1. Uitgespeeld over demo's en dergelijken

Uitgespeeld over demo's en dergelijken

Uitgespeeld over demo's en dergelijken

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • leuk onderwerp :D

 • Het geluid lijkt niet zo lekker te lopen.

 • Een demo boeit mij eigenlijk niet zo veel… Als er eentje is, dan download ik hem wel, maar als er geen is, dan is dat gewoon zo…  lol @ einde

 • de enige die op een betaalde demo zit te wachten is de uitgever van de game. MAAR dan moet de demo natuurlijk wel groot zijn, en niet 10 minuten gameplay.  het meeste toekomst zit nog in het gratis demo's, waarbij de speler overtuigd word om de game te kopen, door verassingen en bijvoorbeeld gameplay. maar betalen voor een demo als je de game (naderhand) niet wilt spelen is best wel gay…  maar demos met een timer is natuurlijk prima :P


 • pff wie mixed hier het geluid af…stagiair zekers. welk leuke topic!

 • Red dead redemtion shirt *kwijl*

 • Leuk onderwerp

 • een leuk onderwerp downlaod zelf heel veel domo's

 • Just Cause 2 kan je steeds opnieuw 30 minuten spelen. Demo's zijn voor mij van grote waarde omdat ze je een beter beeld geven over de uiteindelijke release. Sommige demo's zijn te uitgebreid maar nog altijd beter dan een zwakke demo. Een zwakke demo kan de verkopen serieus schaden.  Een demo die te goed, te uitgebreid is kan ook het risico inhouden dat mensen die maar blijven spelen en afzien van een aankoop. Timed demo's zijn ook wel aanvaardbaar, betaalde demo's daarentegen zie ik echt niet zitten.

  Dat patent van Sony is wel zalig. Grote franchises zoals GTA en CoD kunnen het zich makkelijk permitteren om geen demo uit te brengen. Nieuwe franchises hebben volgens mij meestal wel baat bij een demo tenzij het spel zuigt natuurlijk.

 • ik heb Just Cause 2 puur gekocht omdat de Demo zo ongelooflijk tof was, 30 minuten gratis gameplezier, wel beperkt in je beweging maar nou en, het heeft me overtuigd  met betaalde demo's krijg je zo'n effect niet, dan moet je de game al willen en kennen anders zou je er geen geld aan uitgeven lijkt mij

 • Hey cool, Thijs ook in video items :P  Ik vind dat demo's gewoon gratis moeten, maar gewoon gelimiteerde content. De Bad Company 2 demo heb ik heel veel gespeeld, maar ik wilde wel graag meer levels, hoger in rang komen en meer wapens. Daarvoor moet je wel de game kopen en dat heb ik dus ook gedaan.  Ook Fifa vind ik altijd sterke demo's hebben, je kunt maar even spelen met maar een handjevol teams, maar toch kom je echt te weten hoe de game speelt.


 • "Mag ik een klinker kopen?" :'D  Leuk onderwerp. Vind zelf dat de huidige demo's wel goed zijn. Een Just Cause 2 bijvoorbeeld: de demo stopt na een half uur, maar daarna kun je 'm wel weer opnieuw opstarten. Toen ik na 4 keer een half uur gespeeld te hebben eens naar de map keek en ik zag hoe groot die was dacht ik "ik wil de full game hebben!" Taak van de demo volbracht.

  Bij FIFA demo's zitten ook genoeg restricties om de demo niet steeds opnieuw te spelen (beperkt aantal teams, korte helften)

 • Demo`s zijn voor bepaalde game genres heel handig.

  Een shooter hoeft voor mij geen demo te hebben, de gameplay is bijna altijd hetzelfde. De setting of/en ontwikkelaar geven de doorslag.

  Voor Third Person games vind ik het anders je kan met de gameplay veel meer kanten op en er zijn ook veel meer games in de genre op de markt, het is dan logisch dat een ontwikkelaar/uitgever er voor kiest om een demo uit te brengen om zo mensen over te halen dat zijn toch weer een betere TPS hebben gemaakt dan soepzooi van de meeste ontwikkelaars (GRIN HAHA)  Betalen voor demo`s zou ik nooit doen, sorry dat is gewoon weg gegooid geld.


 • @Manhunter: Grin heeft echt wel goede games gemaakt, zoals ghost recon advanced warfighter.

 • Battlefield Bad Company 2 heeft ook slim gedaan door de demo een paar dagen (15 ofzo volgens mij) voor de release te blokkeren zodat hij niet meer kon worden gespeeld.

 • het zelfde conclusie als Jelle.

  ik ben trouwens fan van uitgespeeld.

 • De eerste Bioshock leek mij helemaal niks, maar omdat ik een nieuwe pc had gekocht, probeerde ik toch de demo om te kijken hoe dat er nu precies uit zag. Ik werd verrast door de graphics én de gameplay, waardoor ik de volledige game later origineel heb gekocht.

 • Ik ben absoluut fan van demo's. En het mag dan wel geld kosten, maar ik denk dat een demo genoeg mensen kan triggeren door het kopen van die game. Zo heb ik, na de demo te hebben gespeeld, Brutal Legend aangschaft.

 • Sommige games moeten wel een demo hebben, maar sommige games laten het verkeerde zien. Voorbeeld: FIFA World Cup 2010 heeft een nieuw penalty-systeem in de game gezet. Dat hadden ze best in de game kunnen stoppen. En bij de voetbalgames zijn de helften altijd zo kort :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren