1. Makkelijker ontwikkelen met Microsoft's XNA

Makkelijker ontwikkelen met Microsoft's XNA

Microsoft heeft een nieuw ontwikkelplatform in het leven geroepen: XNA. Met dit programma kunnen ontwikkelaars makkelijker en sneller betere spellen maken voor de Xbox en PC. Verschillende ontwikkelaars hebben al enthousiast gereageerd, maar ook consumenten gaan erop vooruit.

Met XNA halen ontwikkelaars namelijk op technisch gebied sneller het volledige uit een spel, want er zijn minder lastige technische bijkomstigheden. Dat betekent minder tijd en kosten voor een ontwikkelaar, waardoor het meer tijd overhoudt om het eigenlijke spel bij te schaven.

De PC heeft nog wat extra voordelen van XNA. Ontwikkelaars voor PC ontvangen namelijk bepaalde gereedschappen waarmee online spellen het gemak van de Xbox Live service kunnen krijgen. Ontwikkelen wordt over het algemeen extra aantrekkelijk door de uitwisseling van programma's; Xbox-ontwikkelaars krijgen de programma's die PC-ontwikkelaars gebruiken en andersom.

Het zijn dus vooral ontwikkelaars die baat hebben bij dit nieuws, want ontwikkelen wordt nu een stuk eenvoudiger. De consument zal uiteindelijk betere en mooiere spellen ontvangen dankzij het ontwikkelplatform XNA. Interessant is dit nieuws ook ten aanzien van de volgende generatie platformen. We zullen dus zeker meer horen van XNA en we houden je natuurlijk op de hoogte. (GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Worden spellen nu ook goedkoper? Zal wel niet hé :).

  • nee denk het niet, maar betekent wel dat de games eerder uitkomen, dat is dus wel beter nieuws….

  • Mischien iets voor de nieuwe Duke Nuken

    Nu nog maar 5 jaaar ipv 10 wachten ofzow ;)

  • Hmm, mensen worden lui tegenwoordig… Wel leuke actie :)

  • Klinkt wel goed, spellen ontwikkelen voor de Xbox leek me sowieso altijd al gemakkelijker dan voor de GameCube. Nu moet het dus nog eenvoudiger kunnen en zullen we waarschijnlijk nog meer Xbox live spellen zien.

  • k denk niet dat het goedkoper word

  • denk zelf wel dat het goedkoper wordt want het kan wel kijk maar naar beyond good and evil die ging hier gelijk voor 29.95 euro oover de toonbank dus het kan nu al goedkoper dus dadelijk helemaal. maar ja er moet er 1 mee beginnen en we hebben dadelijk ook een prijzenoorlog bij de gamesmakers en developmentstudios….

  • Komen er nu niet miljoenen cashports van PC-XBox en vice versa?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren