1. Boktai: The Sun is in Your Hand

Boktai: The Sun is in Your Hand

Terwijl ik deze recensie schrijf, bedenk ik mij dat Boktai de geschiedenis in gaat als één van de meest vernieuwende spellen ooit. Zeg nou zelf, had iemand ooit verwacht dat je voor het spelen van een Game Boy Advance spel de zon deel uitmaakte van een spel? Ik in ieder geval niet, maar Boktai zet een knap kunstje staal neer. Waar het gemiddelde Game Boy Advance spel een poort is van een console versie of een spel gebaseerd op een film, laat Boktai zien dat je met originele ideeën kunt scoren.

Als speler maak je kennis met Django. Deze vrolijke jonge knul doet niet lievers dan vampieren doden. Gelukkig sta je in je queeste, tegen alles wat slecht is, er niet alleen voor. Samen met je Gun del Sol - waarmee je duivels gespuis kunt uitschakelen - en jouw mentor Otenko sla je je door de ergste gevaren.

De wereld van Boktai is opgedeeld in een aantal kerkers. De meeste kerkers zijn 'verbindingskerkers', waarbij het alleen nodig is om er door te lopen. Daarnaast zijn er ook kerkers waarbij de speler een heuze vampier moet verslaan. In het hart van de kerker ligt hij in zijn doodskistje te slapen en het is aan Django de taak hem te vinden en hem mee naar buiten te nemen. Is dat gelukt, dan kan de speler zich opmaken voor een zware eindstrijd, waarbij je de kracht van de zon hard nodig zult hebben.

Boktai excelleert zich zelf met de toevoeging van een zonnecel die in de cartridge zit. Deze zonnecel meet precies hoeveel zonlicht er is, en zet die informatie over in de game. Hoe feller de zon, hoe sneller de Gun del Sol met de kracht van de zon oplaadt en hoe eerder een baas verslagen is. De zonnecel draagt helaas ook een nadeel mee. Voor het opvangen van zonlicht zal de speler zich soms in onmogelijke posities moeten wurmen.

Naast de toevoeging van de zon is Boktai op zichzelf ook een ijzersterke game. Het spel is gemaakt door Hideo Kojima en die heeft een aantal Metal Gear Solid elementen aan Boktai toegevoegd. Het is net als in Metal Gear Solid de bedoeling zo min mogelijk gezien te worden. Wordt Django dat namelijk wel, dan zullen de vijanden er alles aan doen om hem af te maken.

Gelukkig zijn er tal van manier om voorbij de vijand te sluipen. Django kan de vijand simpel in zijn rug schieten. Daarnaast kan hij in Snakestyle op de muren kloppen, waarmee hij de vijand naar de plaats van het geluid toe lokt. Verder heef de speler de beschikking over een granaat lanceerder, waar hij onder andere flash bangs mee kan schieten. Mogelijkheden genoeg om ongemerkt door het level te sluipen.

Boktai heeft daarnaast een aantal RPG elementen. De Gun del Sol is uitgerust met een lens en een frame, die aangepast kan worden. Met de lenzen kan de Gun del Sol meerdere soorten stralen afschieten, denk aan een vuur of juist een ijs straal. De frames daarentegen laten hem op een andere manier vuren. Daarnaast is er nog een grote hoeveelheid aan powerups. Het land van Boktai ligt bezaait met appels (voor kracht), noten voor de Gun del Sol, of ander vruchten die Django tijdelijk sterker, sneller of onkwetsbaar maken.

Conclusie en beoordeling

Boktai is niet alleen een erg origneel spel, Boktai is ook nog eens een ijzersterk spel. Het spel is gemaakt door Hideo Kajima en dat kun je aan vele dingen zien. De kwaliteit van dit spel druipt er werkelijk af. Jammer dat het niet de diepgang heeft van een echte RPG. Voor de rest niets dan lof.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Cartridge
 • Origineel
 • Minpunten
 • Cartridge

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • spel heeft geen multiplayer jaap

 • Spel heeft wel multiplayer Aiii

 • Minpunten: Cartridge?!? Ja dat krijg je met een Gameboy he.

 • niet echt duidelijk waarom dit spel nou een 8 krijgt. wat zijn nou eigenlijk de grote minpunten?

 • Ik heb het gekocht. het ownt.

 • het minpunt van een cartrigdge is dat het een hele beperking is kwa opslagruimte hier speelt de psp handig op in udm :D

 • "Wat is het minpunt van een cartridge bij dit spel? Elk spel op de Gameboy heeft een cartridge. En waarom is het tevens een pluspunt? "  Waarom reageren mensen als ze de review niet gelzen hebben. *zucht* Nja jah, lijkt me een aardige game, dit wordt den ik mijn vakantie game…

 • Ik heb hem ook gekocht .. Maar hij is niet echt goed -.-;;.. je heb zon nodig maar je GB mag nie warm worden .. Hoe ga je dan spelen?_?.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren