1. World of Warcraft

World of Warcraft

De nieuwste telg in de kwalitatieve Warcraft-reeks zal een massive multiplayer online RPG worden, of kortweg een MMORPG. Een MMORPG is een spel waarbij alles online gebeurd. Er zijn geen verschillende servers en er is een grote online wereld waar iedereen in rondloopt. De naam van deze wereld in World of Warcraft is Azeroth. Azeroth zit vol met unieke omgevingen. Fans van de serie zullen zich snel thuis voelen; de sfeer van Warcraft kwam nog nooit zo goed tot zijn recht als in deze titel. World of Warcraft speelt zich drie jaar na Warcraft 3 af, en er is dus het een en ander veranderd.

Voor er aan een online avontuur begonnen kan worden, zullen er een aantal keuzes gemaakt moeten worden. Zo moet je kiezen tot welk van de acht rassen je gaat behoren. Elk ras heeft negen verschillende personages die naast een eigen uiterlijk ook unieke mogelijkheden heeft. Ieder ras heeft zijn eigen steden en dorpen. De rassen zijn in twee groepen verdeeld; de Horde of de Alliance. Tot de Horde behoren de primitieve en gewelddadige rassen, de Alliance bestaat uit de vreedzamere volken.

Je zult beginnen als een simpele strijder op een laag level. Net zoals in de echte wereld zal er geld verdiend moeten worden. Inkomsten kunnen geproduceerd worden door tegen monsters en vijanden te vechten. Ook zal je spullen kunnen verkopen aan andere spelers. Er zal echt gehandeld worden; zo zullen spullen uit het noorden van Azeroth veel geld opleveren in het zuiden. Je kunt natuurlijk ook je spullen gewoon in de winkel kopen, maar dat is uiteraard wel een stuk duurder dan tweedehands. Er is overigens een groot aantal spullen beschikbaar; van simpele zwaarden en schilden tot allerlei magisch apparatuur.

Zolang je op het territorium van jouw eigen ras blijft, ben je wel veilig. Maar ga je hierbuiten, dan zul je ongetwijfeld aangevallen worden door andere spelers van andere rassen. De gevechten gaan in World of Warcraft hetzelfde als in de meeste andere RPG’s. Het hele spel wordt met de muis bestuurd; jij zegt waar je personage heen moet lopen, welke aanval het moet doen en op wie.

Door gevechten krijg je niet alleen geld, maar stijgt je personage ook in level. Een hoger level heeft als voordeel dat je meer mogelijkheden tot je beschikking hebt. Een van die mogelijkheden is dat je gebruik kunt maken van verschillende wezens uit de wereld van Warcraft. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om over een gryphon te beschikken waarmee je snel over grote stukken land kan reizen. In tegenstelling tot de meeste RPG’s zal je in World of Warcraft maar een personage tot je beschikking hebben, in plaats van een groep.

MMORPG’s als World of Warcraft zijn nog ontzettend in de groei. Het begint jammer genoeg een gewoonte te worden van ontwikkelaars om maandelijks geld te vragen voor het spelen van hun spellen. Voor deze maandelijkse kosten krijg je wel geregeld updates in de speelbaarheid en in de wereld. Er is dus een grote kans dat over twee jaar de wereld van World of Warcraft er heel anders uitziet!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Warcraft is koel. Must have, en tis echt enorm veelbelovend imo..

 • naar dit spel kijk ik echt uit

 • is het spel nu al uit of niet

 • Nope, derde kwartaal waarschijnlijk.

 • En als we in het derde kwartaal leven is het waarschijnlijk weer een jaar uitgesteld.  En Much, ik vindt het spel heet :P

 • wanneer start de beta?

 • Volgende week maandag.

 • toch snap ik iets niet. als de Horde en de Alliance steeds tegen elkaar vechten zal er uiteindelijk toch een winnaar zijn en zal er in die wereld dus niet veel meer te doen zijn..???

 • lol @ Sander S.  Die beta is allang aan de gang, alleen niet voor europeanen, en die gaat volgende week ook niet van start, aangezien er op de site niets over te vinden valt.  en nee de horde en de alliance vechten niet tegen elkaar :P als je wacraft 3 hebt gespeeld weet je vast wel waar het verhaaltje verder gaat ;)


 • lol @ Doomtrain!  De beta is nog niet aan de gang.

  De amerikanen mogen hopelijk maandag beginnen.

  Must-have idd.

  En ik kan het weten, zit 2 uur per dag op officiele forums :P • Je zit twee uur per dag op de officiële forums, dus het is een must-have? Sure… • Warcraft is koel. Must have, en tis echt enorm veelbelovend imo..

  en enorm duur imo..


 • is dit weer zoun spel met een maandelijkse bedrag dat je moet over geefen? want als dat zo is koop ik em niet

 • Ja, je moet per maand een vast bedrag betalen, zoals bij elke MMORPG. Het is trouwens een massiveLY multiplayer online RPG, niet een Massive :).

  Ik wacht al een tijdje op deze game en kga hem zeker kopen, lijkt me echt super. Vrienden van me gaan hem ook kopen, dus kunnen we lekker samen op avontuur :).

 • Ik ga deze kopen en doodspelen als neuk. Het maakt me ook helemaal niks uit wat het gaat kosten, desnoods ga ik werken =)  vrede

 • ik ook ent ik heb vet zin in het 3e kwartaal maar warschijnlijk later marje

 • meschien heb ik word of warcraft al ik ben het wel aant downlaoden  wie info wild stuur me een mail via de site

 • hahaha… tuurlijk joh, ga jij maar lekker world of warcraften…

 • maare.. moet je dan ook betalen als je het online wilt kopen of betaal je alleen het spel en kan je zo vaak je wilt het online spelen?

 • Je betaald eerst als je het koopt, waarschijnlijk is dan de eerste maand gratis ofzo en daarna moet je elke maand gaan betalen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren