1. Uitgespeeld: ''PC gaming is niet dood''

Uitgespeeld: ''PC gaming is niet dood''

Uitgespeeld: ''PC gaming is niet dood''

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Natuurlijk gaat de kwaliteit van games achteruit doordat het grote geld bij de consoles ligt. Dat zagen we onder andere met BioShock, Fallout 3, Dreamfall en Deus Ex.

 • Is PC gaming ooit dood geweest?

 • Boeient onderwerp,  Ik denk zelf dat PC games langzaam steeds minder word maar misschien ook weer niet want zijn laaste tijd veel goeie pc games uit gekomen, alleen vind ik het zo jammer dat sommige games veel verder worden uitgestelt dan de console, Zie Assasins creed.

  Thank god komt als nog op de pc en ook al heb ik een ps3 ik wacht op de pc versie.  Alleen waar ik echt pissig om geworden ben is dat Gears Of War niet meer op de pc komt.

  Super game maar breng dan niet alleen het eerste deel uit op de pc. Daar was ik echt niet blij mee  En ik hoop het ook echt niet dat het minder word want ik ben een echte diehard pc gamer.

  Alleen binnenkort komt GT5 uit en die ga ik dood spelen op men ps3 xD  Je mic klinkt weer lekker Jelle :P

 • PC gaming is nooit dood geweest.

 • Is PC gaming ooit dood geweest?  Dat dacht ik ook toen ik de topic las. Antwoord lijkt me duidelijk!

 • Best begrijpelijk dat je niet uberpro bent in een game als je 1123123 games speelt xD

 • Zeker leuke aflevering! Keep up the good work :)

 • heb wel een vraag  doen third person shooters onder aan First Person Shooters

 • Nee idd, hij slaapt alleen. :)

 • whahahaha er zijn meer pc gamers dan je denkt

 • PC gaming lijkt misschien minder populair te worden. Maar vergeet niet dat IEDEREEN tegenwoordig een pc heeft en de potentiële gamer markt op de pc ook het grootst is. Kijk bijv naar games als World of Warcraft, FarmVille (lol), Counter Strike, Starcraft 2, etc etc, die allemaal echt miljoenen spelers hebben.

 • tijd voor een quote functie.  Wat Internazionale zei.

 • Ja, nieuws was altijd leuk. Vooral met Kris en Kotick :P  Die microfoon van Jelle moet echt even gefixed worden trouwens.

 • Geluid een beetje opzichtig slecht af en toe bij deze aflevering maja :p

  Van genoten nog hoor ^^

  Pc heeft aantal spellen die daarop toch nog gewoon leuker zijn, maar online vind ik het gewoon niet zo toegankelijk als op de xbox ;)

  Unreal Tournament 3 bijvoorbeeld, nog steeds stukken leuker op de pc.

  Trouwens, ik had nog een vraag, maar die staat onder de andere uitgespeeld, en om die nou hier weer te kopieren, ook weer zo overdreven.


 • Leuke aflevering weer, ik hoop dat jullie de Uitgespeeld afleveringen lekker simpel en makkelijk houden en niet met vaste hoofdstukken gaan werken als bijv. op IGN. Dan wordt het te serieus en haal je het 'normale' eruit dus meer humor erin ;)

  Laat ik beginnen met dat ik niets tegen geweldadige games heb. Het zijn meer de mensen in mijn directe omgeving waar ik de laatste tijd wat discussies mee heb. Hun punten kon ik begrijpen en het leek mij opzich wel interessant om te zien hoe jullie er tegenover stonden.  Vraag:  Voor zover ik weet is het nog nooit aangetoond met een wetenschappelijk onderzoek dat games mensen geweldadig maken. Net als met films, muziek en boeken ligt het vooral aan de persoon zelf wat zijn/haar intepretaties zijn. Mensen die massa moorden plegen op scholen zijn van jongs af aan gevoeliger dan de gemiddelde medemens. Zo'n onderzoek is dus in feite ook niet te doen omdat je niet weet hoe mensen reageren. Bovendien kan het aan zoveel andere factoren liggen dus de mensen die dit als argument gebruiken hebben een punt maar zeggen niet gelijk de waarheid.  Toch is het interessant om te zien hoe games onze 'werkelijkheid' verandert net als hoe de televisie dat gedaan heeft. Een simpel voorbeeld van de televisie is 'geluid'. Als je denkt aan brekende botten dan heb je een geluid wat je je erbij kunt identificeren. Het is alleen fout want deze geluiden worden na de opnames van een serie/film erin gemonteerd. Botten zijn groenten (weet zo 1,2,3 niet meer welke, een kropsla volgens mij. Dit worden ook wel Foley geluiden genoemd. Toch identificeren wij dit, waarom? Omdat wij sinds wij klein zijn al gewend zijn om dit te horen en als je maar vaak genoeg iets hoort twijfel je er op een gegeven moment ook niet meer aan.  Ik weet niet of dit groepsdruk is omdat je niet anders wilt zijn en dit dan voor de waarheid aanziet maar zou dit hetzelfde geval kunnen zijn met andere media?

  Zelf ben ik een professioneel web/graphic designer. Ik weet dus dat alle foto's van modellen en beroemde mensen in magazines nep zijn en toch word ik er door beinvloed. Gewoon omdat je dit opnieuw en opnieuw ziet. Ergens best een verontrustende gedachte naar mijn mening.  Je weet dat het nep is maar toch ga je het voor 'waarheid' aannemen.

  Sorry voor de erg lange inleiding maar ik hoop dat jullie doorhebben welke kant ik probeer op te gaan met deze vraag:  Gamers die veelvuldig gamen en dan met name geweldadige games spelen (lees: games waarin je mensen kunt vermoorden of de keuze moet stellen dat je moet kiezen of je iemand vermoord of niet) zouden die sneller negatieve beslissingen nemen dan anderen?  Ik had het er een tijdje geleden over met mijn vriendin en een kennis van me die bij de politie werkt en volgens haar toch wel erg veel meldingen binnenkomen van doorgedraaide gamers. Zij vindt het walgelijk dat er een mogelijkheid bestaat om een keuze te moeten maken door iemand in leven te laten of iemand te vermoorden, ook al is het beter op de langere duur. Natuurlijk is een game maar een game en is het op dit moment allemaal nog makkelijk enz. maar ik kon me wel vinden in haar beredenatie (die ik nu natuurlijk allemaal alweer half vergeten ben).  Het punt is dat je mensen 'moet' vermoorden in games en dat je in feite dit zelf in de hand hebt. Met films gaan er natuurlijk genoeg mensen dood op de meest gruwelijke manieren maar daar doe je niets aan. Je zit, je kijkt en je gaat naar huis. Met games heb je de keuze in je eigen hand. Vermoord je het groepje of niet? Als dit in het echte leven gebeurt wordt zo'n persoon natuurlijk de gevangenis in gegooid of krijgt deze verplichte TBS-behandeling. Maar het is wel interessant om te bedenken dat als simpele dingen als modebladen ons onbewust zo manipuleren dat games misschien hetzelfde doen.  Ik heb wel gemerkt dat (ik hou van games als CoD:MW2, MF2, Diablo 2 enz.) ik makkelijker ben gaan denken over leven en dood in games omdat ik het al zovaak heb gedaan. Opzich zou het ook mogelijk moeten zijn om niet die keuze te moeten maken maar gewoon iets anders te doen. Je zou niet gebonden moeten zijn aan het vermoorden van anderen en ik kan me voorstellen dat er op den duur misschien wel eens gekke dingen kunnen gebeuren. Net als dat veel jonge jongens die TMF kijken meiden van hen leeftijd meer als 'vlees' zien dat 'vrouwen'. Gewoon omdat ze beinvloed zijn door vrienden, media en meer.  Poeh, het is moeilijk deze vraag goed te formuleren maar ik hoop dat jullie er wat mee kunnen. Ik probeer niemand aan te vallen en natuurlijk game ik er ook gewoon op los met allerlei games maar sinds de discussies met mijn vriendin en kennis ben ik wel anders gaan nadenken over gamen en stelde ik mezelf meer vragen. • tijd voor een quote functie.  Wat Internazionale zei.  Je kunt quoten door ''hierdetekstdiejewiltquoten'' te doen, maar dan zonder spatie achter de ['s en zonder de aanhalingstekens. ^_^


 • Lol. Werp een blik op Blizzard's games, World of Warcraft, StarCraft II en WarCraft III, kijk naar Steam en tel je spelers.

 • ik speel toch liever op de console

  bij de pc moet je om de maand n nieuwe grafische kaart hebben wil hij op het hoogste resolutie spelen

 • Ik geniet wel van gamen op mijn PC, misschien vooral omdat ik geen PS3 of X360 heb.

 • Is PC gaming dood? Tot nu toe komt nog zo'n beetje alles er voor uit.

  En natuurlijk een paar exclusives. Strategy speel je op een PC, Rollercoaster Tycoon speel je op een PC, The Sims speel je op een PC.  bij de pc moet je om de maand n nieuwe grafische kaart hebben wil hij op het hoogste resolutie spelen

  Pure bullshit. Ten eerste: games worden ontwikkeld voor de zwakste console, de 360. Dus blijft elk spel bij dezelfde grafische eisen, zolang dat ding op de markt is. Zie COD4, die eisen zijn zo'n beetje hetzelfde als COD5 en COD6.

  En wat krijg je er voor terug? Echte graphics. En niet van die upgescalede zoals GTA IV op zowel de 360 als PS3 doet.  En als je dan kijkt, ik wou een PC kopen voor mn hobby videobewerken, dus een processor was al nodig. Als ik toen GTA IV en COD wou spelen, was het een 360 à 200 euro die inmiddels wel 4/5 van z'n levensduur heeft gehad, of een videokaart van 90 euro + voeding van 35 euro. Die later wel nieuwe games kan spelen maar dan op wat lagere kwaliteit. En toch, de mogelijkheid om spellen te downloaden… schaam.

  Misschien koop ik ooit nog een USB 360-controller.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren