1. Kuru Kuru Kururin

Kuru Kuru Kururin

Kuru Kuru Kururin is al sinds de lancering van de Game Boy Advance te koop, en zelfs nu nog speel ik met dit kinderachtig ogende spelletje. Het was nou niet bepaald een spel waarmee je je vrienden kon laten zien wat je nieuwe handheld allemaal in huis had. Toch vind ik het verwonderlijk dat Kuru Kuru Kururin nooit écht succesvol is geworden. De opvolger kwam zelfs nooit naar Europa toe. Onterecht, want de ingrediënten voor een topspel waren aanwezig. Ze zijn zelfs nog steeds sterk aanwezig, want ik mag dit spel graag nog eens herspelen.

Een roterend stokje dat de speler door tal van levels moet loodsen. Daaromheen zit een klein verhaal, want het stokje stelt een helikopter voor waarmee je een aantal vogels moet redden in verschillende werelden. Hartstikke spannend natuurlijk en ik was bij de lancering eigenlijk meteen geïnteresseerd. Zeker toen ik een aantal speelsessies achter de rug had. Het was echt verslavend!

Kuru Kuru Kururin zou ik omschrijven als een simpel doch doeltreffend spel. Simpel betekent niet dat het spel makkelijk is. Er komen namelijk wel een aantal lastige dingen om de hoek kijken. Het stokje is dus roterend, waardoor je verschillende vaardigheden nodig hebt. Zo moet je voor veel bochten kunnen inschatten in welke richting het stokje moet draaien. Dat lukt na enige oefening wel, waarna je met veel snelheid de betreffende bocht moet nemen. De levels zijn goed geconstrueerd, waardoor een tactiek als het ware essentieel wordt; rust pakken op de momenten wanneer het kan, toeslaan wanneer de wanden te nauw worden.

Dat is niet alles. Naast het hoofdavontuur wachten er een stuk of vijftig uitdagingen. Deze duren per level een seconde of tien, maar zijn zowel afwisselend als gewoon leuk. Het hoofdavontuur uitspelen op een normale moeilijkheidsgraad is zoals eerder gemeld niet bepaald gemakkelijk. Lukt dit wel, dan komen er nog een drietal extra levels beschikbaar. Er is werkelijk meer dan genoeg te doen.

Als alles echt voltooid is, dan is er zelfs nog een multiplayer optie waar je slechts één cardridge voor nodig hebt. Heb je meerdere Game Boy Advance systemen, dan is het zeker aan te raden om dit eens te proberen. Sowieso kan ik Kuru Kuru Kururin aan iedereen aanraden. Krijg je de naam uit je strot, dan moet je er eens naar vragen in de winkel. Het is vast niet zo duur meer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • oooh dit heb ik bij elkaar opgeteld dik 100 uur gespeeld..

  toen de gba net uit was speelde ik dit altijd als ik weer eens de pis had van mario advance of castlevania of konami crazy racers:D

  en natuurlijk ging kuru kuru kururin ook mee naar spanje!Wat een leuk spel is dit zeg er zou ook een vervolg op komen toch??daar heb ik nooit meer wat van gehoord helaas…

 • idd helaas dat t niet van plan is om deze kant op te waaien! van mn verzameling spellen staat hij echt bovenaan:P lang niet mer gedaan ook, voelt al als een stukje nostalgie…

  hopen dat ie snel hierheen komt… deel 2 dan

 • geweldig spel idd. heb er nog best lang over gedaan om hem uit te spelen. heel lang vastgezeten in het aller laatste level. multiplayer is ook errug leuk. hopelijk komt deel twee nog eens naar EU.

 • Ik heb bij dixons voor 7.50 euro gekocht. Erg leuk spel! en voor het geld kan je het al helemaal niet laten liggen

 • Ow, ik heb um (ook bij Dixons) voor 12,50 gekocht. maar das al wat langer geleden. idd toffe game. Zwaar ondergewaardeerde puzzlegame!

 • Ik vond hem cool totdat ik hem uitgespeeld had. Daarna was het over en heb ik hem voor 30 euro kunnen verkopen :D

 • Dit spel is echt zoooo gaaf. Speel ehm zelf ook nog steeds.

 • Het spel Kurulogic is minstens zo briljant als dit spel. Gisteren een Japanse versie gespeeld en dit is echt 'n must-have! Wederom een eenvoudig maar doeltreffend spelconcept: draai een vierkant met een incompleet pixelplaatje rond en schiet de ontbrekende pixels op de juiste plaats. De tussenfilmpjes zijn echt het allercoolste!

 • Ik vond F-Zero en THPS2 vetter toendertijd als releasegame… Daarna ben ik hem nog wel gaan spelen, maar toen kwam Advance Wars en sindsdien heb ik Kuru Kuru nie meer gespeeld

 • ik heb hem 2 jaar geleden gekocht voor 45 euro en nog steeds geen spijt van, echt goeie game! maar eens je het hebt uitgespeeld is het alleen maar goed om heel ff te spelen. heb intussen alle levels uitgespeeld zonder iets te raken en de 3 extra levels unlockt. ze zijn geweldig moeilijk en de muziek ervan is wel goed:) Het enige nadeel is dat het veel te makkelijk is, vooral de challenge mode is makkelijk. alleen de laatste 3 werelden zijn voor mij nu nog moeilijk(om uit te spelen zonder iets te raken)  btw, wel nice al die replays, het doet me een spel nog eens bovenhalen:) Doe binnenkort ook nog eens gradius, f-zero, castlevania cotm, doom,… stuk voor stuk geweldige spellen:)

 • Ik heb deze game nog thuis liggen, nog niet gespeeld, maar ik zal um is een keertje spelen, maar ben nu bezig met FF tactics advance en heb nu al 28 +uren gespeeld :D

 • Ik heb hem ff gespeeld…..leuke en een verslavende game!!! :D

 • Hehe ja cool, ik vermoed dat ik het weer ga spelen op vakantie deze zomer :P.

 • even testen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren