1. Sacred: Spelomgevingen

Sacred: Spelomgevingen

Spelwerelden lijken steeds belangrijker te worden in vooral RPG’s. Dit komt voornamelijk omdat er op het visuele vlak veel meer mogelijk is dan vroeger. Sacred is dan wel niet voorzien van een fantastische, uiterst complexe grafische engine; het spel bevat wel een gigantische spelwereld die helemaal van het begin tot eind logisch is opgebouwd. We nemen je in dit artikel mee naar de wereld Ancaria.

Ancaria kent een rijke geschiedenis met oorlogen en rampen. Het verhaal dat zich nu afspeelt in Sacred is hier te lezen. In het kort draait het om een kwade demoon die vernietigd moet worden door één van de zes speelbare karakters.

De spelwereld is opgedeeld in zestien regionen. Elk gebied is anders door een andere visuele stijl en een ander aanbod aan missies en submissies. Het kerngebied van Ancaria noemen we de ‘Star Region’, een wereld vol groene wouden en middeleeuwse stadjes. Dit alles in een soort Robin Hood stijl. Je zult vooral andere jagers tegenkomen, maar ook dieven, poortwachters, ridders en natuurlijk dieren zoals herten en kwaadaardige wolven.

Als we verder doorlopen naar het zuiden, komen in het gebied waar de pioniers zitten. Het gebied bestaat vooral uit uitgestrekte velden, steppes, boerengrond en natuurlijk allerlei boerderijtjes en kleine dorpjes. Omdat het land nogal dicht bij het Orcgebied ligt, wordt het pioniergebied ook wel het ‘Wilde Westen van Ancaria’ genoemd omdat er nogal vaak gevochten wordt.

Nog zuidelijker ligt dus het Orcland, zoals aangegeven. Hier is niet alleen de toren van Shaddar te vinden, maar ook heel veel vreemde wezens en draken. Het land bestaat vooral uit grote, saaie woestijnen vol met rotspartijen en stenen. En dat is dus het tegenovergestelde van het westen, waar de kleur groen overheerst. Hier zijn allerlei parken en grote villa’s te vinden en het rijkere volk van Ancaria heeft zich in dit gebied genesteld. Door nog verder naar het westen te reizen, zul je stuiten op gigantische, oude bossen waar volgens de legende nog een vergeten kasteel te vinden is.

In het noordwesten van Ancaria, ten noorden van het mooie bosrijke gebied, zijn donkere wouden te vinden waar veel gevaar op de loer ligt. Hier zijn wel enkele kleine stadjes te vinden om de broodnodige voorwerpen, wapens en geneesmiddelen in te slaan.

Het noordelijke gedeelte van Ancaria is, zoals te verwachten, voorzien van ijs. Op de hoge ijsbergen is de tempel van de Seraphim te vinden. Achter deze bergen, dus nóg noordelijker, wonen veel slaven en arme mensen. Daarnaast zijn er veel houthakkers. Het gebied is voorzien van eindeloze moerassen die te ver van de steden liggen om daar een goed leven te kunnen leiden.

Helemaal aan de zuidelijke kant van de ‘Star Region’ zal het land voornamelijk rotsblokken en sombere grindlandschappen herbergen. Hier zijn veruit de meest vreemde wezens van heel Ancaria te vinden en een reis in je eentje is daar zeker niet aan te raden.

Opvallend aan de wereld Ancaria is dat een groot gedeelte ervan al helemaal toegankelijk is. Vanaf het begin is het mogelijk zo’n 70% van de hele spelwereld te bezoeken, al is dat niet altijd even wenselijk voor je karakter’s gezondheid. De afstanden zijn allemaal vrij groot, waardoor de optie paardrijden ineens noodzakelijk wordt. Een paard is, net zoals zoveel andere nuttige zaken, aan te schaffen in een dorp of stad.

Morgen komt InsideGamer met een definitief oordeel over Sacred.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik kan niet wachten om dit spel te spelen, net nadat ik gelezen heb dat je op paarden kunt rijden en dat de wereld al voor een groot deel toegankelijk is :D..

  • jaaaa hij is toegankelijk maar dat wil niet zeggen dat je het ook goed overleefd daarzo…misschien zitten daar wel beesten die je met 1 klap je kop van je romp meppen…maar het ziet er idd wel goed uit :)

  • Je kan de demo downloaden :) Heb ik ook gedaan en ging best snel: 200kb per seconde.    Het spel is wel leuk, maar ik heb nog geen quest gedaan.

  • Je kunt inderdaad wél overal komen, maar op de meeste plaatsen word je gewoon afgemaakt door te sterke wezens.

  • Als je gelukt hebt ontwijk je ze net :)

  • WAAAA ik heb GEWONNEN!!!! heb het spel nu thuis gestuurd gekregen.

  • lijkt wel lord of the rings joh

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren