1. Meer informatie over Resident Evil 4

Meer informatie over Resident Evil 4

Capcom medewerker Hiroyuki Kobayashi heeft enkele interessante informatie vrijgegeven over Resident Evil 4.

In de trailer die onlangs opdook zagen we onder andere een scene in een dorp, maar we zagen geen typische Resident Evil situaties zoals het sluipen door nauwe, donkere steegjes. Kobayashi zegt dat deze onderdelen weldegelijk aanwezig zullen zijn, al ligt de nadruk van het spel deze keer wel meer op de actie dan in de voorgaande delen. Het spel zal wel gewoon puzzels bevatten, daarentegen zullen er geen zombies aanwezig zijn.

Naast Leon zullen we kunnen spelen met een nieuwe held. Deze was nog niet eerder in een Resident Evil deel te zien.

Het fragment uit de E3 2003 trailer waarin Leon besmet is met een virus is geschrapt uit het spel. Ook de moordlustige mensen die we in het dorp zagen zijn niet besmet met het virus.

Het spel zal waarschijnlijk één disc beslaan omdat er in het spel geen tussenfilms zitten. De speelduur zal tussen tien en vijftien uur liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Geen tussenfilms? Vreemd, maar dit wordt wel een enorm goed spel man. Een nieuwe engine, dat werd tijd:)

  • Het spel ziet er zelf al bijna uit als een FMV… Ze zijn wel mooi natuurlijk die filmpies maar die druk je na een paar keer zien toch weg… Ik verwacht echt veel van dit spel.

  • Hmm… Geen zombies, geen FMV… Das dan toch weer jammer

  • In Metal Gear Solid en Eternal Darkness zaten ook geen FMV sequences, en dat zijn de twee meest cinematische games die ik ken. En met die engine merk je het verschil nauwelijks tussen ingame en FMV.

  • Mjah, Zelda heeft ook geen FMV inderdaad… Ok, ik heb niets gezegd :P Als blijft het jammer van de Zombies

  • Geen tussen filmpjes - Zombies + Gekke gehypnotiseerde mensen geeft mij de gevoel dat dit gewoon geen RE:4 game is, maar meer een soort actie game ofzo………. kom op Capcom, waarom. Ik hoop dat in de toekomst er een verandering in toekomt. Hoewel ik die game nog niet heb gespeeld kan ik idd nog geen commentaar geven. Maar ik bedoel maar van………

  • geen tussenfilmpjes, geen Leon met een virus en geen moordlustige mensen die een virus hebben….waar slaat dat op. Dit is dus geen resident eveil maar een spl met dezelfde naam. volgens mij hebben weer eens teveel ouders naar nintendo gebeld dat ze resident evil maar niks vonden voor hun kinderen heb ik zo'n gevoel. dus nintendo is zeker weten eens met capcom gaan praten en ze zijn weer terug bij af. een kinderconsolebedrijf. Ze wilden toch van hun brave kiddie imago af? nu mogen ze gelijk failliet gaan als ze met 1 van mijn leukste spellen kloten. en als het van capcom komt dan hoop ik dat ze er eens niks van aantrekken en gewoo bij microsoft aan kloppen. Resident evil 5 voor de xbox. dat klinkt better….

  • Geen virus en tussenfilmpjes en het is direct een rukspel? Het spel ziet er geweldig uit! eindelijk meer bewegingsvrijheid, geen statische achtergronden, goeie besturing… Speel dat spel nou eerst en ga dan oordelen!

  • @mindgame: je naam kan je beter veranderen in mindless =P … dat jij nou zo erg van zombies houdt betekend niet dat de rest van de wereld dat ook wil… en je complot theorien klinken ook ERG onwaarschijnlik… ik bedoel… ouders zullen het vast meer waarderen dat je zombies dood schiet op je console dan gehypnotiserde mensen, of heb ik dat nou mis?! … anyway… ik zou gewoon niet oordelen over dit spel voordat je het hebt gespeeld… misschien vind je het toch best leuk?

  • Kan ook wel kloppen Vincent, maar als fanatieke resident evil gamer zie ik niet graag een goede franchise naar de klote worden geholpen. Wordt ik een beetje boos over namelijk. Het kern van het spel wordt met deze veranderingen teveel aangetast vind ik. Wat resident evil zo anders maakte is dat het spel verschillende elementen van andere games zo mooi samenvoegde. Verhaal + goede gameplay + horror + puzzels + schieten om het maar even simpel te maken. Nu dreigt door groote veranderingen dit spel niet de sfeer of de gameplay te krijgen die een resident evil waardig is. Bekijk het effe zo. Wat zouden jullie ervan vinden als ze bij metal gear solid het stealth gedeelte weg lieten, de plotwendingen in het verhaal er uit haalden en de lange dialogen er helemaal er uit haalden (geef toe zelf die lange dialogen zouden jullie zelfs missen). Denk er maar goed over na. Een goed engine en mooiere grafics maken een spel niet gelijk een goed spel. Trouwens die complot theorie was sarcastisch bedoeld (al moet ik zeggen dat nintendo wel weer terug naar basic is gegaan, het lijkt net de laatste jaar van de nintendo 64 wel). Nintendo heeft gewoon vers bloed nodig…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren