1. Philip en Jelle hebben het over Final Fantasy XIII

Philip en Jelle hebben het over Final Fantasy XIII

Philip en Jelle hebben het over Final Fantasy XIII

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • FFXIII moet ik hebben!!!

 • Goede recensie weer lekker wat discusseren, mooie game en mooi punt. Misschien dat ik maar eens bij nummertje 13 op de trein ga stappen.

 • Valt het ook te spelen zonder enige voorkennis van het Final Fantasy wereldje? Ik, als leek, heb nog geen enkele FF-game gespeeld en vraag me dus af of ik dan niet helemaal vast kom te zitten qua verhaal :P  OF kun je hier als leek lekker op de trein stappen en in t verhaal mooi meeliften?

 • Ik twijfel nog steeds. Ik ben onder de indruk van alles wat er op je scherm is. Ik vind het jammer dat je niet alle kanten op kan. Ik ben geen rpg fan. Maar toch wil ik hem spelen :P. Misschien kan deze game me toch bekoren tot het (j)RPG genre.

 • @BjornH: Elk FF-verhaal staat volledig los van elkaar, uitzonderingen daargelaten.

 • terecht cijfer.  mijn mening komt goed overeen met Jelle, tot aan het eind. ik ben zelf groot FF fan, vind FF7 uiteraard de beste FF tot nu toe, maar een met een aantal veranderingen in dit deel heb ik toch wat moeite.  - zo vind ik het erg jammer dat je na elke gevecht gewoon wordt bijgevuld. wat is het nut van die potions dan uberhaupt nog??? want dan laat je toch iemand curen, maargoed, dat kan nu ook gewoon onbeperkt. dus ik vind het ook al jammer dat er geen MP punten zijn.

  - ik vind het jammer dat je een gevecht gewoon opnieuw kunt doen als je dood gaat. dat haalt voor mij de spanning uit een gevecht, het is nu gewoon proberen totdat het lukt.

  - ik vind het nog steeds jammer dat ik maar 1 personage kan besturen in een gevecht, maar het vechtsysteem vind ik echt 100x beter dan in FFXII.

  - en het allergrootste minpunt, waar ik nog steeds regelmatig een sip gezicht bij trek, is de lineariteit. ik vond het juist zo geweldig aan eerdere FF's dat ik soms niet eens wist waar ik heen moest, en dat ik gewoon lekker in een open wereld op zoek kon gaan naar geheime locaties of dorpjes die er in het verhaal niets toe doen. heeeeeeeeel erg jammer, en een gemiste kans wat mij betreft.  een perfecte FF zou voor mij een een FFVII-X zijn, maar dan zonder de random encounters, dus dat je de vijanden ziet lopen. ik snap dat Square Enix een nieuwe generatie RPGs wilt neerzetten, dat is ze redelijk gelukt, maar ze moeten de game niet te makkelijk gaan maken…. ik heb echt het gevoel dat ze hier een mainstream game van hebben gemaakt, wat ten koste gaat van het plezier van de fans. • heb nog nooit een FF gespeelt, en ook nog nooit Turn based, maar deze ga ik proberen!

 • ben echt blij dat de bank weer terug is..

  geen review van 3 minuten meer:P (net als bij mass effect :| )

 • ik hep hem ook fet gaaf

 • ik snap echt totaal de hele hype achter FF niet!  ja de cgi filmpjes zijn altijd ontzettend mooi

  maar voor de rest vind ik allemaal vrij matig over komen

  irritante schermpjes na elk gevecht, geen exploration, (linear als het maar zijn kan) turn-based wat zoiezo crap is

  en natuurlijk het eeuwige grinden wat altijd de boventoon voert in J-rpgs • ik ben zelf ook bang voor dat autohealen, een goede uitdaging die je juist motiveerd om het nogmaals te proberen zoals in demons souls is zo geweldig. En je ziet het bijna nooit. Ik denk dat het ook verdomd moeilijk is om het goed te krijgen (btw philip, demon souls een topgame helemaal mee eens ^^, ben nog steeds bezig met die game)  Er moet monimaal toch wel een death penality zijn. Dat checkpoints rossen van tegenwoordig vind ik minder, wat ffxiii gaat doen met elk gevecht een retry/heal klinkt te handje vasthouden.

  bij bazen kan ik het mij voorstellen vanwege filmpjes daarvoor (veel story, filmpjes 5 minutes verder, dood bij baas, nogmaals)  maarja ik ga het vanavond zien, hij ligt op de mat ^^ • @ Bjornh

  Iedere Final fantasy heeft een losstaand verhaal. Als je dus nog nooit een FF hebt gespeeld, kun je gerust met deze instappen. Het is voor mij ook pas de tweede FF (De eerste was de remake van 6 op de GBA) en ik heb niet het idee iets te missen.

  Verder een hele goede game die erg goed uitziet. Heb vorige week toevallig Blue Dragon (uit)gespeeld. Nu je dan FFXIII speelt, merk je pas dat Blue dragon toch van veel mindere kwaliteit is (maar overigens ook leuk).

 • ik heb nog nooit een RPG gespeeld misschien wordt dit de eerste.

 • Ben het met AIM KING eens

 • BTW cdwow.nl daar bestel ik meestal mijn spellen. Snelle levering en gratis verzending is ie maar 44 euro. Aan te raden online winkel.

 • @Collin43

  Ook nooit Pokemon!? :O  Ontopic.

  Ik zal het toch nog moeten proberen, ik stond wel altijd met open mond naar de filmpjes te kijken :)


 • Krijg er zo toch weer zin in FFXIII te halen…  Maar na net Heavy Rain te hebben gekocht en straks GoWIII…. ik wacht wel even af :P

 • Geweldige video recencie jongens, toppie dat jullie hem weer op de bank doen!!!

  Ik zit nu zo'n 25utjes in de game en dat waren een paar heerlijke uurtjes. Verhaal, grapichs en combat zijn om van te smullen… alleen zo van tijd tot tijd mis ik toch de steden en dorpjes, de vrijheid om geheime verborgen locaties te bezoeken en daar nu juist die ene speciale magic te vinden. Hopelijk wordt dat geen trend voor de toekomst, want stiekem verlang ik toch nog wel eens naar een FF ala 7,8,9 of 10 met ps3 grapichs. Dus please SEnix….

 • Ik zit em nu te spelen enuuu… Hij is gewoon geweldig ;D

 • Ben het eens met Philip over de moeilijkheidsdiscussie. Games deze generatie worden gewoon te makkelijk gemaakt. (op Demon's Souls na dan, belachelijk moeilijke en goeie game)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren