1. [Update] Geheim Nitro document uitgelekt

[Update] Geheim Nitro document uitgelekt

Gisteren is gebleken dat de Nitro de werknaam was voordat over de Nintendo DS gesproken werd. En nu is er een Nitro document gelekt. Het document, dat uiteraard in het Japans is geschreven, zou afkomstig zijn van de locatie waar nu aan de Nintendo DS gewerkt wordt.

Het papier bevestigt dat het apparaat zowel een ARM 7 (33 mhz) als een ARM 9 (67 mhz) processor heeft. Dit zegt je misschien niets maar de huidige Advance heeft een ARM 7 processor die op zo´n 16.8 mhz loopt. Bronnen die dicht bij het ontwikkelproces van de Nitro staan hebben overigens bevestigt dat de ARM 7 gebruikt word voor zowel DS spelletjes als Game Boy Advance titels.

Beide schermen hebben een hogere resolutie (256*192 tegen 240*160), één van de schermen is een zogenaamd “touch screen“ en er zal een eenheid gebruikt worden voor 3D beelden (rond de 12.000 polygonen). Ook maakt het document bekend dat de knoppenindeling gelijk is aan die van de Advance al zijn X en Y knoppen in overweging. Als er meer informatie “lekt“, of Nintendo bevestigt één van deze geruchten lees je het uiteraard op InsideGamer.

Update

Er is nu ook een screenshot op het Internet verschenen van het betreffende document. Deze kun je hier bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zoo, mooi ding als ik dit allemaal mag geloven!

 • Touch Screen?

 • ja is engels. maar volgens wouter mocht ik het wel gebruiken omdat het een naam is ofzow. maar het is in ieder geval een scherm waar je dus op kunt drukken zonder bijvoorbeeld knoppen te gebruiken. vergelijk het met pda´s/palmtops.

 • beter een touch screen..

 • touch screen hmm… mssn kan je dat ook in plaats van D-pad gebruiken of mssn krijg je dan zo pennetje erbij hahaha ;-)

 • Nitro is toch niet de naam van de DS is gisteren toch gebleken. Ik vind 240 * 160 niet ech hoge resolutie.

 • jij wil zeker 1024*768 op een handheldschermpie he ?

 • 240x160 is toch redelijk hoog voor 'n schermpje van die afmeting hoor, denk dat de huidige LCD schermen niet met een veel hogere resolutie te verkrijgen zijn.  Leuke bijkomstigheid, een Arm9 proc op 66mhz moet op 256x192 zeker wel N64 graphics aankunnen. maar waarom dit apparaat elke keer wordt neergezet als de nieuwe GBA snap ik niet. er komt in 2005 gewoon een GBA2, dit is 'n heel nieuw product.  Ik lees nu in het document dat de Nitro beschikt over 656Kbyte VRAM. dat is 20x zo veel als op de GBA :)

  Ook staat IEEE802.11 in dit document, dat slaat op een draadloze netwerk functie. Project Nitro draait op volle toeren :) • Als je dit allemaal moet geloven is het een mooi apparaatje!! en dan met touch screen, kan leuk worden….

  Ik hoop overigens dat het apparaatje niet al te duur wordt, komop sony, zorg dat je PSP niet al te duur wordt…..

 • Hmm wat ik wel erg merkwaardig vindt. Is dat ze beweren dat het niet de GBA opvolger is. Maar dat hij wel GBA games kan spelen. Erg apart. En ja dat de naam gisteren bekend werd en nu wat gegevens. Dat is gewoon een puik stukje underground guirella marketing. Hoop wel dat dat ding wel iets meer knoppen krijgt dan de GBA. Minstens het aantal knoppen van een SNES controller. En eigenlijk als ze er 3D op willen promoten N64 of zelfs GC controller stijl knoppen.

 • Een MIPS(N64) is heel anders als een ARM9 (erg goede Processor maar voor de embedded markt dus een mindere flooting point processor … :( ) We zien het wel maar 3D chip is altijd goed . We wachten het af de DS komt toch niet eerder dan november/december…

 • Gelukkig dat hij niet op de N64 chip lijkt: minder ports ^^

 • Sowieso zou je verwachten dat er minder poorts komen, omdat zoiets als wat Nintendo nu heeft gemaakt nog nooit gemaakt is. Je kunt OOT wel op twee schermen spelen natuurlijk, maar ik verwacht een hele hoop nieuwe dingen die nog nooit gedaan zijn. Het wordt niet het product waar we op gehoopt hadden, dat is zeker. Daar waarschuwt Nintendo ook voldoende voor, maar het is gedurft en dat maakt het al leuk :).

 • Ik ben eigenlijk benieuwt of dit wel betrouwbaar is. Maar je ziet toch straks vanzelf.

 • leuke screen van het document, komt mijn Japans dit keer goed van pas….. ;-)

 • Hmm wat denken jullie. Als ik japans kan en eventueel een beetje aardig kan knutselen met de computer. En een kopie stijl document verspreid. Dan kan je toch elk gerucht cereëren. Stel je eens voor dat een japanner een goeie grap uithaalt?

 • @JAAP waarschijnlijk heet de Nintendo Dual Screen dus wel Nintendo Nitro. Was gisteren gemeld en lijkt bevestigt te zijn door dit document.  @JAAP zoals je in mijn bericht kunt lezen is het een stuk hoger dan de GBA.  @GXF J het is idd puik stukje marketing. maar het zou zo maar eens geen marketing kunnen zijn.  @GXF J het kan natuurlijk een grap zijn. insidegamer is echter hard op weg één van de meest complete gamesite van NL te worden. ook dit soort geruchten worden dus gemeld. misschien is het bull misschien is het real. maar hoe dan ook. je leest het op insidegamer.
 • @Terminator: Nitro is ook een work-titel voor de NDS :), dus er zijn 2 work-titel: Nintendo DS en Nintendo Nitro.

 • Is geen bull. Iedere website heeft dit nieuws, tot IGN aan toe.

 • Ik had een e-mail gestuurd naar NOA over dat Nitro gedoe, dit was hun antwoord:  Hello and thank you for contacting Nintendo,  I'm sorry, all I see between the Game Boy Advance and Nintendo GameCube Development is Nintendo DS Development. Nitro wouldn't be a bad name; however, we have no information indicating that Nintendo Nitro means anything.  The Nintendo DS is estimated for a release by the end of 2004. As E3 is right around the corner, in May, be sure to stay tuned to www.nintendo.com for the latest product news and E3 announcements.  Have fun!

  Nintendo of America Inc.

  Joel Nicholson

  _________________  Zo te zien is dat Nitro Development plaatje weggehaald op die Development site en meent Nintendo niks te weten over de Nitro. Alhoewel ze het een mooie naam vinden :).Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren