1. Spellen die wij spelen: januari

Spellen die wij spelen: januari

Januari was een drukke maand voor ons allen. Velen van ons kwamen dan ook nauwelijks toe aan een spelletje. Maar goed, gamers zijn hardnekkige lui en natuurlijk hebben we ons allemaal in vreemde bochten weten te wringen om onze favoriete hobby te beoefenen. De één wat meer dan de ander natuurlijk.

Enfin, de resultaten kun je hieronder lezen. Iedere redacteur kreeg wat ruimte om zijn zegje te zeggen. Op alfabetische volgorde.

Redactie InsideGamerDruk, Druk, Druk
Door Jakob Dieckmann

http://media.insidegamer.nl/topimages/399.jpgAfgelopen maand heb ik weinig tijd gehad om spellen te spelen. Het ontwikkelen van InsideGamer slokte veel van mijn tijd op. Toch heb ik hier en daar nog een gaatje gevonden in mijn drukke schema voor wat ontspanning.

Ontspanning vond ik onder andere in Mario & Luigi: Superstar Saga. Op de ECTS in Londen kon ik eindelijk mijn vingervlugheid testen met dit spel. Helaas was er maar een korte demo te spelen en er was nog een lange rij achter mij, dus uitvoerig heb ik Mario & Luigi niet kunnen spelen. Maar afgelopen maand was het zo ver, Mario & Luigi lag op mijn deurmat. Sindsdien ben ik verknocht geraakt aan deze titel en heb ik hem aan één ruk uitgespeeld.

Een ander spel waar ik afgelopen maand veel aan heb gezeten is Sega's F-Zero GX. F-Zero GX is één van de meest intense spellen die je je maar kunt bedenken. Er is veel comotie geweest op verschillende websites, omdat de F-Zero te moeilijk zou zijn. Ik kan me niet in die mening vinden. F-Zero is moeilijk, maar niet frustrerend. Je moet echt iedere baan uit je hoofd leren en dat spreekt mij wel aan.

Tot slot ben ik nu ook ver gevorderd in Banjo & Kazooie: Grunty's Revenge. Rare's nieuwste game voor de Game Boy Advance voelt vertrouwd aan. Over het verhaal wil ik nog niets loslaten, dat kunnen jullie binnenkort allemaal in mijn recensie lezen. Vast staat echter dat Rare weer een leuke titel heeft afgeleverd.


Samen is gezellig
Door Jelle van Es

http://media.insidegamer.nl/topimages/1260.jpgIk ben al bijna een jaar geabonneerd op Xbox Live en heb er nog dagelijks plezier van. Waar ik mij vroeger vooral vermaakte met spellen als Moto GP, Wolfenstein en later Rainbow Six 3, heb ik nu een nieuwe verslaving gevonden.

Counter-Strike op de Xbox krijgt van de pers geen lovende cijfers, toch is het in de twee maanden dat ik het spel bezit mijn meest geliefde spel geworden. Samen met mijn clan (Team eSo) maak ik ’s avonds vele andere Counter Strikers af. Vooral tegen andere clans spelen is erg leuk, omdat daarbij de taktiek voorop staat. Een geweldige spel voor mensen die houden van samenwerken.

Verder ben ik deze maand vooral bezig geweest met import. Zo heb ik eindelijk Xenosaga uitgespeeld. Mooi spel, maar een supertopper is het niet. Vooral de erg lange tussenfilmpjes maken het soms erg moeilijk om het spel weer op te pakken. Andere importgames waarmee ik me vermaak zijn Gran Turismo Prologue, Final Fantasy X-2 en Winning Eleven 7.

Maar het meeste tijd heb ik de afgelopen tijd wel aan mijn all time favorite game besteed. Het is inmiddels de vijfde of zesde keer dat ik met Final Fantasy VII bezig ben, maar het blijft gewoon zo mooi om alles nog een keer te ontdekken. De karakters, de omgevingen, de materia, er zijn te veel dingen die dit spel zo goed maken.


Gamen: terug naar de basis
Door Daniël de Keizer

http://media.insidegamer.nl/topimages/418.jpgGeen ‘traditioneel drukke maand’; geen verhuizing of een stage die het grootste gedeelte van mijn vrije tijd opslokt. Ik geniet op het moment nog van het feit dat ik het rustig aan mag doen op school, zodat het gamen in januari er niet onder hoefde te lijden.

Allereerst vind ik het jammer dat ik een titel als Panzer Dragoon Orta niet eerder heb aangeschaft. Gelukkig maakte ik het met Sega goed in de januari maand door vele uurtjes met Orta door te brengen. Nog steeds één van de mooiste titels van afgelopen jaar, en met een speelbaarheid waar ik echt diep mijn respect voor wil betuigen. De game is niet voor iedereen weggelegd maar met Panzer Dragoon als één van mijn favoriete games kwam het gevoel van de basis van gamen in dit spel terug.

Ook een game met een ouderwets goed jasje is Viewtiful Joe. Weer een titel die pas in januari in huis was gehaald, maar tevens de betere GameCube game van 2003.
Games worden tegenwoordig veel te gemakkelijk gemaakt en met Joe werd het eindelijk weer eens pittig achter Nintendo’s kubus. De geweldige humor en het old-skool knokken, vallen dan ook bij mij in goede aarde.

Rainbow Six 3 blijft daarnaast een game die online in teamverband niet verveelt. Gezellige gesprekken en leuke shoot-outs doen mij vaak teruggrijpen naar het spel.
Al met al een gezellige maand waarin games met de ouderwetse gameplay het voortouw nemen. Was vroeger dan stiekem toch alles beter?


Januari drama
Door Remco Greeve

http://media.insidegamer.nl/topimages/1506.jpgWat heb ik eigenlijk allemaal in januari gedaan? Qua gaming bijna niets, en om nog maar te zwijgen over mijn InsideGamer werkzaamheden. Kan ik gelijk dit stukje tekst gebruiken om aan te geven dat een stage je leven op verschillende vlakken toch omgooit. Elke werkdag minimaal 11 uur van huis, dus geen tijd om te gamen en geen tijd om nieuwsberichten te schrijven voor IG, En na thuiskomst is het eten en ontspannen en dus niet achter de PC kruipen om het laatste gamenieuws te checken. Dat is dus de rede van mijn afwezigheid de afgelopen 5 maanden.

Genoeg geleuter over mij persoonlijk, ik moet hier namelijk aangeven wat ik allemaal voor games in januari gespeeld heb. Zoals ik al aangaf erg weinig, maar als ik naar het spellenaanbod voor de PlayStation 2 kijk zat er ook niet veel soeps tussen. De enige echte game die mij aanspraak verscheen pas tegen het einde van de maand, Arc: Twilight of the Spirits. Grappige RPG als tussendoortje, niets meer, niets minder. Ik als RPG freak zet mijn zinnen deze maand nu maar op Final Fantasy X-2.

Er verscheen natuurlijk wel meer in januari, maar ik heb verder niets met een slechte PS2 versie van Max Payne 2 of die vreselijke gouverneur van California die zijn stem verleende aan het wanproduct Terminator 3: Rise of the Machines van Atari. Maar fuck it! Februari brengt ons weer genoeg goede games, en ik kijk al weer reikhalzend uit naar de E3 in mei. IG is back & I’m back! Hastalavista, baby!


Goed, Beter, Best!
Door Jurian Ubachs

http://media.insidegamer.nl/topimages/606.jpgDe laatste maand was voor mij een hectische maand. Het was een maand die in het teken stond van de ontwikkeling en het klaarstromen van InsideGamer, maar voor mij persoonlijk ook een maand die in het teken stond van verhuizen. Toch heb ik nog tijd gevonden om de nodige spellen te spelen.

Ik ben nou niet wat je noemt een echte FPS fan. Toch heb ik mij de afgelopen maand prima vermaakt met Call of Duty. Ik speelde altijd al Medal of Honor: Allied Assault, en was van mening dat dit toch wel de beste WO II shooter moest zijn. Wel, Call of Duty bleek de overtreffende trap. Tactiek, zowel in je eentje als in teamverband, Call of Duty heeft het allemaal. Vooral de ‘emotie’ op het slagveld vond ik geweldig.

Deze maand had ik de mazzel een preview versie van Colin McRae Rally 04 te kunnen spelen. Ge-wel-dig. Zoals je in mijn preview hebt kunnen lezen kijk ik erg uit naar de uiteindelijke versie van dit spel. Codemasters heeft extreem veel aandacht geschonken aan oog voor detail, en dat geeft het spel een nog realistischer tintje.

Ik speelde ook nog veel Pro Evolution Soccer 3. Naar mijn mening de absolute koning onder de voetbalspellen. Er zijn voetbalspellen die er mooier uitzien, dat zeker, maar realistischer? Dat niet. Een goede uitdaging in je eentje, speel bijvoorbeeld de Master Challenge, en ideaal voor een toernooitje tijdens een avondje gamen met vrienden!


Maand van Electronic Arts
Door Joost Vogel

http://media.insidegamer.nl/topimages/1122.jpgJanuari is voor iedereen traditioneel een drukke maand en dat gold deze keer ook zeker voor mij. Mijn school besloot om alle werkstukken en presentaties in deze maand te stoppen en de ontwikkeling van InsideGamer vergde ook de nodige tijd. Toch kon ik uiteraard nog enige tijd vrijmaken voor het spelen van een aantal spellen.

Dankzij Total Club Manager 2004 waande ik me af en toe van een drukke scholier tot een echte voetbalclubmanager. Via een Spaanse middenmoter kwam ik bij de Italiaanse topper Juventus die ik naar de landstitel loodste. De Champions League zat er helaas niet in, hoewel ik de landelijke cup wel won. Ik speelde binnen een paar uur een aantal seizoenen, het spel houdt dus lekker de vaart erin.

In The Sims: Erop Uit! begon ik een virtueel leven. Over heel de wereld lijkt iedereen enthousiast te zijn over het spelconcept, maar ik vind dat het snel begint te vervelen. Toch kan ik de hoge verslavingsfactor van The Sims wel inzien.

Door de drukte in deze maand kon ik niet echt veel multiplayer spelen, iets wat ik gebruikelijk wel elke maand doe. Verder dan een coöperatief potje met The Lord of the Rings: The Return of the King kwam ik niet. Met Panzer Dragoon Orta vorderde ik ook weinig, door de recentere titels van Electronic Arts. In mijn spaarzame tijd was dat de ontwikkelaar die voor ontspanning zorgde in januari.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren