1. Mooiste dames aller tijden

Mooiste dames aller tijden

Na geweld is seks hét gespreksonderwerp van dit moment binnen de spelletjesindustrie. Tijd voor InsideGamer om de vijf mooiste dames uit de wereld van polygonen en pixels eens onder elkaar te zetten. We hebben echter niet alleen naar de lichamen gekeken (al was het moeilijk de concentratie er bij te houden), ook het repertoire van de dames telde mee.

Nummer 5 - Joanna Dark uit Perfect Dark

Persoonlijk vind ik het uiterlijk van mevrouw Dark erg tegenvallen. Ze staat echter wel op vijf omdat ze in een heel aardig spel heeft gespeeld. Perfect Dark was volgens velen (samen met GoldenEye natuurlijk) het beste spel op de voorganger van de GameCube. Om eerlijk te zijn, het spel was inderdaad een puik werkje. Op de opvolger zullen we overigens nog wel even moeten wachten, het spel is al heel wat keren uitgesteld.

Joanna Dark schijnt trouwens gebaseerd te zijn op een bestaand persoon, jammer genoeg heeft Nintendo nooit de ware identiteit vrij gegeven. Wel is bekend dat ze Michelle heet en een lingerie model is. Fantastisch, nu zijn we nog geen stap verder.

Nummer 4 – Jill Valentine uit de Resident Evil serie

Weer een persoon die mijn lichaamstemperatuur niet omhoog krijgt. Toch viel haar niet heel erg lelijke gelaat wel op. Of komt dat door die angstaanjagende zombie´s? Hoe dan ook, ze verdient zeker een plaatsje in deze top vijf. Ze heeft namelijk heel wat gehuchten doorkruist op zoek naar die rottende lijken en Jill is dan ook op zeker de meest populaire dame in het horror genre. Capcom liet haar zelfs terugkeren in Resident Evil 3 en ze schitterde bijvoorbeeld ook in het tweede deel van Marvel Vs Capcom.

Eerst zou Samus Aran uit de Metroid spelletjes op deze plaats schitteren. Aangezien iedereen eerst dacht dat ze een man was en bovendien altijd in dat stomme ruimtepak zit heeft ze die plaats niet gekregen. Hoe kan het ook anders, aan vrouwen in niets onthullende ruimtepakken hebben we natuurlijk niets.

Nummer 3 – Yuna uit de Final Fantasy serie

Dit is het echte werk, we zijn bij de drie mooiste vrouwen aanbeland. Final Fantasy zelf heeft dan misschien de sensuele charmes van een Lelijke Eend, de dames zijn zeker niet onaardig. In het vervolg op deel tien zijn maar liefst drie vrouwen aanwezig, met Yuna als hoogtepunt. Yuna´s kostuum in X2 lijkt overigens extreem ingekort, en ook het rokje van Rikku is weinig verhullend.

Apart aan Yuna is, is dat ze niet oogt (aanvoelt) als een sekssymbool of iets dergelijks. Ze siert niet de voorpagina van mannenbladen (iets dat de nummer één wel gedaan heeft) en komt nooit seksistisch over. Ze is een jongedame die zich in de magische wereld van Final Fantasy waant. Dat ze daarnaast hartstikke mooi is en veel te weinig kleding draagt is eerder een (fijne) bijkomstigheid.

Nummer 2 – Dead or Alive dames

Niet één persoon, maar een hele groep vrouwen! Dead or Alive is in de eerste plaats altijd een vechtspel geweest. Ondanks dat de serie een beetje in de schaduw van Tekken en Soul Calibur heeft gestaan zijn de titels nooit echt slecht (geweest). Met name de prachtige vrouwen zorgden voor hoge verkoopcijfers. Geef de spelers eens ongelijk. Dead or Alive is bijvoorbeeld nog steeds dé standaard wat betreft bewegende bustes.

In Dead or Alive Extreme Volleyball draaide het geheel om de dames in bikini: je moest immers met ze volleyballen. Dit uitstapje draaide volgens velen téveel om de dames; het volleyballen was behoorlijk slecht uitgewerkt. Zo zie je maar weer dat prachtige dames met zwiepende bustes niet altijd garant staan voor kwaliteit. Dead or Alive is dankzij de dames een prachtig spel, het spelen zelf daargelaten. Met name Kasumi en Tina hebben voor deze felbegeerde tweede plaats gezorgd.

Nummer 1 – Lara Croft uit de Tomb Raider serie

Lara´s (in-game) geschiedenis is, zoals eigenlijk iedereen wel weet, niet niks. Haar ouders zijn omgekomen bij een vliegtuig ongeluk waarna ze miljoenen erfde. Ze wist natuurlijk niet wat ze met het geld moest doen. Ze leeft overigens wel in een luxe optrekje en heeft allerlei voertuigen tot haar beschikking. Om zichzelf te vermaken gaat ze voor haarzelf of in opdracht van anderen opzoek naar kostbaarheden verspreid over de hele wereld. Een gevaarlijk werkje, met name door concurrenten die op hetzelfde uit zijn.

Je kunt er op wachten natuurlijk. Deze meid heeft elke wedstrijd op het gebied van vrouwelijk schoon al gewonnen, elk tijdschrift en elke website heeft haar op één. Logisch natuurlijk: twee films, een comic serie, een hele reeks spelletjes zorgen alleen al voor de nummer één positie. Daarbij komt ook nog eens dat het uiterlijk van mevrouw Croft zeker niet onaardig is. De bovenstaande pixels (ik bedoel dames) missen óf het repertoire, óf het hemelse uiterlijk. Lara heeft een gigantische bekendheid en haar uiterlijk is gemiddeld. Duidelijk de winnares van deze top vijf dus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Stel viesjes! ;)

 • ik moet toch zeggen…LEKKERE WIJVEN :) voor die van DOA beach volleyball

 • guest.. ben jij homo?

 • Lara Croft… Zeker niet de mooiste allertijden, meer een icoon, omdat ze zoveel opschudding veroorzaakte. Niets meer.

 • Ze lijkt wel verdacht veel op Michael Jackson :P

 • Lara Croft?? echt een ''casual antwoord'' als je het aan mij vraagt…..

 • @ plep  Ik wist dat die reactie zal komen. In december hebben wij een planning gemaakt met artikelen die we zouden maken, daarviel dit oa onder. Dat de PU er later mee kwam, konden wij niks aan doen.

 • Stelletje viezerikkies hier joh op Inside ;)

 • Waar is Samus Aran? Toch ook zeker niet verkeerd! En ook nog eens veel eerder als schietende chick te zien in een video game dan Lara Croft. Die goede oude tijd :)

 • Toen ik voor het eerst een Metroid spel speelde dacht ik met een man te spelen.

 • Niemand vergeten, ze heeft gewoon te weinig in huis.

 • Het blijven gepixelde xhixks mensen even in de realiteit blijven.

 • ik zie ook liever Angeline Jolie i.p.v. d'r digitale evenbeeld.

 • LARA zeker niet de Mooiste LOL ik zou zegen lara 5 joanna 4 jill 3 DOA 2 Yuna 1.

 • Mwah dit vind ik wel erg open deuren intrappen zowiezo al geen originele feature maar dan ook nog zo'n voorspelbaar rijtje… je zou toch zeggen dat jullie in deze topmaand betere dingen te doen hebben :)

 • Zoek jij maar een andere Nederlandstalige site op die meer artikelen per dag levert dan wij (en blijf daar dan :P). Misschien een open deur, maar het levert wel aardige laagdrempelige discussies op. Ik zie geen probleem.

 • geef mij maar tina……ben alleen bang dat ze te hard bezig is tijdens….je weet wel

 • "Zoek jij maar een andere Nederlandstalige site op die meer artikelen per dag levert dan wij (en blijf daar dan :P). Misschien een open deur, maar het levert wel aardige laagdrempelige discussies op. Ik zie geen probleem. "  Dat beweer ik toch ook niet? Was ook niet als aanval bedoeld alleen vind ik dit alleen een beetje nutteloos :). Ik had liever een extra preview gezien snap je (maar waarschijnlijk gaat dit ten koste van niks, dus erg is het niet).  Ik mag toch wel een beetje kritiek leveren? Ik krijg altijd de standaard reactie van IG te horen 'waarom zit je hier nog?'.  Omdat ik dit de beste gamesite van Nederland vind.
 • Wij doen meer dan alleen previews! Ook de diversiteit moet bij het nieuwe Insidegamer aanwezig zijn!

 • Hmm ik vind Lara verreweg niet de lekkerste babe maargoed :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren