1. Uitgespeeld over de brief van minister Hirsch Ballin

Uitgespeeld over de brief van minister Hirsch Ballin

Uitgespeeld over de brief van minister Hirsch Ballin

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Meehhh men doet te moeilijk. Ik weet nog goed dat ik op mijn 10de dagelijks met mijn broer Mortal Kombat speelde. Dit had op mij in ieder geval geen vreemde gevolgen. Euuh nou ja enkele mortal kombat schijngevechten bij mijn oma thuis…. maar daar hield het dan ook bij op ^^

 • Jah.. T is idd allemaal een btje gezeur vind ik.

  Ikzelf game sinds ik een controller vast kon houden, en kocht/kreeg alles wat ik wilde, mortal kombat, carmageddon, alles :)

  En t is allemaal goedgekomen met me :P

  Heb niemand mishandeld of wat dan ook xD  Maargoed, ik vind dat ze er best op mogen letten etc, de leeftijd ma nie verbieden. • Hij zou Alan Wake moeten spelen, daar schijn je met het licht van God op de zielen!  OT: Wat een gezeur. Laat leven. Klaar.

 • olee

 • Interessant onderwerp, maar het kon nog wat levendiger worden gebracht als er meer sprekers waren en de camera niet gefixeerd was op één punt.  Anyway, beter een leeftijdsgrens-verbod dan dat er allemaal zooi gecensureerd moet gaan worden in games. Als je als 12-jarige dan een GTA wil spelen kom je er toch wel aan, via een omweg. Net als met drugs, zoiets kan je nooit verbieden, maar wel inperken. En in sommige gevallen is dat goed (denk aan ouders die hun kind van tien alles laten spelen zonder enig toezicht) Then again, doe dat dan ook met films, want daar is het probleem "net zo erg". Dat smoesje met inleven in games t.o.v. films is gewoon onzin :O

 • Heb als 12 jarige ook GTA 3 gekocht destijds. En ik heb nog niet eens ooit een snoepje uit die snoepzak bakken bij de kruidvat gejat :/ En mijn oma wel die ging altijd voorproeven en die weet niet eens wat een game is.  Edit: Ik denk dat ik nu meer mensen op iedeeen breng als welke game dan ook xD  Edit2:Dat smoesje met inleven in games t.o.v. films is gewoon onzin :O  Als ik er zo eens over nadenk, misschien zijn films zelfs erger.

  In een game kun je die persoon die het geweld uitvoert zelf al spelen waardoor je de kick ervan al krijgt zonder het in het echt te doen. Dit kan zieke geesten toch wel op ideeen brengen natuurlijk maar dat kunnen films ook.  Maar films… daar krijg je niet eens de kans om het zelf te proberen en het kan je op ideeen brengen als je zoiezo al niet goed in je hoofd bent. Geeft dat mensen die het uit zouden willen proberen dan niet meer drang om het in het echt te doen als bij een game waar je het toch al op een bepaalde manier zelf uitvoert?  Wat denken jullie?

 • ach ja, en al verbieden ze het…  ik woon 10 minuutjes fietsen van de Belgische grens…

 • ik speelde starcraft 1 toen ik 8 was rating was 18+ nooit eng gevonden dus die rating is zulke onzin, zelfde geld voor die filmratings en de politiek is niet een dictatorverzameling dus dit werkt nooit

 • Toen ik klein was speelde ik ook gewoon 18 + games, en me ouders zeiden. Als je dat leuk vind, moet je dat gewoon doen.  En dat voorstel krijgen ze toch lekker niet door, want de VVD is de grootste partij. En het laatste wat de VVD doet is aan de verkoop van een goed lopende handel zitten.  Het waait wel weer over, en als die minister zich weer over een tijdje verveeld schrijft tie weer 4 nieuwe brieven. Dat ze daar ook nog voor betaald worden die paardenp*kken door onzin uit te kramen.


 • Hij doet gewoon moeilijk.

  zolang het van je ouders mag is er toch verder niks aan de hand?

  er staat 18+ op oke. het risico is er dat je geweldadige dingen gaat zien.

  maar als het mag van je ouders is er vrdr toch geen probleem?

  ik ben zelf 17

  en sinds COD MW2 die leeftijd controle er is moet ik elke x mijn ma meenemen of een vriend om hem voor me te halen

  ik vind t wel logisch maar ook wel weer irritant.

  maar ik snap het wel

  dus die gozer moet er niet zn probleem van maken!


 • En dan nog, ook al moet je een pasje mee nemen. Dan bestel je het toch gewoon lekker op internet, deed ik ook toen ik klein was.  Weet je wat, laten ze alle games maar lekker verbieden. Dan is het alleen maar leuker om games over het internet te bestellen en onder de brievenbus te liggen.

 • het gaat erom, dat een film niet inter actief is!!! de kans is dus groter dat een ZWAKZINNIG iemand, eerder iets uit probeert dat hij in een game gespeeld heeft, dan dat hij in een film gezien heeft.  en mensen kunnen wel heeel mooi komen met het feit komen dat films geweldadiger zijn, maar al die ZWAKZINNIGE mensen in amerika die een schoolklas uitgemoord hebben, komen allemaal met het excuus dat ze cs spelen, en niet nadat ze een steven seagal film hebben gekeken

 • ik zeg onbekend maakt onbemind.

  net als san net zei geweldadige mensen die scholen uitmoorden zeggen eerder dat het door een spel komt dan door een film. en hoe komt dit nou daar is een simpele reden voor: tijd

  je speelt een spel veel langer dan dat je een film kijkt. heb jij ooit die hard 6 uur achter elkaar gekeken?(of nog lager?) nee. + verslaving heb jij ooit een saw verslaafde gezien? nee ik ken zeker wel 2 mensen die op de rand van een gameverslaving zitten.

 • Ik ben het volledig eens met Hirsh Ballin.

 • We moeten Hirsh Ballin in elkaar slaan, dat filmen met een mobieltje en dan op youtube zetten.

 • Slaat gewoon nergens op,  Ik denk dat ze meer naar kinderen moeten kijken die problemen hebben.

  Het ligt meestal gewoon aan de kinderen die helemaal geen vrienden hebben of die altijd gespest worden, en die gaan juist de dingen overnemen van games of films.  Die mensen kunnen ze beter helpen dan al die games gaan verbieden, ik denk dat dat veel beter gaat werken. • juij.

 • Hmm, ik denk wel dat er veel games worden verkocht aan te jonge kinderen. Maar het is niet bewezen dat je daardoor agressief wordt. Er zijn onderzoeken die dit beweren, maar die worden door tegenonderzoek ook stuk voor stuk weer ontkracht. Dus daar valt over te twisten. Dan nog is het niet goed dat games aan jonge kinderen worden gekocht, maar mijn inziens ligt die verantwoordelijkheid bij de ouders. Die moeten toezicht houden op wat hun kind doet. En games verbieden? Daar zal het hier wel niet van komen, tenzij er een enorm controversiële game komt. En zelfs dan valt het te betwijfelen.

 • De meeste ouders zijn op dit ge bebied vaak zo hypocriet als wat. Kinderen krijgen toch te maken met geweld, op welke manier dan ook. maar om ze dan geen gewelddadige games te laten spelen? ik bedoel, hoeveel wordt er wel niet gevochten in het journaal en de tekenfilms die ze kijken? is net zo goed geweld. Ik denk dat veel ouders de ballen verstand hebben van games en de inhoud, ik weet later wel wat ik mijn kinderen wel of niet wil laten spelen.  maar ik vind natuurlijk wel dat er een grens is. Ik bedoel het geweld in oblivion is niet te vergelijken met manhunt of resident evil. Kinderen van 12 zijn niet geschikt om dit soort games te spelen. maar helemaal geen games spelen waar geweld in voor komt vind ik een beetje te beschermend.

 • We moeten Hirsh Ballin in elkaar slaan, dat filmen met een mobieltje en dan op youtube zetten.

  Dan bevestig je alleen maar z'n onzinrapport. Nog meer goede ideeën?  Een beetje flauw, wat een gezeur. Ik snap best dat die dingen als die Japanse perv-spelletjes niet echt de industrie ten goede doen, maar een verbod op die schadelijke games is ook overdreven. Als je het hoesje van zo'n spel ziet en de omschrijving leest (oh nee dat kan niet, dat is in het Japans :P) dan weet je over het algemeen wel wat je koopt. Ht is jouw keuze. Zolang je er niemand kwaad mee doet, hoeven ze zich ook niet met jouw vreemde perverse anime gameverslaving bezig te houden.  Niet dat ik het laatste goedkeur, zeker niet. Maar het is toch vreemd dat ze nu weer dit soort gezeik hebben. Geef mij de cijfers van hoeveel mensen die iets vreselijks hebben gedaan in NL puur en alleen doordat ze teveel gamede?… Niks…  Het was ook toen met de release van Killzone 2. Zelfs het NOS en RTL journaal praatten erover, wat goed dat NL dit kan, kijk toch eens wat ons land gebracht heeft, wees vooral trots op ons land! Daarnaast was het meteen kritiek geven op dit soort spellen: veel schietgeweld en enkel hersendodend, alsof we na het spelen van dit soort spellen langszaamaan een stel triggerhappy zombies zouden worden. Mensen die hier geen verstand van hebben, die zich niet interesseren en het nog nooit hebben geprobeerd, moet ook niet zo slap lullen. Ook een ander journaal, over MW2. Een jongeman zit op de bank MW2 te spelen, en wordt ondertussen geïnterviewd door een vrouw die er duidelijk de ballen verstand van heeft. "Hoeveel mensen heb je nu al doodgeschoten?"luidde de vraag van haar. "Geen idee"antwoordde de gamer, verzonken in zijn spel. Als je nu al zulke mensen gaat laten interviewen… laat iemand die er verstand van heeft, maar het ook duidelijk kan maken aan non-gamers, het interview doen, geen halfzwangere zeekoe die toevallig op locatie was.  We doen gamen voor onze lol. Mensen kijken films, lezen boeken of luisteren muziek ook voor hun lol, ze willen plezier hebben erin. Wij doen dat dus door spelletjes te spelen, soms in andermans ogen schadelijk. Maar waarom bestraf je de films boeken en muziekwereld dan niet? Laat homofobe zangers hun cdtje enkel nog op underground concerten verkopen, en niet bij de dichtstbijzijnde Van Leest. Laat boeken waarin iemand zelfoord pleegt en zijn gezin meeneemt naar het rijk van de doden ook maar verboden worden, om over pornofilms nog maar te zwijgen. Das ook allemaal schadelijk hoor!  Kom gewoon met goede, uitvoerbare maatregelen en anders niks. Want dit lijkt het rookverbod na te lopen: onuivoerbaar, onduidelijk en onvredezaaiend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren