1. Ghost Recon: Jungle Storm - Multiplayer

Ghost Recon: Jungle Storm - Multiplayer

Eerder kon je al de recensie lezen van de één speler modus van Ghost Recon: Jungle Storm. In dit artikeltje bespreek ik de online optie in het spel. je kunt het namelijk ook online spelen op je PlayStation 2. Je kunt zelfs een potje spelen met spelers uit Amerika, wat bij SOCOM II niet mogelijk is. Het spel werd helaas even uitgesteld en lag rond hetzelfde tijdstip als SOCOM II in de schappen. Of dit een goede zet was, weet ik nog zo even niet. Beide spellen hebben in ieder geval een aantal gelijknissen die in dit artikel naar voren zullen komen. Uiteraard zijn er ook een groot aantal verschillen te noemen tussen Ghost Recon: Jungle Storm en SOCOM II.

Ghost Recon: Jungle Storm is net als SOCOM II een squad gebaseerd spel. In teams is het de bedoeling je vijand uit te schakelen. Verder is de online mode de optie waarvoor je het spel koopt. De één speler mode is bij beide spellen niet slecht, maar het draait uiteindelijk toch om die online mode. Ook de USB headset komt weer om de hoek kijken. Deze kun je namelijk gebruiken om met je teamgenoten te praten tijdens en na het spelen. Enige minpuntje, qua gebruik van de USB headset bij Ghost Recon: Jungle Storm, vond ik het gebrom wat je voor en na het gebruik van de USB headset hoort. Ook kan het gebeuren dat de stem van je medespelers niet goed te horen is en voorzien wordt van UFO bliepjes. Als laatste kent ook Ghost Recon: Jungle Storm veel wapens en dien je strategisch te werk te gaan.

De online mode van Ghost Recon: Jungle Storm kent naast al die vergelijkingen ook een heleboel verschillen. Zo bevat het spel maar liefst 31 verschillende maps waarop gespeeld kan worden. De ene map speelt zich in het daglicht af op een prachtig strand en de andere speelt zich weer ’s nachts af in een gevaarlijke jungle. Ter vergelijking: SOCOM II bevat 22 verschillende maps. Daarnaast bevat Ghost Recon: Jungle Storm tien verschillende speelmodi, waaronder de CO-OP en Last Man Standing mode. In de CO-OP mode is het de bedoeling met je teamgenoten het gezamenlijk op te nemen tegen de vijand. De vijand wordt in dit geval bestuurd door het computer zelf. Kom ik gelijk op een nieuw vergelijkingspunt. In dit spel is het mogelijk om met maximaal acht spelers te spelen, terwijl je in SOCOM II het met maximaal zestien spelers kunt doen. Naast de gezellige CO-OP mode kan ieder ook kiezen voor het ouderwetse ‘Last Man Standing’. Gewoon ieder voor zich en proberen te overleven.

Een heel belangrijk punt waarop Ghost Recon: Jungle Storm anders is dan SOCOM II is de prijs. Voor Ghost Recon: Jungle Storm betaal je namelijk nog geen 30 Euro, terwijl je voor SOCOM II al gauw 65 Euro bij elkaar moet schrapen. Voor het geld hoef je het spel dus zeker niet te laten liggen. Als laatste puntje toch nog even het aantal spelers dat je daadwerkelijk online zult treffen. Bij SOCOM II ligt dit aantal op dit moment voor Europa rond de 4500, bij Ghost Recon: Jungle Storm tref ik er meestal 150 tegelijkertijd online. Het geeft toch aan dat op dit moment SOCOM II toch meer mensen trekt. Dit wil uiteraard niet zeggen dat Ghost Recon: Jungle Storm minder is, het spel is gewoon anders.

Conclusie en beoordeling

Mocht je dus even zin hebben in een nieuw online avontuur en SOCOM II even beu zijn dan biedt Ghost Recon: Jungle Storm genoeg plezier om wat uurtjes online rond te brengen. En vergeet niet, sinds deze week ligt Ubi Soft’s Rainbow Six 3 ook in de schappen. Kortom: er is genoeg te doen via PlayStation 2 online!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Lekker veel speelbare maps
 • Slechts 30 euro
 • Afwisseling in omgevingen
 • Minpunten
 • Weinig spelers online
 • Af en toe slecht ontvangst met de koptelefoon

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ghost Recon online is echt Eng te noemen. Word soms zooooo spannend, en zodra het knallen begint, is het binnen 4 seconde over… TOEF TOEF TOEF, al je team members dood… TOEF, spel voorbij :P

 • ghost recon is wel heel cool. en theonegamer heeft gelijk, heel spannend. hoe moet de multiplayer dan wel zijn

 • lijkt me zeker gaaf online, ben alleen nog wel aan het wachten totdat hij op mijn deurmat valt…

 • Mooie review Remco.  Ik heb 'm gewonnen met de prijsvraag.

  Kan er binnenkort mee aan de slag dus. (^__^)

 • ik ook, zie je dan ook binnenkort online :)

  krijg bijna hoop ik

 • hoe is rainbow six dan online?

 • Rainbow Six 3 kan online ja.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren