1. Harry Potter en de Gevangene van Azakaban

Harry Potter en de Gevangene van Azakaban

De nieuwe Harry Potter film komt eraan, dus wordt er logischerwijs ook een spel over gemaakt. De Gevangene van Azkaban, naar het derde boek van J.K. Rowling, draait voornamelijk om Sirius Zwarts. Zwarts is een uit de Gevangenis van Azkaban ontsnapte crimineel die om mysterieuze redenen in de buurt van Zweinstein opduikt. En natuurlijk zijn Harry en zijn vrienden er nauw bij betrokken.

Meer van hetzelfde?

Wat is er dan precies nieuw in het derde videospel over de befaamde Harry Potter? Ten eerste kun je in dit deel ook met Harry’s vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel ronddwalen door Zweinstein. De personages waarmee je kunt spelen verschillen licht van elkaar. Hermelien zal bijvoorbeeld meer toverspreuken kunnen uitvoeren, terwijl Harry heer en meester is op de bezem. Natuurlijk zullen andere personages uit de film ook hun opwachting maken in het spel. Ook zal Harry het tegen geheel nieuwe vijanden moeten opnemen, de gevreesde Dementors. Iedereen die de boeken heeft gelezen weet dat alleen de Patronusbezwering deze gedrochten tegenhoudt.

Multiplayer

Er is deze keer ook meer te doen met meer mensen. Zo zullen alle versies diverse minigames bevatten. Enkelen hiervan zijn het verwarren van een Boeman, de dueleerclub, bezemraces, en een spel met Scheurbek de Hypogrief. Ook kun je Chocokikkerplaatjes sparen en ruilen met anderen. De Gamecube en GameBoy Advance kunnen aan elkaar gekoppeld worden, waarmee je een soort tamacochi in huis haalt. Je mag dan namelijk voor je eigen uil gaan zorgen. Leuk is dat je ook met je uil kunt ‘racen’.

Eye-Toy

Het grootste en leukste multiplayer aspect is echter voor de Playstation 2 weggelegd. Dit nieuwe Harry Potter spel zal namelijk als eerste thirth party Eye-Toy ondersteunen. Er is al één screenshot vrijgegeven door Electronic Arts waarin we kunnen zien dat je sowieso tuinkabouters over de heg van de Wemels moet gooien. Namen van andere spellen zijn Chocolate Frogs (Chocoladekikkers vangen), Exploding Snap (kaarten dubbelen), Seeker Practice (oefenen voor een potje Zwerkbal) en Zonko's Joke Shop (mestbommen gooien).

Zoals het er nu uitziet doet Electronic Arts goed zijn best om naast een meeslepend verhaal dat het boek volgt ook een goede multiplayer neer te zetten. Dit zal het spel een goede replaywaarde kunnen geven. Vooral Eye-Toy is een slimme zet van Electronic Arts. Voor fans van Harry Potter of Eye-Toy is dit zeker een titel om goed in de gaten te houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dat ze de Eye-Toy gebruiken in een 'gewoon' spel vind ik erg tof. Wel blijft dan de vraag of je er een Eye-Toy moet bij hebben, er een Eye-Toy pakket komt. Wel tof allemaal! Harry Potter ruleert!

 • Er wordt normaal gereageerd Dark Zero of niet, je geeft niet eens argumenten anders reageer je maar niet. Lees anders de privace policy van het forum even als het niet duidelijk voor je is.  @ HP: boeken zijn goed, spellen degelijk. Goed initiatief iig om extra's toe te voegen. Zo ken ik EA niet :).

 • De boeken zijn zeer goed, maar van de films en de games moet ik niks hebben, alhoewel Quidditch World Cup wel tof was. ^_^

 • heel tof om de eyetoy toe te voegen aan de "normale" gameervaring. munch & abe heeft gelijk dit is een hele nieuwe kant van ea zomaar gaan ze origineel lopen doen!

 • zeker jasper…quidditch is echt leuk, mara het eerste van deel van de game had ik in 3 uurtjes uitgespeeld!

 • Alsof die screenshot echt is….

 • @Dark Zero: volgens mij vind jij geen enkel boek leuk, dus zeik er dan niet over ga Manhunt spelen.

 • Ik denk niet dat Dark Zero een boekenfan is. En als je dat wel bent, raad ik je zeker aan de boeken te proberen. Ik dacht namelijk eerst ook 'Waarom zou ik een boek moeten lezen die voor kleine kinderen bestemd is'. Was dus fout want na de twee films gezien te hebben probeerde ik het derde boek. En man, die boeken zijn zoveel beter dan de films.  Ik zit nu zelfs met smart op de PS2 versie van Potter meets Black :P te wachten, want het lijkt me lachen om die tuinkabouters over de heg heen te smijten :)

 • omdat je geen mening geeft door in caps te zeggen dat iets zuigt. Dat toont geen respect ten opzichte van andere mensen en toont een ernstige kortzichtigheid van jouw kant. Een mening is heel iets anders dan zomaar iets blaten.  Zeker als je ervan uit kan gaan dat nagenoeg iedereen die Harry Potter gelezen heeft eraan verslaafd raakt. :-)

 • It's like drugs :)

 • ik vond dit de leukste van de harry potter games tot nu toe. zelfs beter dan de 4de en de 5de.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren