1. Knights of the Temple

Knights of the Temple

Tijdens de jacht vindt Paul in de bossen zijn vriend Erik, zwaargewond en omringd door aaseters. Zijn dood kan Paul niet voorkomen maar Erik geeft je nog wel een brief van de moeder van Adelle, een meisje met bovennatuurlijke krachten.. Ze is ontvoerd door een bisschop die zich bekeerd heeft tot de duivel. Hij wil haar krachten misbruiken om de poort naar de hel te openen. Jij speelt Paul, een Knight of the Temple en je moet op zoek naar Adelle en afrekenen met de bisschop en zijn volgelingen.Trek je maliekolder aan, pak je zwaard en hellebaard en ga op pad in deze hack & slash adventure van de Zweedse ontwikkelaar Starbreeze.

Zoals de titel al doet vermoeden speelt het spel zich af in de middeleeuwen. Maar je zult geen burchten, bossen of ridders te paard tegenkomen, want het spel speelt zich grotendeels af in het Midden-Oosten.. De bisschop is namelijk met Adelle gevlucht naar Israël. Je moet het dus opnemen tegen Alladin-achtige figuren, met op de achtergrond allerlei Oosterse gebouwen. De heren ontwerpers hebben hun huiswerk goed gedaan, want de omgevingen en gebouwen zien er echt heel fraai uit en zitten vol met details.

Het begin is redelijk eenvoudig: in een klooster zijn je tegenstanders slecht bewapende geestelijken en steeds als je levensmeter laag staat, krijg je wel ergens een power-up zodat je de eerste paar levels zonder al teveel problemen doorkomt. Ook als je ergens vast lijkt te zitten is de oplossing nabij, het voorwerp dat leidt tot de oplossing glinstert fel zodat je het wel moét zien. Naarmate het spel vordert worden de puzzels en de vijanden iets moeilijker. Verwacht geen hersenkrakers, maar gewoon leuke onderbrekingen van al het gehak. Vijanden worden sterker, zijn beter bewapend en gaan gegroepeerd aanvallen maar ze blijven nogal dom en wachten regelmatig braaf op een pak slaag.

Knights of the Temple kent een behoorlijk arsenaal aan wapens. Deze zijn verstopt in de levels of worden achtergelaten door vijanden. Naast de twee standaardaanvallen (snel en krachtig) kan je ook een flink aantal combinaties op je tegenstanders loslaten. Tevens zal je een boog vinden om pijlen mee af te schieten. Als je dit wapen selecteert, schakel je over naar de eerste persoon, wat leuk bedacht is maar niet echt werkt. Pijl en boog is natuurlijk bij uitstek een wapen voor de lange afstand, maar door de soms vreemde camerastandpunten zie je vijanden vaak pas erg laat. En ze komen direct op je af als ze je zien.Voordat jij dus kan gaan richten (een vizier ontbreekt), ben je al flink toegetakeld. De boog komt wel van pas bij een aantal puzzels, dus helemaal waardeloos is hij gelukkig niet.

Ik merkte de camera hierboven al even op. Ik heb me er soms behoorlijk aan geërgerd. De camera volgt de speler niet, maar zit bevestigd op een aantal plaatsen in het level. Loop je even buiten het bereik van camera A, dan schakelt deze door naar camera B die vaak het spel uit een heel andere hoek laat zien. Hierdoor kom je vaak in verwarrende situaties terecht en weet je soms niet meer waar een uitgang of vijand zich bevindt, zodat je regelmatig volkomen onnodig schade oploopt.

Bovenin je scherm staan drie meters. De bovenste is je levensmeter; als die leeg is, is het spel afgelopen en moet je bij het laatste savepunt beginnen. Onder de levensmeter staat een meter voor speciale aanvallen, deze kan je uitvoeren in combinatie met de linkertrigger en de actieknop. Na gebruik vult deze meter zichzelf weer vrij vlot. De onderste meter is een magiemeter, met de rechtertrigger en de actieknop kan je magie gebruiken. Zo kan je onder andere je levensmeter vullen of tijdelijk onkwetsbaar zijn. Elke keer als je een vijand uitschakelt, vult je magiemeter zich weer iets aan, wat het spel eigenlijk redelijk simpel maakt, want na het verslaan van twee vijanden heb je genoeg magie om je levensmeter weer voor veertig procent aan te vullen.

Conclusie en beoordeling

Ondanks alle minpuntjes is Knights of the Temple toch best een vermakelijk spel dat blijft boeien tot het eind. Echt het type spel dat je langer speelt dan je eigenlijk van plan was. Het spel ademt een mooi middeleeuws sfeertje uit, mede door het verhaal en de prachtige schilderachtige omgevingen. Het kost je tien tot twaalf uur om het spel uit te spelen op het standaardniveau, maar de hogere niveaus zijn een stuk pittiger. Om de levensduur te verlengen kan je via Xbox Live nog een survivalmode downloaden waarin je zoveel mogelijk vijanden moet verslaan om hoog in het online klassement te komen.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Verslavend
  • Grafisch indrukwekkend
  • Minpunten
  • Domme vijanden
  • Camera

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • grafisch indrukwekkend en dan een 7 voor techniek?

  • Is wel een vreemd spel. Muziek is wel mooi.

  • Er zijn meer aspecten die bijdragen aan het cijfer voor techniek dan het grafische gedeelte alleen…

  • …zoals de AI.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren