1. Burnout 3

Burnout 3

Burnout 3 belooft de gamers weer veel knal- en beukwerk. Nadat de eerste twee delen redelijk succesvol waren, besloot Electronic Arts de makers van het spel een flinke zak duiten te geven, om er zo voor te zorgen dat zij het spel mocht uit geven. Het resultaat mag er zijn, want de eerste screenshots laten al weer veel goeds zien.

Naast het feit dat het derde deel in vergelijking met zijn voorgangers er een stuk beter uit ziet, heeft Burnout 3 nog een nieuwe toevoeging. Het spel gaat namelijk op de PlayStation 2 (Electronic Arts ondersteunt nog steeds geen Xbox Live) online. Hierbij kan je het direct opnemen tegen iedereen die op dat moment ook online is.

In Burnout is het net als bij elk ander racespel de bedoeling om een race te winnen. Maar behalve naast het standaard zege vieren in een race, heeft Burnout wat extra's te bieden. Zo zal je beloond worden met boostpower door al slippend de bochten te nemen of andere verkeersdeelnemers op een haar na te missen. Wanner je dit vaak genoeg doet, dan loopt de boostmeter vol en zullen er ongekende snelheden kunnen worden gehaald.

Maar het mooiste van Burnout, en wat in het derde deel nog duidelijker aanwezig zal zijn, zijn de spectaculaire crashes. Als je met 200 kilometer per uur tegen een muur aan knalt zal je auto als een ballon uit elkaar spatten, iets wat bij andere racegames nauwelijks aanwezig is.

Tot in de kleinste details kan de auto waarin je racet gesloopt worden: van afgebroken buitenspiegels tot het in tweeën breken van de bolide; alles kan kapot. En het mooiste is nog dat deze crashes vertraagd herhaald worden, zodat je rustig kan kijken hoe je nou die glimmende bolide naar de sloop hebt geholpen.

Helaas zullen nog tot aantal maandjes moeten wachten voordat er met Burnout 3 werkelijk asfalt verbrand kan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Deze game gaat online rulen!

  • Online

    Nee

  • Vet de eerste impressie van I.G.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren