1. Rise to Honour

Rise to Honour

Jet Li is tegenwoordig één van de beste en bekendste Martial Arts experts. Net als zijn grote idool Bruce Lee speelt hij in Kung Fu films. Wij kennen hem vooral uit films als: Romeo Must Die, Cradle to the Grave, Kiss of the Dragon, The One en Lethal Weapon IV. Binnenkort zal Jet Li niet meer alléén in films te zien zijn, want hij speelt straks de hoofdrol in zijn eigen spel: Rise to Honour voor de PlayStation 2. Het spel is voor een groot deel gebaseerd op de film Kiss of the Dragon.

De choreografie wordt gedaan door Cory Yeun. Deze man heeft al vaker zijn kunsten vertoond in films met Jet Li, maar ook in verscheidene Jackie Chan films. Cory Yeun heeft nog nooit meegewerkt aan een spel, laat staan dat hij gewerkt heeft met motion capture. Rise to Honour was dus ook voor hem een grote uitdaging voor hem. Natuurlijk was het ook een uitdaging voor Jet Li, want hij verzorgt niet alleen het gezicht van het spel en de tientallen kungfu acties en combo’s waarover het spel beschikt, maar ook de stem van zijn karakter. Met al deze aspecten probeert Sony een zo realistisch mogelijk en grafisch subliem kungfu actiespel te ontwikkelen.

In Rise to Honour ben jij Kit Yun (Jet Li), de trouwe bodyguard van Chiang. Chiang is één van Hongkong’s grootste maffiabazen. Alles leek lekker te lopen in Kit Yun’s leven totdat er opeens een aanslag werd gepleegd op Chiang. In zijn laatste woorden gaf hij Kit Yun de opdracht om een belangrijk bericht door te geven aan zijn dochter, Michelle. De dochter van Chiang leeft al een lange tijd niet meer in Hongkong. Ze is verhuisd naar San Francisco en heeft elke vorm van contact met haar vader verbroken. Michelle wilde niks met de praktijken van haar vader te maken hebben, maar daar zal ze binnenkort niet meer omheen kunnen. Kit Yun is trouw aan zijn baas en doet er alles aan om dat bericht aan Michelle door te geven, of ze het wil of niet, zelfs als hij daarvoor zijn eigen leven op het spel moet zetten.

Het spel begint in en rond de duistere straten van Hongkong. Op bijna elke straathoek staat een (huur)moordenaar die het heeft voorzien op Kit Yun’s leven. Gelukkig is Kit Yun een expert in Martial Arts en staat hij zijn mannetje. Niks kan hem tegenhouden de laatste wens van zijn baas uit te voeren. Er zijn elf verschillende locaties die verdeelt zijn over Hongkong en San Francisco. In San Francisco zul je naast Kit Yun ook Michelle kunnen besturen.

Rise to Honour beschikt over een 360 graden gevechtssysteem wat speciaal voor dit spel is ontwikkeld door Sony. Dat systeem is erg handig als je het opneemt tegen meerdere tegenstanders in één gevecht. Je kunt nu met je rechter analoge stick schoppen en slaan in alle richtingen zonder van positie te veranderen. Om het aanvallen en verdedigen te vereenvoudigen maakt het spel gebruik van slowmotion zodat je een goed overzicht krijgt over het speelveld. Naast het goede ouwe Martial Arts komen ook de moderne vuurwapens om de hoek kijken. Gelukkig weet Kit Yun ook hoe hij hier mee om moet gaan.

Rise to Honour wordt door Sony’s Foster City ontwikkeld in Amerika. Het moet wel heel erg raar gaan lopen wil dit spel ook op andere systemen gaan uitkomen. Het spel zelf heeft er alle schijn van een aankomende topper te worden. Het is duidelijk een goede actie geweest van Jet Li om naar Sony te bellen en de nu al bijna legendarische zin uit te spreken; “Hey, I like to be in a video game.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik ga deze zeker kopen!

  • The Bouncer 2 :( ?

  • Ja die gedachte spookt ook in mijn hoofd.

    Laten we hopen dat het toch goed komt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren