1. Arthur, Youri en Jelle over Gran Turismo 5

Arthur, Youri en Jelle over Gran Turismo 5

Arthur, Youri en Jelle over Gran Turismo 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Goed Recensie..

  stink goede game inderdaat!

 • Arthur :D

 • zonde wel dat ze niet gewoon dingen konden schrappen. Kill your darlings. Is lastig, maar als ik dit zo hoor zou 't wel een stuk beter voor de game zelf uitpakken. En inderdaad, wie gaat er nou 1000 auto's rijden waarvan de helft een iets betere versie van een andere auto is. Dan liever 300 goed uitziende auto's.

 • Ben het eens met de auto's en wat napole jon zegt, dat je beter 300 perfecte auto's kan hebben, in plaats van 1000 auto's waarvan 80% niet goed.  Maar er werd ook iets gezegd over dat je door het begin heen moest komen, en dat is iets wat ik minder begrijp. Ik vond het juist leuk, (en logisch) dat je onderaan de ladder begint. Ook bij B-Spec, jij bent een beginnend coureur, en dus start je onderaan. Langzaam bouw je op, en heb je het eenmaal te pakken, dan ga je helemaal los.  Ik ben nu bij A-Spec level 19 ofzo, en geniet enorm van de game. Ook voor mij vallen de graphics helemaal niet tegen, ondanks de standaard auto's.  En over de circuits.. ja het zijn er ook zoveel. Ik onthoud de meeste eigenlijk niet eens… ;)
 • @Meadow,  Kijk dat zijn de betere posts, info waar iedereen ook op zit te wachten enzo…. Misschien mag je wel een digitale handtekening van hem!! Ik zou hem ff mailen als ik jou was, zijn mail adres is hier op de site zelfs te vinden joh!!! GO GO GO….  OT,  Hele goede game, ik denk dat de updates een boel gaan rechtzetten en uitbreiden.
 • Eindelijk die coole Arthur terug! :D

 • Lol, ik koop deze game gewoon al voor zijn splitscreen mutliplayer.

  Met GT4 zoveel lol gehad!

 • ik verwacht met een paar maanden dat polyphony de fouten (sowieso online) heeft glad gestreken waardoor deze op dat vlak niet moet tegenvallen. ik vind de enorme mogelijkheden in deze game gewoon geweldig, dat er bijvoorbeeld in het begin een aantal zaken zijn die tegenvallen is voor mij geen enkel probleem. GT5 kon ook alleen maar tegenvallen omdat iedereen al lang en breed beweerd had de game "tenminste perfect" zou moeten zijn na 6 jaar ontwikkeling. dat soort statements hoor ik nu nog steeds, en daar kan geen enkele game ooit aan voldoen.

 • Met een aantal patches kan GT5 prima op een uiteindelijke 9 uitkomen, maar daar kan ik helaas niet op wachten.

 • Gruwelijke game, wacht alleen even af met aanschaffen omdat zoals jelle al aangeeft je er de tijd voor moet nemen. Na de feestdagen hoef ik niet veel te werken dus ga ik los.:)  Het vreemde is ook ik heb niks met racegames, maar GT gaat er altijd in als koek.

 • Laat je niks wijsmaken over de laadtijden, die zijn gewoon na de patch uitstekend en zeker niet te lang.  Verder ben ik het met veel kritiekpunten oneens in deze recensie. Zeer zeker mag de ontwikkelingstijd meegenomen worden, maar ik vind dat er veel meer positieve dingen inzitten dan hier wordt geschetst, waarvan ik me goed kan voorstellen dat er veel tijd inzit.  Zo hebben ALLE auto's een uitgebreide beschrijving van historie en kunnen, en alles in het Nederlands mocht je dat willen.  Dat er 200 uitgewerkte modellen in zitten is al fraai, maar dat je er 800 kado erbij krijgt kan toch nooit verkeerd zijn. Ook al zijn ze zeker niet zo mooi. Zoals ook in de review vermeld, allemaal tune-able.  Ook het level systeem vind ik goed uitgewerkt want je hebt per level steeds meer xp nodig om tot het volgende level te komen. Zodoende kun je al snel meedoen met de prof. races.  Ik ben een echte tune freak en in dit spel klopt het helemaal. Ik heb mijn Ferrari 458 Italia heerlijk getuned, en wat een beest is dat geworden zeg!  Ik zeg: Mijn ervaring is van begin tot waar ik nu ben een van de heerlijkste ooit geweest in een race game. Arthur heeft overigens wel gelijk over de Nürnburgring, wat een fantastische track.  Online niet gespeeld, geen zin in ook. Ga dat maar bij NFS doen.  Voor mij een dikke 9+  Joe hoi!
 • Heel vet spel, afgezien van de irritante laadtijden (ook na installatie van dik een uur!!!). Online hoef ik dit spel niet te spelen dus dat gedeelte maakt mij niet uit maar na een ontwikkelingstijd van 6 jaar was ik er toch van uit gegaan dat GT5 echt perfect zou moeten zijn! Grafisch is ie goed maar niet uitstekend (af en toe pop-up, ruitenwissers waarvan je de pixels van 1km afstand kan tellen in de regenraces en af en toe rare lijnen in beeld, in London bijvoorbeeld) dus daar had ik ook meer van verwacht! Maar al met al is en blijft het toch Gran Turismo en dat staat altijd garant voor een goede game! Cijfer van 8,5 is dus terrecht!

 • arthur, dit is echt de beste review die ik heb gehoord over GT5, lekker eerlijk !! top dankjewel

 • @ Ezra  Je bent wel erg terughoudend. Meen me te herinneren dat ik jou GT5 al 6 jaar de hemel in heb zien prijzen, dit vooral in vergelijking met Forza. Mij valt het toch wel een beetje tegen na de hele hype en al die jaren ontwikkeling.

 • Goede review, duidelijk, helder, concreet en een beetje jammer dat maar 1 persoon van de 3 het spel heeft gespeeld. Topwerk

 • Nee hoor Furyan, gt5 prologue gaf zeker aanleiding voor hoge verwachtingen. Ik vind dat GT5 niet een teleurstelling is geworden. iedereen vergeet echter dat de meesten van tevoren al hadden besloten dat gt5 nooit zou kunnen voldoen aan de verwachtingen. het achterliggend idee van: "6 jaar ontwikkeling moet perfectie opleveren" gaat nou eenmaal niet op. een omvangrijk product als gt5 kan je dan ook niet zo makkelijk beoordelen in termen van 'hij is goed, of slecht'. over het algemeen is het allemaal goed, polyphony heeft alleen de 'fout' gemaakt dat ze wel erg veel content in de game wilden stoppen. hadden ze dat niet gedaan dan was iedereen lovend geweest omdat er alleen hele goede elementen in gezeten had. nu is het tegenovergestelde ontstaan en slaat het om naar kritiek. onterecht naar mijn mening, gt5 is een enorm goede game!  Overigens vind ik ook dat de vergelijking met forza volledig mank gaat: GT5 is een hele andere racegame dan forza. de diepte en scope die GT opzoekt ben ik nog niet tegen gekomen in een andere (race)game, en al helemaal niet in forza.

 • @benniebroekhoest

  ik heb eigenlijk ook niet zo heel veel met racegames maar deze liijkt me wel vet

  moet nog even wachten krijg hem van sint waarschijnlijk

  PS:Arthur je mag vaker komen hoor:)

 • Mja ga hem dan toch niet kopen . Arthur mag idd vaker recensies doen hoor . :)

 • is Forza motorsport 3 nu dan ook een betere game dan GT5? kreeg destijds een 9+, GT5 nu een 8,5.  ACH KAN MIJ HET SCHELEN ik heb hem toch al.

 • http://microsoft-points.info/92862

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren