1. Een overvloed aan auto’s en circuits in Gran Turismo 5

Een overvloed aan auto’s en circuits in Gran Turismo 5

Een overvloed aan auto’s en circuits in Gran Turismo 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Waar blijft jullie recensie? ;)

 • Idd, ik wacht er ook op :p

 • Ja waar is de recensie..?

  Nou ja, ik heb liever dat ze er wat langer over doen en een goed een eerlijk cijfer kunnen geven als dat ze hem 1 uurtje spelen en dan snel in een uurtje een recensie in elkaar flatsen en er een cijfer neer zet die gemiddeld is aan andere recensies op internet..

  Dus duur er maar rustig aan mee iG!

  Als je maar een cijfer geeft die jullie zelf vinden, en niet het gemiddelde op het net!  Ze moeten ook rustig de online functies testen..

  En die hebben nog een paar kleine probleempjes.

  dus ik denk dat het daardoor langer duurt.  BTW: Wel vet spel :) ! • WAARDELOOS, ik ben ZEER teleurgesteld.  Online werkt echt voor geen meter, LAG is mega en je kunt zelden een verbinding maken. Offline starten duurt het soms wel 4 minuten totdat ie is opgestart.!!!!!

 • Als mensen nu eens op zouden letten, dan hadden ze kunnen weten dat de recensie pas volgende week verschijnt. Ze hebben GT5 ook pas sinds gister binnen!  Ontopic:

  Aan de hand van de eerste recensies kan ik concluderen dat het lange wachten op GT5 het niet waard is geweest. Vanavond zelf maar even spelen.

 • Ik vind het maar een matig spel..

  Vind dat er totaal geen gevoel in zit.. geen onder of overstuur, een drift is al helemaal niet te maken, en dat met traction control uit enz..

  een bocht kan voor je gevoel alleen ruim genomen worden, als je strak wil insturen beland je soms in het gras, nee het is niet mijn ding.

  Had wel verwacht dat je nu een beetje het gevoel zou krijgen alsof je met een 'echte' auto aan het rijden bent. Een SLS AMG is perfect om te driften in real life maar dit is nog altijd zoals het was in Gran Turismo 1, jammer!

  Om toch positief te eindigen ben ik blij dat het irritante remgeluid uit GT4 er uit is :D


 • En jawel, PSN problemen………. :-(  http://tweakers.net/nieuws/70967/performance-gran-turismo-5-lijdt-onder-onlinedrukte.html

 • @ Koppa  Wat een prutsers bij Sony. Ieder professioneel bedrijf had dit van tevoren aan kunnen zien komen. Of had Sony soms niet verwacht dat een van de meeste gewilde PS3 titels van de afgelopen jaren goed zou verkopen?

 • @Furyan: sorry, ik lees niet elk artikel dus kan wat gemist hebben, maar wat je zegt is inderdaad waar. Overal lees ik eigenlijk dat aan de hoge verwachtingen die zijn ontstaan door de lange ontwikkeltijd niet helemaal voldaan kan worden. Vandaar dat ik ook benieuwd was naar de recensie van IG.

 • De besturin/gameplay vind ik juist heerlijk komt mischien, omdat ik een logitech driving force gt heb en het ziet er zeer goed uit zeker de premium cars (Dit zijn ook de auto's waar je later het meest in rijd), (Standaard cars wat minder gedetaileerd en zien er iets minder mooi uit en minder gedetaileerd)

  maar door de lange ontwikkeltijd worden kleine schoonheidsfoutjes gezien als grote minpunten.

  AI rijd toch wel als AI (Perfect volgens de lijn) Vind ik niet erg de challenge blijft er inzitten, want gt is niet makkelijk.  De eerste auto's zijn inderdaad traag, maar later in de game gaat de snelheid er echt wel inzitten.

  Het rijd realistisch dus je kan niet met 200 door de bocht, maar met honderd dit haalt snelheid uit de game dit laat sommige mensen het saai vinden.

  Het autogeluid is redlijk, maar verre van perfect, maar ook niet zoals veel mensen gelijk beweren slecht.

  Het schademodel is best goed, maar GT gaat niet over de crashes.

 • Heb er nu zo'n 5 uur opzitten en ook ben teleurgesteld. Dat was ik ook al nadat bekend werd WELKE 1000 auto's erin zaten met het gemis van flink wat nieuwe bekende populaire auto's. Maar is starte met frisse moed.  Het geluid van de auo's (niet onbelangrijk in een racegame en voor mij zeer belangrijk) is vrij matigjes overall. De ferrari's en Lamborghini's klinken naar behoren maar overall zitten er flink wat missers. Het klinkt gecomputeriseerd en lijkt bij iedere auto net wat anders aangedraaid te worden…  Grafisch is de game vreemd. Ik bedoel de ene keer ziet het er mooi uit om vervolgens door de mand te vallen op een ander circuit. Sommige auto's zijn ook gewoon matig overgezet van gt4 naar gt5. Anyway het zou me verbazen als de game hogere ogen scoort dan Forza 3 (waar ook verbeteringen mogelijk waren) in reviews want de complete ervaring is wel goed maar niet zo geweldig als de neppe hype van het zogenaamde perfectioren.


 • Ik heb besloten, ik ga em ruilen voor wat anders :)

 • Er wordt veel gesproken over slechte recensies, maar 8,7 gemiddeld op Metacritic lijkt mij niet slecht…  Denk wel dat de verwachtingen bij velen niet waargemaakt worden door het uitstel en de hype. Dan worden kleine minpuntjes ineens een big issue.  Volgens mij gaat GT5 zijn waarde na langere speelduur en een enkele patch echt wel bewijzen!!! Ik heb hem overigens nog niet gespeeld, maar hij gaat er ZEKER komen.


 • Ik had het niet over slechte recensies mar de 9.2 die forza gemiddeld scoorde zou gt5 niet mogen halen is mijn eerste gevoel. Je legt voor de rest de vinger goed op de zere plek. De verwachting was torenhoog en wat volgt is dan al snel teleurstelling. Maar vooral op puur racesensatie (geluid, snelheidsgevoel, sfeer) schiet de game wat tekort. Die 85 gemiddeld zou een prima cijfer zijn denk, al verwachte ik voor het gespeeld te hebben een dikke 95.  Mocht iemand nog moeten kiezen tussen FM3 of GT5 en beide systemen hebben staan dan raad ik iig de eerste aan en voorlopig de gemiddelde scores op metacr en gamerankings ook… (wellicht interessant om te weten dat ik een autoliefhebber ben en al 10 jaar mn rijbewijs heb en aardig wat leuke auto's gereden heb).

 • Ik denk dat hij een 10 krijgt.

 • Die circuits zien er tof uit! :D

 • @diedje

  dat vond ik ook

  ik krijg hem waarschijnlijk voor sinterklaas en ik weet niet wat me te wachten staat

  Ik heb er dus ook geen hoge verwachtingen van.

 • Oef, het spel gaat behoorlijk door de mangel bij degenen die 'm gespeeld hebben.  Door een overdosis aan andere nieuwe toffe games staat deze niet direct op mijn lijstje, maar ik denk dat ik 'm ook aan me voorbij laat gaan. Het is hierboven al eerder gezegd: er zitten te weinig frisse nieuwe, leuke auto's in die het wegdek nu sieren. In plaats daarvan nog steeds honderd Honda NSX-jes. Bah.

 • aantal auto's valt vies tegen vind ik zelf en als je hem instaleert op de ps3 zijn de laadtijden nog steeds super lang ik zie geen verschil

 • zo niet iedereen is even tevreden dus over Gt-5 deze game zou alles persen wat in de ps3 zat blijkbaar niet dus en een grote fake?

  online hadden ze kunnen verwachten dat de game zou verkopen maar hier zijn ze dus niet op berekent qua netwerk , maar dat wisten we toch al het is allemaal gratis dus word weinig geinvesteerd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren