1. Ghost Recon: Jungle Storm - Singleplayer

Ghost Recon: Jungle Storm - Singleplayer

Op één of andere manier heb ik iets met modder. Vroeger stampte ik met mijn regenbooglaarsjes door de plassen en de modder. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om virtueel in de modder te liggen. Het klonk mij dan ook als muziek in de oren toen ik te horen kreeg dat er een nieuw 'ga maar lekker in de modder liggen' spel aan kwam. Ghost Recon: Jungle Storm, voor al uw modder, bomen, planten en schiet terroristen neer plezier!

Helaas werkte de online modus bij de versie die wij ontvingen nog niet. Daarom vooralsnog alleen een bespreking van de single-player modus. Onze online bevindingen volgen nog.

Twee voor de prijs van één

Zoals jullie inmiddels al weten bestaat Jungle Storm eigenlijk uit twee spellen. Naast de Jungle Storm missie, krijgen spelers bovendien de mogelijkheid om de gehele Island Thunder missie te spelen. Dit terwijl Xbox eigenaren voor alléén dat spel dertig euro moesten betalen. Jungle Storm ligt ook voor dertig euro in de winkel, inclusief Island Thunder dus. Voor zo'n laag prijsje kan je dit spel eigenlijk niet laten liggen. Het mag dan wel niet het beste spel van het jaar zijn, Ghost Recon: Jungle Storm weet op genoeg manieren de speler te vermaken.

Zo zijn er zestien verschillende missies, zoals je in een eerder artikel al kon lezen. Bij aanvang van elke missie moet je een team van zes man bij elkaar roepen. Je teamleden bestaan uit vier verschillende soorten manschappen. Zo heb je sluipschutters, explosieven experts, gewone soldaten en soldaten met zware geweren. Voor elke missie zul je weer goed moeten nadenken wie je de jungle in stuurt, omdat elk type soldaat een ander voordeel en nadeel heeft.

De missies zijn op papier zeer gevarieerd, maar helaas valt dit in de praktijk nogal eens tegen. Over het algemeen is het gewoon de bedoeling om alle vijanden neer te schieten. En dat kan soms wat problematisch zijn, aangezien het spel niet erg mooi oogt. Sterker nog, Ghost Recon: Jungle Storm is een van de lelijkste spellen die er op de PlayStation 2 zijn. De omgeving oogt erg grof, er is weinig detail en de vijanden zijn slecht geanimeerd. Als je een vijand vanaf een grote afstand ziet wegrennen, doet dit soms denken aan het PSone tijdperk. Op het gebied van het geluid weet het spel wel te scoren. Tijdens het spelen weet vooral de muziek de spanning erin te houden. Telkens als er gevaar dreigt klinken er dreigende tonen uit de speakers, wat het spel ten goede komt.

Alleen en toch ook niet

Het allerbelangrijkste bij Ghost Recon: Jungle Storm is de gameplay. In tegenstelling tot het visuele aspect, weet Jungle Storm op dit gebied wel te scoren. Vooral samen met een vriend in de coöperatieve mode is het spel erg vermakelijk. Tactieken bespreken, elkaar dekking geven en samen verschillende opdrachten uitvoeren is zeer leuk en doet de speelduur van het spel erg goed.

Dit co-op gevoel is ook in de single player mode te vinden. Jungle Storm maakt gebruik van voice commands. Zo kan je je teamleden door verschillende commando's, die je door je SOCOM headset geeft, sturen en zo hopelijk de missie tot een goed einde te brengen. De voice commands werkten bij mij behoorlijk goed, en dat terwijl ik bekend sta als een mompelaar.

Conclusie en beoordeling

Ja, het spel ziet er oerlelijk uit. Maar als je alleen daar naar kijkt, mis je een degelijk spel voor een nog degelijkere prijs. Ghost Recon: Jungle Storm is een zeer vermakelijk spel, dat zeker de moeite waard is. Vooral als je de beschikking hebt over de online mogelijkheden, die Ubisoft kennende goed zal gaan werken.
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • Goedkoop
  • Sterke gameplay
  • Minpunten
  • Visueel erg slecht

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • check die foto ???:s:s

  • Ja dit is wel een leuk spel voor die prijs :).

  • en als je hem wint :D

  • Desert Siege krijg je er trouwens ook bij (Bepaalde levels dan)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren