1. Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Waar koop je nou een GameCube voor? Is het omdat je fan bent van Mario, Samus of Link? Is het omdat de vorm van de console je aanspreekt? Of was het soms de lage prijs? Iedereen heeft een eigen reden om een GameCube wel of niet te kopen. Ikzelf ben sinds november 2003 een gelukkige eigenaar van een paarse GameCube. Gelukkig heb ik hier gecursiveerd omdat de Cube tot nu toe alleen maar stof heeft staan happen. Ik houd niet van Mario, Sonic is waar mijn hart ligt. Zelda heeft me nooit echt getrokken en Metroid speel ik liever zoals het hoort, als platformer op mijn Game Boy Advance. Nee, ik heb mijn Cube gekocht voor Metal Gear Solid: The Twin Snakes. Een GameCube voor een geweldig spel, flitsende tussenfilmpjes en een grote hoeveelheid speelplezier. Metal Gear Solid: The Twin Snakes koop je niet voor je GameCube, je koopt je GameCube voor The Twin Snakes.

Metal Gear Solid: The Twin Snakes is een remake van Metal Gear Solid, dat eind jaren negentig op de PlayStation 1 en later op de PC verscheen. Voor veel gamers was het de eerste keer dat ze kennismaakten met Solid Snake, die daarvoor al een tweetal avonturen op de MSX had beleefd. Het spel werd een grote hit omdat het beschikte over drie elementen. Het spel oogde geweldig, het verhaal was meeslepend en de gameplay was voor die tijd revolutionair. In tegenstelling tot alle andere spellen die in die tijd uitkwamen moest je bij Metal Gear Solid zo min mogelijk vijanden neerschieten en er juist voor zorgen dat je niet gezien werd. Tegenwoordig zien we meer stealth spellen en is het spel niet meer revolutionair te noemen. Gelukkig beschikt The Twin Snakes nog steeds over de twee andere elementen.

The Twin Snakes brengt Solid Snake naar een militaire basis in Alaska. Terroristen hebben deze basis veroverd en dreigen een nucleaire bom af te schieten. Het is aan Snake de taak om contact op te nemen met een hooggeplaatste ambtenaar (de DARPA Chief), die gevangen is genomen, en te onderzoeken of de terroristen daadwerkelijk een bom kunnen afvuren. Dit is slechts de basisinformatie die aan je wordt meegegeven. Hoe verder je in het spel komt, des te meer het verhaal zich ontplooit. Niemand is te vertrouwen, niets is wat het lijkt, kortom: het verhaal blijft boeien tot het eind. Sterker nog, het is één van de beste verhalen ooit.

Het tweede element waar Metal Gear Solid op leunde was de visuele pracht. The Twin Snakes kan natuurlijk niet met PlayStation 1 graphics aan komen zetten en daarom heeft Silicon Knights de grafische engine van Metal Gear Solid 2 gebruikt. Je hebt dus nu het verhaal van Metal Gear Solid met de visuele prachten van Metal Gear Solid 2.

Op één punt weet Metal Gear Solid: The Twin Snakes er zelfs mooier uit te zien dan Metal Gear Solid 2. De tussenfilmpjes van The Twin Snakes zijn van een ongekend hoog niveau. Prachtige animaties, levensechte emoties en superieur camerawerk zorgden ervoor dat ik meerdere malen met mijn bek vol tanden heb gestaan. Vooral de tussenfilmpjes met Snake en Ninja zijn een lust voor het oog.

De engine van Metal Gear Solid 2 zorgt tevens voor een nieuwe dimensie in The Twin Snakes. Je kunt nu namelijk alles vanuit het eerste persoon perspectief (door de ogen van Snake) bekijken. Dit maakt het spel op sommige punten helaas wel erg gemakkelijk. Het uitschakelen van bewakers en camera’s is nu een fluitje van een cent, terwijl je bij het origineel er met veel moeite voorbij kwam.

Voor de mensen die het origineel helemaal hebben gespeeld is deze remake in mijn ogen zeker ook de moeite waard. De verbeterde graphics en een aantal leuke toevoegingen zullen ervoor zorgen dat je met veel plezier een bekende wereld betreedt. Zo is er op het einde een zeer boeiende conversatie tussen Ocelot en een derde die behoorlijk wat opheldert.

Conclusie en beoordeling

Er is nog veel dat ik niet eens behandeld heb. Denk aan de fantastische eindgevechten, het nemen van foto’s van grappige dingen, het verzamelen van dogtags en het vrijspelen van een aantal leuke extra’s. Als ik daar echter over in detail zou treden ben ik bang dat ik flink wat verraad. Daarom sluit ik deze recensie af met de woorden waarmee ik hem was begonnen. Metal Gear Solid: The Twin Snakes koop je niet voor je GameCube, je koopt je GameCube voor The Twin Snakes.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Prachtige tussenfilmpjes
 • Geweldig verhaal
 • Geweldige game
 • Minpunten
 • Codec gesprekken zijn bijna niet aangepast

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Allemaal Sonic fanboys hier hoor… niet teveel op letten  *kijkt naar zijn avatar… oeps*  ON TOPIC: ik weet toch niet of ik dit spel zou kopen. Vraag me af in hoeverre dit nog leuk is als je het verhaal grotendeels al kent.


 • Zeker weten: voor mij wordt dit weekend vooral MGS weekend:) 26 maart 2004 is een mooie dag voor ons gamers: Splinter Cell, Far Cry en MGS komen gewoon op dezelfde dag uit.

 • Veeeeeette game!! Ik heb em net gekocht, de nieuwe Splinter Cell ook trouwens…hmmm…welke eerst? :p

 • de codec gesprekken zijn wel degelijk aangepast hoor, de animatie van de burst transmission is alleen hetzelfde gebleven…

 • Het is een remake. Wat mij betreft zou dit spel dan hoe dan ook niet meer aan een 10 kunnen komen.

 • Ey Kris, Far Cry is al sinds eergister te koop hoor :D  On topic: Als ik een kubus had kocht ik dit spel zeker :)

 • @MagicMark:  Spel komt officieel vandaag uit. Kan dus gebeuren dat je hem al eerder hebt (waaronder ik :P)

 • Officieel staan de releasedata altijd op vrijdagen, maar de winkels hebben ze meestal eerder. Spelcomputers worden officieel op een donderdag gelanceerd, maar ook die zijn maandag en dinsdag al verkrijgbaar. Zo werkt dat:)

 • Ik laat deze titel even liggen, ben nog te druk met FFCC en BG&E. Maar zodra ik tijd heb (de komende maanden komt er niets interessants uit volgens mij) koop ik hem.  En ik haal hem in Canada, waar hij maar 35 euro kost ipv 50 :D

 • Dan moet je ook aangeven waarom he SonofBigBoss :)

 • er zit een embargo op sommige titels, die mogen dan echt niet voor een bepaalde datum verkocht worden, maar worden wel al vooraf geleverd zodat er voldoende voorraad is.

 • Nintendo games komen meestal al officieel op woensdag uit, PS2 en Xboxgames meestal op vrijdag  Ontopic: goeie remake van het beste spel allertijden, ben alleen niet zo te spreken over de besturing in vergelijking met de ps(2) besturing…

 • ik heb hem ook al samen met splinter cell alle 2 vette games

  en ninja gaiden natuurlijk ook.

 • @ Slick Rick  Nieuwe Splinter Cell on the cube? Ben je echt de eerste. Kan me niet herrineren dat ie zou worden uitgebracht. Correct me if i'm wrong. Hope so.

 • De besturing van deze game is gewoon wennen. Toen de mensen de PSX versie hadden riepen ze ook: De besturing is klote. En Jelle: De codecgesprekken zijn niet aangepast zover ik weet hoor. Het is precies hetzelfde als bij de psx versie.

 • "dit spel speel je een paar jaar lang"?!  bullshit, uitgespeeld in 10 uur….klaar. je speelt het alleen voor de graphics.

  dat deed ik met rogue leader….

 • @ Slick Rick  Nieuwe Splinter Cell on the cube? Ben je echt de eerste. Kan me niet herrineren dat ie zou worden uitgebracht. Correct me if i'm wrong. Hope so.

  waar zegt hij dat hij em voor de cube heeft? :)  MGS:TTS lijkt me trouwens echt wel een vette game! Deze wil ik hebben maar ik kan hem nog nergens vinden in dit gat hierzo :(

 • Dit is wel een goed spel maar soms wel lastig. Maar wel een topper.

 • Ik ga de game morgen maar eens opzoeken :)

 • sons of big boss? laat me niet lachen, is een belachelijke naam. een naam moet overtuigend zijn om een spel te gaan halen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren