de Xbox was de keuze snel gemaakt. In het Grand Theft Auto: Double Pack zitten twee van de betere games ooit gemaakt in één verpakking, en dat voor de prijs van één. Nu zijn GTA 3 en GTA: Vice City al een aantal jaren oud, maar dat mag wat mij betreft de ongelofelijke pret van het doelloze moorden en scheuren niet drukken. De Xbox-versie is met een grafische update en de mogelijkheid om je eigen nummers in het spel te stoppen, de custom soudtrack feature, zelfs verbeterd.

GTA 3 was het spel dat eind 2001 de spellenindustrie op zijn kop zette. Iedereen was het er unaniem over eens dat het realistischere perspectief gecombineerd met de enorme vrijheid een mijlpaal was in de gameswereld. In de wereld van Liberty City kon de speler aan de gang met een hoop missies, maar het doelloos omgaan met de vrijheid en de politie was misschien nog wel leuker.

GTA: Vice City bood hetzelfde concept als zijn voorganger, maar dan in een heel andere wereld. In de tijd van de 80’s, met drugs, gangs en opnieuw veel geweld. Door de verandering in tijd en wereld reden er andere auto’s rond, en was er over het algemeen meer te doen. Deze twee geweldige games van Rockstar kwamen in het begin van 2004 eindelijk naar de Xbox in één pakket. Oud, maar nog steeds heel erg fijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ook een mooie game collection en van deze collectie ga ik een spel genaamd Arc: The twilight of the spirits kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren