1. Downhill Domination

Downhill Domination

Downhill Domination kan het best omschreven worden als het kleine broertje van SSX. In plaats van dat je je op een snowboard door de sneeuw beweegt, bevind je je nu in een warmer klimaat waarin met een fietsje van een berg afgeracet moet worden. Tijdens de rit naar beneden zal de rijder zich bezig houden met het uithalen van trucs, het pakken van powerups en het verslaan van de tegenstander. Dit alles om uiteindelijk de grote kampioen te worden.

Voordat je daadwerkelijk met het spel kan beginnen zal er een keuze gemaakt moeten worden uit een grote hoeveelheid karakters. Eigenlijk maakt het niet veel uit wie je kiest, want elk karakter beschikt over dezelfde vaardigheden. Ikzelf koos voor een Australiër met een voetbal in zijn hand. Gevolg hiervan was een aantal irritante opmerkingen tijdens een race met een nog irritanter Australisch accent.

Het naar beneden storten van de berg is heel aardig. Het spel beschikt niet over de pracht en praal die we uit SSX 3 kennen, de verschillende parkoersen weten de speler lang genoeg te boeien. Er zit variatie tussen plaatsen waar grote sprongen gemaakt kunnen worden, met de daarbij behorende trucjes, terwijl je even later door een bos probeert te rijden. Bovendien is elk parcours realistisch neergezet, wat het net even dat beetje meer charme geeft.

Een leuk facet aan Downhill Domination is de mogelijkheid om een vijand neer te slaan. In het begin zal er alleen gebruik gemaakt kunnen worden van de vuisten, maar naar mate er meer stunts uit de kast worden getrokken of powerups worden bemachtigd, is het uiteindelijk mogelijk om de tegenstander met een melkfles van een afstand van zijn fiets af te gooien. Hier krijg je dan weer energie van, die gebruikt kan worden om de snelheid te verhogen.

Na elke race zal er een vette cheque klaar liggen. Het geld wordt natuurlijk niet aan mooie vrouwen en drank uitgegeven, maar aan het verbeteren van je fiets. Helaas is het niet echt duidelijk te zien of een bepaald onderdeel nou beter of slechter is voor de prestaties.

De meeste spellen die gebaseerd zijn op extreme sporten beschikken over een geweldige soundtrack. Een SSX 3 of een Tony Hawk hoef je niet te spelen omdat het leuk is. Het spel bevat zulke goede muziek dat dat alleen al de moeite is om het aan te schaffen. Bij Downhill Domination is dit absoluut niet het geval. De line up bevat maar zeer weinig bekende artiesten en de kwaliteit van de muziek is van een niet noemenswaardig niveau. Geen enkel nummer weet de speler op te zwepen naar betere prestaties.

Conclusie en beoordeling

Downhill Domination is geen slecht spel, maar biedt te weinig kwaliteit waar concurrerende spellen als SSX 3 dat wel hebben. Het is gewoon een leuk spel voor fans van het genre die alle betere extreme sport spellen grijs gespeeld hebben.
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • Variatie binnen een circuit
  • Powerups voegt daadwerkelijk wat toe
  • Minpunten
  • Het ziet er niet geweldig uit
  • Slechte soundtrack

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • hoog punt voor een spel met een speelduur van een 1/3 dag

  • whuut, dit spel rulezzzzzzzzzz ik heb er na 1 jaar nog steeds plezier, die suffe soundtrack zet je gewoon uit en dan lekker rustgevend die berg afhobbelen, wat wil je nog meer?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren