1. Gran Turismo 4

Gran Turismo 4

Omdat Gran Turismo 4 het jaar 2003 niet haalde, kregen de Japanners GT 4 Prologue. Het spel geeft een eerste blik op wat GT 4 gaat worden.

Gran Turismo 4 verslaat op papier zijn voorganger met gemak. Mooiere beelden, meer wagens en een online mogelijkheid. Maar hoe doet Gran Turismo 4 het als hij in de PlayStation 2 zit? Is het dan nog steeds de droom van elke gamer, of zijn al die praatjes maar gebakken lucht? Polyphony Digital bracht in Japan een uitgebreide demo onder de naam Prologue uit en liet de gamers zien dat zij nog steeds de koning in het maken van race games zijn.

Gran Turismo 4 Prologue is een verzameling van een aantal proeven, een vijftal circuits en iets van vijftig verschillende auto’s. Genoeg dus om een goed beeld te krijgen van wat GT 4 ons gaat brengen.

Allereerst de vijf circuits die GT 4 Prologue ons brengt. Alle vijf circuits zijn nieuw en waren niet te vinden in vorige delen. Keuze is er uit Tsukuba Circuit, New York, , Fuji Speedway, Grand Canyon en Citta di Aria. De eerste drie zijn race circuits, terwijl de laatste twee voor rally bedoelt zijn. Elk circuit is weer anders. Zo is New York een stratencircuit waarbij lange rechte stukken een grote rol spelen. Daarentegen zijn er ook banen die bijna alleen maar uit bochten bestaan en waarbij behendig insturen de sleutel is tot de overwinning.

De zelfde verscheidenheid is te vinden binnen het aanbod van auto’s. Prologue geeft de speler de kans om een vijftigtal auto’s uit te proberen. Net zoals in elk ander GT spel zijn de verschillen tussen auto’s erg groot. Altijd al willen rijden in de auto van je vader? Dat kan, maar misschien is het wel leuker om een echte rallywagen of een ander racemonster te besturen.

Prologue bestaat uit twee modes: de rijschool en de arcade mode. De rijschool bestaat uit vijftig testjes waarbij je vaardigheden worden getest. De variatie is groot en na het behalen van alle tests kun je jezelf als coureur bestempelen. De tweede mode is de arcade mode. Hierin kun je dan echt de vijf ciruits verkennen, en ook andere auto’s proberen. Helaas bevat Prologue nog geen carrière mode, daar kunnen we dus alleen nog naar gissen.

Het rijden zelf is werkelijk een genot. Elke auto rijdt anders en steeds is het gevoel van controle aanwezig. Daarnaast is het spel een lust voor het oog. Niet alleen de auto's maar ook de circuits zitten vol detail. Zo zal je tijdens een race in New York verschillende winkelketens opmerken, die je terug zult vinden mocht je ooit New York bezoeken.

Gran Turismo zette bij elk nieuw deel de standaard op race games gebied. Ook deze keer zal dat weer zo zijn. Qua graphics mag de concurrentie dan wel dichtbij komen, op het gebied van racegevoel blijft Gran Turismo heer een meester. Bereid je voor op meer dan 500 verschillende auto’s, allemaal met een eigen race-ervaring, een aantal prachtige circuits en tal van race evenementen die gewonnen moeten worden. Tel dit alles bij elkaar op en vermenigvuldig het met een online race mode, wat ook voor een geheel nieuwe race-ervaring zal zorgen, en je weet dat Gran Turismo 4 de droom van elke gamer is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • The Real Driving Simulator…

  • Dit wordt weer ouderwets genieten !

  • Ze moeten es opschieten :@, word echt een vet spel :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren