1. Sacred: Karakters

Sacred: Karakters

Deze hele week staat InsideGamer helemaal in het teken van Sacred, de nieuwe actie-RPG van Ascaron Entertainment en Take Two Interactive. Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, is Sacred te spelen met zes verschillende karakters. Deze karakters beginnen allemaal op een andere plaats in het spel en hebben hun eigen voor- en nadelen.

Gladiator

De Gladiator in Sacred is gespecialiseerd in gevechten op korte afstand. Hij is een echte wapenexpert en kan dus ook heel veel verschillende bewegingen uitvoeren met zijn beschikbare wapens. Daaronder valt ondermeer de Knock back, waarmee hij meerdere vijanden met brute kracht van zich af kan duwen. Door dit te doen, zullen vijanden enkele seconden versuft zijn en dus makkelijk af te maken. Dit afmaken kan bijvoorbeeld door de Hurl away waarbij hij vijanden vastpakt, eenmaal ronddraait en ze vervolgens wegslingert. Doeltreffend als laatste afmaker is ook de Face Punch. Hierbij pakt de Gladiator zijn vijanden bij de keel om ze vervolgens erg hard in het gezicht te slaan. Meer informatie over de Gladiator is op deze pagina te vinden.

Battlemage – Magician

Anders dan de meeste karakters in Sacred, heeft de Battlemage geen speciale bewegingen tot zijn beschikking. Wel is hij enorm sterk op het gebied van magie en heeft hij de mogelijkheid om op korte afstand met messen en andere steekwapens te vechten. Dit is echter wel een laatste redmiddel, gezien zijn kracht niet toereikend is om de meeste vijanden te verslaan. Zijn magie is enorm krachtig. Onder zijn mogelijkheden vallen onder andere cirkels, ballen of muren van vuur. Daarnaast kan hij vijanden in steen veranderen, meteorieten uit de lucht laten vallen en bijvoorbeeld vijanden weg laten blazen door een wervelwind. Meer informatie over de Battlemage is te vinden op de officiële website.

Dark Elf

De Dark Elf is de meest complete persoon van het stelletje. Hij heeft namelijk de beschikking over een groot arsenaal aan messen en zwaarden en kan daarmee heel veel verschillende speciale bewegingen uitvoeren. Heel erg gemakkelijk aan het spelen met de Dark Elf is dat hij meerdere vijanden tegelijk kan aanvallen zonder dat het hem veel moeite kost. Bovendien kan hij een magieaanval blokkeren en zelfs onzichtbaar worden.

Overigens is de Dark Elf ook een soort heks met zijn aparte mengseltjes van allerlei potions. Hiermee kan hij mistbanken veroorzaken, grote lichtflitsen opwekken of giftige wolkjes richting de vijanden blazen. De Dark Elf is een karakter met heel veel verschillende opties.

Wood Elf

Deze andere soort elf is sterker in lange afstandgevechten; hij is een ranger. Hij gebruikt lange afstandwapens zoals pijl en boog of een boog met allerlei aparte pijlen die extra krachten verschaffen. Heel handig zijn de pijlen die vijanden met vuur bedelven of bijvoorbeeld pijlen die tegelijk aanvallen. De allermooiste én grappigste om te zien is echter de pijl die verandert in een soort struik en de vijand voor een tijdje vastzet.

Maar dat is niet alles. De Wood Elf kan namelijk gebruik maken van de zogenaamde Moon Magic. De soort van magie is erg geliefd bij de mensen die problemen hebben met dieren. Immers, de elf kan dieren tam maken of zelfs veranderen in een dier en zo de omgeving verkennen. Daarnaast kan hij de natuur naar zich toe trekken; bomen kunnen haar genezen en planten kunnen de weg voor vijanden versperren.

The Seraphim

Een soort engel met goddelijk magische krachten en heel wat kracht in korte afstandgevechten. De tactiek van een Seraphim is de tegenstander eerst te verzwakken met magie en hem vervolgens van dichtbij aan te vallen. Omdat dit karakter bijna alle soorten wapens aan kan én met magie om kan gaan, kunnen we concluderen dat zij het meest allround is van het hele stelletje.

The Vampiress

De titel van meest allround karakter gaat dus naar de The Seraphim, maar als we een titel uitreiken voor meest originele karakter, dan gaat die naar The Vampiress. In de nacht is dit karakter een bloeddorstige vampier en overdag is ze een soort ridder. Als ze als riddertje speelt, verwacht dan gevechten met allerlei soorten zwaarden, maar geen echt uitblinkende beweging of eigenschap. Dat heeft de vampier wel; een vampier kan in het donker verder kijken, wolven met zich mee laten vechten en energie van vijanden wegzuigen om zo zelf beter te worden.

Dat waren de zes speelbare karakters in Sacred. Morgen volgt de prijsvraag en zaterdag nemen een kijkje in Ancaria; naar de geschiedenis, het heden en alle soorten plaatsen die je kunt bezoeken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me zeker wel een goede titel, helaas heb ik geeb sterke computer!!

 • Als Diablo II op je pc loopt, dan deze ook… hij heeft niet zoveel nodig (hoewel hij dan wel gaat haperen als je in de stad rondloopt …omdat er zoveel mensen zijn denk ik… of anders gezegd… hoe meer objecten op het scherm hoe langzamer die wordt)

 • Jup, maar dat is meer een kinderziekte van het spel zelf want het gebeurt op mijn systeem ook (3ghz,1024mbram,ati radeon9800).  Het is trouwens echt een goed spel hoor. Het kan dan wel niet tippen aan Diablo II maar de vrijheid in combinatie met de sfeer maken van dit toch een erg goed spel. Onverwacht trouwens ook.

 • Komt uit Duitsland toch?

 • ja

 • Spel heeft daar wel goede reacties gehad, ben benieuwd hoe dat hier is.

 • Hehe uit Duitsland. Ik kan me nog wel herrinneren dat Anno 1602 ook uit Duitsland kwam. Dat vond ik ook zo'n goed spel. Onze oosterburen maken dus best wel toffe spelletjes :).

 • Dit lijkt me wel een vet spel, maar het moet wel bekant bug-vrij zijn, anders is het niet vet.

 • KUT spel, de demo liep voor geen ene meter…

 • Demo heeft nog wat technische foutjes, de winkel versie zal wel beter zijn. Spel ziet er uitgebreid en goed verzorgd uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren