1. Uitgespeeld over EA's actie tegen tweedehands games

Uitgespeeld over EA's actie tegen tweedehands games

Uitgespeeld over EA's actie tegen tweedehands games

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Heuy! nieuwe uitgespeeld :)

 • heel leuk

 • EA wil echt overal geld uit kloppen! xD

 • Wel eens gedaan, tweede hands games kopen. Maar dat is meer uitzondering dan regel. EA moet niet zo zeiken, de games zijn al duur genoeg. Maar wat Gamestop doet dat kan ook niet, misschien is er een of andere juridische capsule voor ze.

 • EA,gaat weer terug in hun oude patroon…het is niet zo zeer hier in NL over games 2e hands kopen want dat word niet veel gedaan volgens mij,

  Maar meer om het ruilen. kijk maar hier naar het 'Exchange Forum',die mensen worden nu ook flink genaait als ze een later een EA game willen ruilen.

 • Goeie tip van Youri :-P  Jelle zei het al ergens in de discussie:

  Geef gewoon een dlc code mee die je kunt invullen als je de game nieuw koopt, anders moet je er flink voor betalen.  En Jelle denkt dat niemand op IG 2e hands games koopt? Handig dan, dat Exchange forum :-D • Wie worden er gepakt:  - Game review sites met meerdere redacteurs (zoals IG), want ze kunnen een (op DVD verkregen) demo of preview niet meer op verschillende consoles testen

  - Mensen die een game mee willen nemen naar vrienden om het daar online te spelen

  - Kinderen die zelf niet op internet kunnen betalen en ook niet genoeg verdienen op nieuwe games te kopen


 • Als je een game 2e hands voor €30 koopt i.p.v. €60 en dan nog €10 moet betalen voor online ben je als 2e hands koper alsnog goedkoper uit dan dat je het origineel koopt.  Die code's invoeren is geen probleem aangezien je gewoon een usb toetsenbord in je xbox kan douwen.

 • Het is gwoon KUT!!

 • gewoon je nieuwe games uit het buitenland halen. kost je 30 euro :P heb je nieuwe games voor een leuke prijs. en 2e hands games heb je dan ook niet meer nodig. voor die prijzen koop je dan gewoon nieuwe games.

 • Kijk hoeveel games er geruild/verkocht worden op het forum.. Ik bedoel, jullie krijgen die games in je handen geduwd om te spelen. Wij, arme studenten, moeten daar gewoon voor lappen. Vind het belachelijk van EA. Zo kun je op alle producten wel extra "doorverkoop-belasting" op gaan zetten. Kijk naar Koninginne dag, hoeveel zooi wordt daar doorverkocht.  Bovendien moeten mensen die hun games willen verkopen, nu rekening houden met die extra 10 euro. Stel dat je vroeger een vrij nieuwe game wilde verkopen voor 50 euro, moet je dat nu voor 40 doen, omdat de koper nog met die 10 euro zit om online te kunnen… Nee, ik vind het niks. :-)

 • ik word er niet door geraakt, heb geen 2de-hands games hier, ik verkoop wel games aan de gamemania, en daar koop ik dan weer nieuwe games voor :)  verder leen ik af en toe wel met vrienden, SP games ofzo, ik leen nu bijv. KZ2 en Episodes, en in ruil daarvoor leen ik TFU en GOW uit

 • Vind t wel een goed concept van EA en snap hun ook wel. Maar wij (de consumenten) zijn wel de pineut daarvan achja mij maakt het niet uit als je echt zo graag online wil dan betaal je daar toch een maal 10 euro voor?

 • Ik vind het diefstal, als je een game uitleent aan een vriend, die moet dan ook betalen om online te kunnen. En hoe gaat dit samen met de garantie van een game van een winkel, als je de game speelt, en je wilt hem ruilen om een reden dan is de volgende die die game koopt genaait.

 • 1. Wtf hebben jullie tegen tweede hands games kopen? 'Ja tweede hands gamers is toch een ander type gamer' Wat een bullshit. Het is gewoon een manier die bakken met geld bespaart. Ik heb skate 2 ooit voor 12,50 via marktplaats gekocht. Ben ik dan nu een andere type gamer omdat ik een andere manier heb om aan mijn games te komen terwijl jullie als medewerkers van IG die spellen gvd allemaal gratis krijgen? Ik weet niet wie de uitspraak zei van dat tweede hands gamekopers een andere type gamer zijn maar beter neem je dat heel snel terug.

  Ik koop overigens niet alle games 2e hands. Voor spellen als cod 4 5 6 LBP GTA heb ik wel gewoon de volle mep betaalt. Maar zou wel slecht voor mijn portemonne zijn geweest als ik voor alle spellen de volle mep had betaald.  2. EA zijn gewoon een stel klootzakken dat ze dit ook echt als enige doen. In de mening van Jelle kan ik me aardig vinden van: Beloon de consument door iets eerste hands te kopen en naai niet de consument/tweede hands kopers.  En hoe gaat dit samen met de garantie van een game van een winkel, als je de game speelt, en je wilt hem ruilen om een reden dan is de volgende die die game koopt genaait.

  :O Nog niet eens aan gedacht maar ook zeker een belangrijk aandachtspunt waar EA volgens mij nog niet eens aan gedacht heeft.
 • Haha rustig aan asior, een ander type is niet direct negatief hoor. Ik heb ook jaren games 2de hands gekocht maar nu ik genoeg geld heb om games nieuw te kopen doe ik dat gewoon. :)

 • @ Thijs

  Dan zal ik wel is een definitie willen hebben van 'een andere type gamer'

 • Even inhaken op een ander vlak. Piraten die PC games downloaden kopen sommige games puur om online te spelen. Maak je het zo juist niet extra makkelijk? Aangezien je nu niet de hele game van 60 euro hoeft te kopen maar alleen een code van 10 euro?

 • ik heb er niet zo veel last van. als ik al besluit om een game niet meteen te kopen wacht ik wel tot een prijsverlaging en koop ik em alsnog in de winkel. waar ik wel bang voor ben is dat dit maar een eerste stap is en dat we in de toekomst nog om veel meer dingen moeten betalen (ik vind betalen voor xboxlive wel genoeg).

 • Mjah.. Ik vind t kut voor de gamers die 2e hand games kopen. ( want zelf wil ik ze altijd al bij de release al gelijk hebben :P )  Maar hoe zit het bv als mijn xdoos zou overlijden? Aangezien ik allang geen garantie meer heb, zou ik een nieuwe xdoos moeten kopen. En kan ik dus al mijn nieuwe games die ik voor de volle prijs gekocht heb, dan niet meer online spelen…? Of is het account gelocked…?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren