1. Counter-Strike

Counter-Strike

Na een paar jaar furore te hebben gemaakt op de PC, is Counter Strike nu dan ook verkrijgbaar op de Xbox. Als je geen Xbox Live bezit, kan je dit spel beter laten liggen. Ben je daarentegen wel in bezit van Xbox Live en verlang je naar een shooter waarbij er goed samengewerkt moet worden? Dan is Counter Strike misschien wel een spel waar je naar op zoek bent.

Het concept in Counter Strike is heel simpel. Op een bepaalde locatie zijn er twee teams. Deze bestaan uit terroristen en uit de counter-terroristen. Er zijn twee verschillende gamemodi. De eerst is de Bomb Defuse mode. Hierbij moeten de terroristen een bom plaatsen en moeten de counter-terroristen dit proberen te voorkomen. Lukt ze dit niet, dan kan er altijd nog geprobeerd worden om de bom onschadelijk te maken.

De tweede mode is de Hostage-Rescue mode. De terroristen hebben een aantal burgers gegijzeld en is het aan de counter terroristen de taak ze te bevrijden. Toch hebben de twee gamemodi een ondergeschikte rol. Over het algemeen bestaat een potje Counter-Strike uit het afmaken van de tegenstander, voordat hij dat bij jou doet. De enige keren dat ik daadwerkelijk me heb gehouden aan de doelen van een bepaalde map, was tijdens verschillende matches met mijn clan. Hierbij zal je er echt alles aan moeten doen om de doelen zo snel mogelijk te halen, of voorkomen dat de tegenstander het doel volbrengt.

Het spelen met een controller in plaats van een toetsenbord en muis is een groot verschil. Toch kan er met de controller gericht geschoten worden en is het maken van een headshot naar enig oefenen goed te doen.

Geld speelt een grote rol in Counter-Strike. Geld verdien je door vijanden af te maken of doordat je team een ronde wint. Met dit geld kan er aan het begin van een ronde wapens, armor en granaten gekocht worden, die weer broodnodig zijn om de vijand mee af te knallen.

Visueel gezien ziet Counter-Strike er wel wat beter uit dan op de PC. En dat mag ook wel voor een spel dat meer dan vijf jaar oud is. Daarnaast zijn er in elke locatie een aantal dingen toegevoegd die in het origineel niet zaten. Denk hierbij aan kisten, tonnen en andere dingen waarachter geschuild kan worden.

Wat wel hetzelfde is gebleven met de PC is de ijzersterke speelbaarheid. Elke ronde die gespeeld wordt is weer net iets anders en er zal dan ook steeds nagedacht moeten worden welke tactiek er moet worden gebruikt. De voldoening is groot als die tactiek uiteindelijk ook de juiste blijkt te zijn.

Conclusie en beoordeling

Counter-Strike is een schietspel, waarbij spelen met een team boven aan staat. Daarnaast is de speelbaarheid ook nog eens snel en soepel en weet elk potje weer te boeien. Het spel is vooral aan te raden voor mensen die er echt tijd in willen steken en de ietswat langzamer gameplay van Rainbow Six 3 niets vinden. Als jij onder deze categorie valt, dan zal je aan Counter-Strike geen verkeerd spel hebben.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Samen in een team strijden
 • Een aantal gloednieuwe locaties
 • Minpunten
 • Visueel achterhaald
 • Niet leuk als je geen Live hebt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • mij lijkt ie wel cool (op Live)

 • Jep op PC blijft ie goed, op live lijkt me ook wel lachen, zeker als iedereen microfoon gebruikt. :)

 • Echt een top-game. via Live dan he!! eigenlijk net zo leuk als RTCW imo…

 • kheb hem net een paar dagen van een maat van me geleent…..kan nu niet zeggen dat ik hem leuker vind dan op PC, maar toch issie via Live wel grappig.

 • ik vind hem op de pc wel leuker lijkt mij want ik heb een ps2

 • weer 'n hele degelijke score hoor :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren