1. Prijzenoorlog gaat nieuwe ronde in

Prijzenoorlog gaat nieuwe ronde in

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Xbox vanaf de maand april voor 149 dollar over de toonbank gaat. Dat is dertig dollar minder dan dat je nu voor een Xbox betaald. Verwacht wordt dat Sony mee gaat in de prijzenslag. De PlayStation 2 kost momenteel 179 dollar. Helaas is deze prijsdaling momenteel alleen in Amerika van kracht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Komt nog wel overwaaien hiernaar hoor, die prijsdaling

 • En Europa zal wel volgen (hoop ik ). Is nog steeds aanzienlijk meer dan de GameCube, maar goed ze komen er wel :).

 • Mwoah, toen die Cube $ 100,- ging kosten waren we hier ook een half jaar verder voordat het ter sprake kwam. Dus ik denk dat rond oktober (vlak voor de kerst) de Xbox en PlayStation 2 in prijs dalen…

 • Reactie van X-blox (81.240.145.121) geplaatst op 24 maart 2004 14:31

  bij XtraZone kan je nu de limited crystal edition kopen voor 120 Euro met RainbowSix 3 erbij!! Koppuueh!!  Lijkt mij onwaarschijnlijk .

  Waar zit die zaak dan ?!


 • Ik heb al een xbox (gekocht voor 479 euro :S)

 • Schijtziek ouwe .

 • aaahahahha…alles word goedkoper;)

 • Hé hé, gamecube slikt

 • "Is nog steeds aanzienlijk meer dan de GameCube, maar goed ze komen er wel :). "  Mario kart pack + memory card is ongeveer net zo duur als de xbox packs die er nu uit zijn incl. diverse games. Ik heb bijvoorbeeld de midtown madness en halo pack voor 200 euro gekocht en dus is de GC niet zoveel goedkoper als een xbox als je het rekensommetje compleet maakt.

 • DE Xbox heeft al een hele grote fanbase, mede door Xbox Live! en daarom zal de Xbox 2 niet floppen. Nintendo verlies juist klanten doordat ze niet naar de klanten luisteren en geen online-functie hebben. Die prijsdaling geeft ervoor gezorgd dat veel mensen een Cube kopen, (zullen wel kleine kleuters zijn die een cube voor hun verjaardag krijgen). Conclusie: Nintendo heeft het nu heel slecht, en MS en SONY hebben het veel beter.

 • leuk geprobeerd trust… Leuk verhaaltje ook.  Maar zodra het slechter gaat met een bedrijf is het heel snel gedaan. Kijk maar naar Sega, een vergelijkbare fanbase (qua groote en toegewijdheid) als Nintendo en bijna helemaal op de fles gegaan toen ze met hun Saturn en daarna hun dreamcast kwamen. En die laatste was minstens 10x zo goed als de Gamecube dat is op dit moment (in vergelijking dan). Nintendo leeft nu puur op de gameboy. Helaas voor nintendo raken ze eind dit jaar hun monopoliepositie daar kwijt en zullen ze waarschijnlijk veel klanten verliezen aan sony, die met hun veruit superieure PSP (zie stats van GBA, NDS en PSP) komen. (en voor de leken die zeggen dat Sony nieuw is etc. Sony heeft veel fans dankzij hun PS2 en hebben met de PS1 al bewezen dat het niet veel uitmaakt of je nieuwkomer bent als je maar kwaliteit levert).  Nintendo kan net als Sega zomaar van de console-markt verdwijnen. Als ze slim waren geweest waren ze na de N64 al als gewone spellenboer (en eventueel handheld-fabrikant) verder gegaan. Nintendo laakt gewoon 3th party developers, en dat is al zo sinds de N64. Dat verandert voorlopig ook niet meer dus maak je daarover maar geen illusies.


 • Ik begrijp niet waarom de xbox sukkels zeggen dat hun bak beter is? Er komen alleen maar shooters en racers uit! GET A LIFE!

 • Ja hoor, als je niet weet van voor games er zijn moet je niet lomp gaan doen en zeggen dat er alleen maar shooters en racers op zijn.

  Iedereen zijn favo console en voor mij Xbox, die ook genoeg anders heeft dan shooters en racers.  Of de marketing is fout van Microsoft, of je wordt gewoon genaaid.

  Zeggen dat je verlies maakt en bezuinigen op nieuwe console door er iets uit te halen ok, maar dan ga je geen prijzen verlagen. Straks ligt de console bij ieder pakje boter voor je klaar.


 • SNES/NES: 40 miljoen verkocht

  N64: 25 miljoen verkocht

  Gamecube: 13-14 miljoen verkocht  get hey dat ze minder verkopen, in de nes/snes tijd was nintendo heer&meester

  bij de N64 nam sony de kop

  nu zijn we bij de cube en is er nog een 3de bij gekomen , de meningen zijn verdeeld niet iedereen koopt 6 consoles
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren