1. Zadelpeijn

Zadelpeijn

Ongeveer een half jaar geleden kreeg ik na veel zeuren bij mijn ouders eindelijk een lekker zacht zadel. Niet eens zo duur, een redelijke 14 euro moest ervoor neergelegd worden.

Precies een week geleden is dat kutding gejat. Ja, alleen het zadel en die buis die eronder zit, de zadelpen. Foetsie, verdwenen. Simpel klemmetje omdraaien en weglopen. En ik maar denken dat niemand ooit zo laag kon zinken.

Bovenstaand plaatje laat duidelijk de leegte zien die bij een zadelloze fiets hoort. Het misdrijf gebeurde ’s avonds en de volgende dag ben ik naar de fietsenmaker gegaan voor een nieuw zadel en een passende zadelpen, eentje van de juiste maat dus. Zadels zijn nooit zo’n probleem, maar een passende zadelpen... tja. Tot dinsdag wachten dus. Overigens is de titel van deze blog het oerlelijke kindje van Mr. Zadelpen en Mw. Zadelpijn.

Dinsdag: bestelling komt later, probeer het ’s avonds nogmaals

Dinsdagavond: nope, komt pas woensdag rond 3 uur.

Woensdag, 3 uur: levering nog niet binnen.

Ik was intussen al meerdere malen met mijn zadelloze fiets heen en weer gesjeesd en door verscheidene kleine kindertjes uitgelachen, door bejaarde dametjes vol medelijden aangestaard en tot overmaat van ramp wel 12x aan meerdere kennissen moeten uitleggen ‘waar mijn zadel heen was gegaan’.

Gelukkig zit er ook nog een happy ending in dit verhaal: sinds een half uurtje heb ik weer een nieuw zadeltje, is het ‘makkelijk om te draaien klemmetje’ vervangen door een heuse schroef. En de rekening? Nog geen 20 euro, onbegrijpelijk dat een bepaalde dief daar zijn hand voor omdraait...

En omdat wij een gamessite zijn:

Ik wil mijn PlayStation 3 en ik wil ‘m nu!!!

Zo, eigenlijk moest ik alleen dat laatste kwijt.

Dit artikel delen

Over de auteur