1. Meer dan tachtig ontwikkelaars bezig met de PSP

Meer dan tachtig ontwikkelaars bezig met de PSP

Sony heeft bekend gemaakt dat er meer dan tachtig ontwikkelaars wereldwijd bezig zijn met het ontwikkelen van spellen voor de PlayStation Portable. De meeste ontwikkelaars komen uit Europa (34), gevolgd door Japan (24) en de Verenigde Staten (23). Er zijn ook nog acht bedrijven bezig in Zuid-Korea voor de PlayStation Portable.

Verwacht wordt dat we nog voor de E3 meerdere demo's te zien zullen krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ZIJN er wel zoveel ontwikkelaars :D 34 in Europa :o ! Maar goed, als 10 % van hen goede games uitbrengt zijn we al ergens.

 • Hebben ze ook nog bekend gemaakt welke? Maar zo te horen wordt de PSP een knaller!!

 • Nintendo d00m3d

 • Let maar op… Nintendo gaat de licentie-fee's voor GBA verlagen. Het is heel erg duur om voor het GBA te ontwikkelen en daarna ook nog winst maken. Alleen Nintendo en een paar andere ontwikkelaars maken echt winst. Ze hadden het verlaagd met de Gamecube…….. licentie-fee's verlagen zodat ze meer third party support kregen. Gamecube was de duurste console om voor te ontwikkelen.  Sony doet het slim…….. lage licentie-fee's is meer third party support.

 • Ehh, ik zeg dat Nintendo d00m3d is….

 • Dit is een neprobkazoe :).

 • een paar poorts zijn niet erg..als ze maar goed aangepast zijn voor het kleine voormaat..ok er moeten ook wel een paar originele games komen

 • Hmm, het klinkt allemaal heel cool en iedereen heeft nu het idee dat Nintendo verlorren is. Maar ik wil eerst wel is de DS zien, en een nieuwe gameboy zal denk ik nog wel betere beelden de PSP kunnen leveren.

 • Ehh, ik zeg dat Nintendo d00m3d is…. en waarop baseer je dat? dat er 80 developers bezig zijn met games? Een reden dat de GBA zo populair is, is dat ie back-compatible is… dat is ook een reden waarom de ps2 populair is… (veel mensen met een psx zijn daarom overgestapt naar ps2) … Mensen die een GBA hebben (en dat zijn er HEEL veel) zullen sneller een systeem kopen waar ze hun games nog steeds op kunnen spelen ipv naar een nieuw systeem over te stappen waar dat niet kan… dus ik denk dat psp grote kans maakt, maar nintendo is zeker niet 'd00m3d' (tjee wat een woord)

 • Een reden dat de GBA populair is dat er geen concurentie is. Nu komt Sony Nintendo kicken net zoals dat eerder hadden gedaan met de Playstation.

 • er waren genoeg concurenten tot nu toe… bijvoorbeeld die van nokia, dan had je nog een of ander ding van badai… maar die zetten zich niet echt door… terwijl er wel genoeg developers voor waren/zijn…

 • N-gage had nooit kans op slagen. Niemand neemt dat ding serieus. Maar dit is Sony, en die gaan de PSP echt wel pushen net als toen ze met de Playstation deden.

 • De playstation had dan ook een voorsprong omdat ie voor de N64 op de markt was… daardoor waren al veel nintendo beziters overgestapt naar de PSX… en niet te vergeten veel developers… dit is echter niet bij de PSP het geval… het is een heel andere situatie dan toen der tijd bij de PSX en N64… de GB(A) heeft gewoon al een heele grote voorsprong op de PSP en zal deze ook nog houden, vooral als Sony de release date altijd veder weg gaat schuiven… en N-Gage is ook van een goed bedrijf, namelijk Nokia… helaas heeft Nokia het verkeerd aangepakt en er ook een telefoon van gemaakt… maar da nog waren er niet veel mensen geweest die een N-Gage gekocht zouden hebben… feit blijft dat de PSP het moeilijk zal krijgen… vooral in het begin…

 • De SNES was nog enorm populair toen de Playstation uitkwam.  En je vergeet ook dat Sony koning is qua marketing. Nee, de PSP gaat het heel wat beter doen dan de DS en GBA2.

 • Dat is Microsoft ook… nee… ze zijn zelfs beter in marketing en toch zet ie zich tegenover de PS2 niet door! reden? PS2 heeft een voorsprong ten opzichte van de XBOX… en de GBA heeft een voorsprong ten opzichte van de de PSP  SNES was destijds al sterk verouderd ten opzichte van de PSX… lijkt me duidelijk dat je dan overstapt…  Maar goed… we zullen elkaar wel spreken als het zover is, want een speculatie erover uitspreken is zeer moeilijk… maar ik blijf erbij dat de PSP niet zoals de PSX de marktpositie in een keer zal overnemen


 • Ik wil wel zo'n PSP…met een aangepaste killzone ofzo en dat je dan via je telefoon op het internet kan spelen tegen anderen:)

 • Microsoft beter in marketing dan Sony? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA………….. en dit ook: HAHAHAHAHAHAHAHAHA + HAHA  Microsoft of Nintendo moeten zelfs de marketing gozers van Sony gebruiken. Sony is koning wanneer het om marketing komt.  Plus er zijn 70 miljoen PS2 gamers. Het is een mogelijkheid dat er een gedeelte (ik gok op de helft) het PSP gaat kopen. Plus je hebt de straatjongeren die altijd de nieuwste dingen willen. Een apparaat die muziek, films, spelletjes kan afspelen… echt iets voor hun. En Sony wil meer nadruk leggen op nieuwe spelletjes dan 'ports' (ik zou het toch fijn vinden als Pro Evo Soccer naar PSP komt maar dat terzijde).  PSP richt zich op een grotere markt dan GBA. Ik denk dat het succesvol word.


 • Dat is Microsoft ook… nee… ze zijn zelfs beter in marketing en toch zet ie zich tegenover de PS2 niet door! reden? PS2 heeft een voorsprong ten opzichte van de XBOX… en de GBA heeft een voorsprong ten opzichte van de de PSP

  In a nutshell, no.  SNES was destijds al sterk verouderd ten opzichte van de PSX… lijkt me duidelijk dat je dan overstapt…

  De Playstation was ook verouderd toen de Dreamcast uit kwam. • Ach er zijn meer dan 400 developers…. Als daarvan 80 support geven aan de PSP, waaronder natuurlijk een hoop crap, dan blijft er nog zat over voor N en daarnaast wie zegt dat de developers NIET voor beide platforms kunnen ontwikkelen?

 • Oeee !! De DS zal het zwaar krijgen…….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren