1. Pokémon Colosseum

Pokémon Colosseum

Eindelijk verschijnt er een Pokémon spel waar veel liefhebbers van gedroomd hebben. Hoewel Pokémon Colosseum geen online RPG is, zitten er toch enkele interessante opties in het spel. Pokémon Colosseum bestaat uit twee opties. Als eerste hebben we de Story mode. In de Story mode speel je een trainer die dit keer geen Ash heet. De trainer is erachter gekomen dat een groep mensen de Snatch Machine hebben uitgevonden. Met dit apparaat is het mogelijk om Pokémon te stelen. Jij plaatst een bom in het hoofdkwartier van de slechteriken en gaat ervandoor met de Snatch Machine. Bij toeval komt er ook duistere energie vrij. Pokémon die in aanraking komen met deze energie sluiten hun hart voor hun trainer en worden Dark Pokémon. Het is aan jou de taak om deze arme Pokémon te redden met de Snatch Machine.

De duistere Pokémon hebben enkele kenmerken. Zo kunnen deze Pokémon niet groeien in levels. Daarnaast hebben ze in het begin maar één aanval die ook effect heeft op henzelf. Je moet vijftig Pokémon redden die leiden aan dit virus. Dit doe je niet alleen. Je krijgt gezelschap van een psychische vriendin die je ontmoet na de explosie. Zij kan de duistere Pokémon aanvoeren zodat jij ze kunt vangen. Naast alle nieuwe onderdelen die we nog niet gezien hebben in eerdere Pokémon spellen zijn er ook de vertrouwde onderdelen. Zo is er een vernieuwde Pokédex die je kunt raadplegen tijdens het spelen en zijn er weer de Poké Center in het spel te vinden. De Poke Centers bevatten het originele deuntje wat je ook tegenkomt in de GameBoy versies. Ook zijn de gevechten amper veranderd behalve dat alles zich in drie dimensies afspeelt. De Story Mode moet je ruim twintig uur bezighouden.

Naast de Story Mode is er ook een Colosseum Mode. In deze optie is het mogelijk om te vechten in verschillende stijlen. Zo kun jij drie vrienden uitnodigen met hun Pokémon Ruby of Saphire en een GameBoy Advance om een twee tegen twee gevecht te houden. Ook is het mogelijk om het tegen honderd trainers op te nemen op de Battle Mountain. Aan het begin zijn de diverse trainers vrij simpel maar deze worden steeds pittiger. Als jij ze allemaal weet te verslaan (inclusief de Elite Four) kun je jezelf een echte Pokémon meester noemen.

Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze er niet weer redelijk wat connectivity tegenaan gooien, en dat hebben ze dan ook (deels) gedaan bij dit spel. Natuurlijk is het mogelijk om je eigen Pokémon van de GameBoy Advance spellen te gebruiken via de linkkabel. Net als in Final Fantasy: Crystal Chronicles gaan de opdrachten van je Pokémon via het GameBoy Advance scherm waardoor niemand weet welke aanval je gaat gebruiken. Daarnaast zijn enkele delen van het spel alleen toegankelijk als je de linkkabel gebruikt. Alle belangrijke onderdelen zijn echter gewoon speelbaar zonder de GameBoy Advance. In Japan heeft het spel enkele leuke toevoegingen die we in Europa waarschijnlijk nooit zullen krijgen. Ik heb het over twee opties van de e-Card Reader. De e-Card Reader is nog niet uit in Europa maar wel in Japan. Via e-Cards is het mogelijk om Celebi te krijgen. Ook is het mogelijk om extra trainers te krijgen die ook weer nieuwe Pokémon met zich meebrengen. Deze Pokemon kun je van de trainers vangen om ze vervolgens weer terug op de GameBoy Advance te zetten. Helaas ziet het er naar uit dat dit voorlopig alleen weggelegd is voor Japan.

Voorlopig ziet alles er prima uit voor Pokémon Colosseum en lijkt er eindelijk een Pokémon spel te zijn die GameCube waardig is. Helaas is het geen online RPG waar je tegen trainers over de hele wereld kunt vechten maar de RPG optie is wel een fris idee in de Pokémon wereld. De beelden en vechtarena’s zien er voorlopig goed uit, net als alle Pokémon die allemaal drie dimensionaal zijn. Nintendo luistert uiteindelijk toch naar de fans. 14 mei zal het spel in de Europese winkels liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hoewel Pokémon Colosseum geen online RPG is, zitten er toch enkele interessante opties in het spel. hehe. :D

  Beters als hij niet als stadium wordt want die vond ik echt slecht…

 • Zestien maart zal het spel in de Europese winkels liggen.  Releasedatum

  14 mei 2004  uh wat is t nou? • hahaha ik keek zo naar het plaatje maar dat hoofd achterop lijkt een beetje op Yugi van Yu-Gi-Oh

 • Ik vind het spel van niets.

 • ik kijk uit naar dit spel…ook al heb ik geen ngc:P

 • Nee, want de Gameboy moet aan kunnen staan op het moment dat je je gegevens wil overbrengen en daar zou je dan de Gameboy Player bootdisc voor nodig hebben. Maar dat gaat niet als die disc van Colosseum er in zit ;).

 • hmm ik wil het wel hebben maja heb je nou gameboy player en ruby nodig hiervoor ??

 • Een Gameboy Player is sowieso onzinnig. Je kan het spelen zonder Gameboy en Ruby/Sapphire, maar om alles uit het spel te kunnen halen heb je die wel nodig.

 • maja je ken het spel dus wel gewoon spelen als je dat niet heb ??

 • dat snap ik nie helemaal :-l

 • Als ik heel eerlijk ben vind ik het er een beetje lelijk uit zien, ik bedoel, volgens mij kan de N64 dit nog aan.

  Verder vind ik het wel vet hoe die pokémon uit die ballen komen, dat is een +puntje..

 • Naar mijn mening is er idd grafisch niet veel veranderd. Het is wel wat mooier en strakker, maar daar blijft het bij. Ondanks dat, lijkt het me toch wel een grappig spelletje.

 • een online RPG, dat is tog de droom van elke fan? lkkr pokemon vangen….. je komt iemand tegen, vecht met hem… je wint badges van de computer gestuurde gym leiders, je doet mee met de pokemon leage, vangt steeds meer pokemon, in een enorme wereld vol met andere pokemon trainers… ooow *zwijmelt weg*

 • lijkt me best wel een cool egame, mot alleen eerst ff geld aftroggelen van me broetje ervoor

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren