1. Savage: The Battle for Newerth

Savage: The Battle for Newerth

Mix de twee meest gespeelde PC spel genres samen in één spel, en je krijgt Savage. De eerste keer dat ik een First Person Shooter en een strategiespel goed gecombineerd zag was bij de Half-Life mod Natural Selection. Savage is in principe hetzelfde maar dan groter en beter opgezet.

We worden teruggeslingerd naar de prehistorie. Op aarde zijn twee dominante levensvormen: de mensen en de beesten. Beide zijn in hevig conflict met elkaar over wie het machtigste ras op aarde zal worden. Zowel mensen als beesten groeperen zich bij hun eigen ras en maken zich klaar voor de strijd: the battle for Newerth. Savage is een online spel, er is dan ook geen singleplayer modus aanwezig. Spelers kunnen kiezen om de taak als commandeur op zich nemen of als krijger het slagveld in te gaan.

Elk team heeft één commandeur. Deze taak is weggelegd voor de real-time strategie fans onder ons. Je taak zal zijn andere spelers en computergestuurde slaven opdrachten te geven. De commandeur heeft ook de taak om nieuwe units en wapens te laten ontwikkelen die de spelers weer kunnen gebruiken. Overal verspreid over de map zal je gebouwen kunnen bouwen zoals uitposten en verdedigingstorens. Savage heeft alle toeters en bellen die je in een gewoon strategiespel aantreft.

De rest van het team bestaat uit krijgers. Als krijger zal je vooral bezig zijn met het vechten tegen de vijand. Voor het doden van vijanden zul je geld krijgen wat je weer kunt gebruiken om betere wapens te kopen. Buiten betere wapens zijn er ook nieuwe units beschikbaar. Duurdere units zijn meestal sterker en hebben meer energie. Elke unit heeft zijn eigen mogelijkheden. Er is een groot aantal verschillende wapens, units en voorwerpen waardoor het spelen als krijger lang leuk blijft.

Het teamwork is heel belangrijk, in je eentje zul je niks bereiken. Wanneer één speler bijvoorbeeld een katapult gebruikt zullen de anderen de taak krijgen om deze te verdedigen. Ook zal er samengewerkt moeten worden tijdens het bouwen van gebouwen. Zowel de taak van de commandeur als die van de krijger zijn belangrijk voor het verslaan van de vijand. De gameplay van Savage gaat nog veel dieper maar dit is waar het in grote lijnen op neerkomt.

Visueel is Savage aan de ene kant heel simpel, maar aan de andere kant zijn er ook een aantal unieke elementen. De mappen zijn bezaaid met gras wat er in veel gevallen heel goed uitziet. Een andere mooi element is de zon. Deze gaat op en onder waardoor je verschil krijgt tussen dag en nacht tijdens het spelen. Ook zal je schaduwen zien van de wolken die boven je hangen. Dit zijn een aantal heel mooie dingen, maar jammer genoeg gaat dit niet voor het hele spel op. Veel textures van omgevingen en gebouwen zijn uiterst simpel en onscherp. De wapens en spelers zijn niet lelijk maar bieden ook zeker niks nieuws. Van het geluid is werk gemaakt, en dan voornamelijk van de achtergrondmuziek. Wanneer er een gebouw wordt aangevallen zal de muziek spannender en heviger worden. Bijna elke map heeft eigen achtergrondmuziek die bij de omgeving past. Dit soort kleine elementen maken het een beter geheel en leuker om te spelen.

Conclusie en beoordeling

Ontwikkelaar S2 Games had de zware taak om twee genres in één spel te verwerken, en het is ze behoorlijk goed gelukt. Er is een goed balans ontstaan wat betreft de gameplay van het spel. Elke keer voor je het spel start zal een auto updater kijken of er updates beschikbaar zijn, en die zal deze wanneer nodig downloaden. S2 Games heeft een goede titel neergezet, die jammer genoeg op visueel gebied wat simpel is. Savage is revolutionair wat gameplay betreft en het is te hopen dat we in de toekomst meer van dit soort spellen zullen zien.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Goed teamwork
 • Twee genres gemixt
 • Minpunten
 • Geen single player
 • Lelijk water

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • http://www.s2games.com/savage/downloads.html

  Hier is de gratis demo te downloaden

 • Heel goed spel

 • Zeker goed, is zeker zijn geld waard.

 • is het gratis? Het online spelen.

 • Je kan ook editten okkel…

 • (Y) lentje

 • Je kan hem nu ook via Xfire gratis krijgen, ga naar het Xfire forum, dan het forum general en scroll wat naar beneden  De servers zitten nog lekker vol. Het is een erg leuk spel:-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren