1. Eerste plotlijnen GTA: San Andreas uitgelekt

Eerste plotlijnen GTA: San Andreas uitgelekt

Hoewel Rockstar het liefst zo min mogelijk over de aankomende Grand Theft Auto: San Andreas vrijgeeft, zijn de eerste plotlijnen inmiddels uitgelekt. Wij danken hiervoor casting director David Vaccari, die op de officiële website van zijn agentschap Shadowfax de scripts van drie personages publiceerde.

Het gaat ten eerste om “Maccer”. Hij staat in het script beschreven als een 22-jarige blanke man die geboren is in Manchester. Er bestaat al enige duidelijkheid omtrent zijn persoonlijkheid. Zijn dialogen zijn namelijk gebaseerd op de in 1999 uitgekomen film Human Traffic. Hierin wordt een groep jongeren gevolgd tijdens stapavonturen waar ze alle remmen losgooien, zodat verschillende soorten drugs zeer nadrukkelijk aanwezig zijn. Opmerkelijk is het feit dat acteur Danny Dyer, die in dezelfde film de rol van Moff op zich neemt, de acteur was die in Vice City de stem van Kent Paul voor zijn rekening nam. Hierdoor bestaat er dus mogelijk een parallel tussen de persoonlijkheid van Kent Paul en Maccer.

Het tweede personage is “Mad Dogg”, die in het script als een donkere Amerikaanse man van 23 beschreven wordt. Deze Mad Dogg is allesbehalve een voorbeeld van een sociaal verantwoordelijke burger. Zijn dialogen zijn gebaseerd op de tiener O-Dog, die in de film Menace II Society (1993) door Lorenz Tate gespeeld wordt. In de film bivakkeert ook hij in het criminele milieu; dealen, wapens en autodiefstallen vormen slechts enkele aspecten van zijn dagelijks leven.

Het derde en laatste personage waar op de website sprake van is, is de jonge Italiaanse vrouw “Maria”. Haar script is afkomstig uit de in 1988 verschenen film Colors, een film die gebaseerd is op twee politieagenten die de bendes van Los Angeles enigszins in toom proberen te houden. De dialogen van Maria zijn afkomstig van Maria Conchita Alonso, die in de film de rol van Louisa Gomez op zich neemt. In de film krijgt ze een relatie met één van de twee agenten.

Rockstar heeft voorlopig nog niet gereageerd op de uitgelekte scripts, waar overigens nóg het één en ander uit opgemaakt kan worden. Aangezien de films zich allemaal in de moderne tijd afspelen, lijkt hetzelfde met Grand Theft Auto: San Andreas te gebeuren. Eerst werd er voorzichtig gespeculeerd dat het spel zich in de jaren ’70 zou afspelen, maar dat zou in onze theorie onzin zijn. Verder zijn in de films volop West Coast gangsters aanwezig, waardoor zij hoogstwaarschijnlijk nadrukkelijk in het spel aanwezig zullen zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Wil iedereen Marnix even bedanken voor het snelle schrijven van dit stukje? ;)

 • Hmm, voor t eerst dan dat de hoofdpersoon een achtergrondverhaal krijgt. Meestal speel je gta van zero to hero. Overigens, is dat plaatje het officiële plaatje, of is het zelf in elkaar gefrutselt.

 • Maar dat plaatje hebben we zelf in elkaar gefrutseld, ik vind hem mooier dan het echte logo.

 • doh toch niet, 2 min >:(

  Ow jah ik wou ook nog ff kwijt, tis dus zeker dat dit het nieuwe gta deel wordt? Dus niet sin city.

 • Thnx USSJ.  Tijdens het schrijven van 't artikel kreeg ik trouwens veel zin om die films te gaan bekijken. Hebben allemaal best een leuke verhaallijn, dus binnenkort ga ik er eens een paar van bekijken :)

 • Deze is toch al aangekondigt en er is al een officieel logo die ik trouwens wél cool vindt :)

  het spel lijkt me btw echt supervet…

 • Hmmm…klinkt allemaal wel vet, maar ik zou t jammer vinden als het zich niet in de jaren 70 afspeelt. Dat leek me juist diiiiik :)

 • Laten we het gezellig houden mensen :) Anders moeten we weer posts gaan aanpassen :)

 • De laatste 2 films heb ik zelf , maar die andere heb ik nooit van gehoord . Dus we krijgen inplaats van een bloedgeil latina meisje een Italiaans chickie en een leipe ghetto neger & nog een losgeslagen mate die een goede vriend van charlie is , als je begrijpt wat ik bedoel .

 • Het leek mij ook wel leuk om het in jaren 70 af te laten spelen, hoewel het na Vice City misschien wel weer tijd wordt voor een GTA in deze tijd.

 • Ik ben meer een voorstander van GTA in deze tijd, hoewel het Rockstar gegarandeert een aantal rechtzaken zal gaan kosten i.v.m. "discriminatie" van bepaalde groepen..

 • Dat vind ik zo'n bullshit.. In het echt zijn zulke groepen nog veel erger.. En over groepen die in films 'gediscrimineerd' worden hoor je niks..

  Bijv. de Haitianen in Vice City, die gingen ook rechtzaken open tegen Rockstar maar ik heb niks gehoord over rechtszaken tegen de makers van Bad Boys 2 want daar kennen die Haitianen er ook wat van..

 • ….lijkt me sterk dat dat San Andreas was.. -_-' senpai weer hoor. word er in dit hele bericht gesproken over de bekendmaking van san andres?! NEE!! lezen dus. dit is de eerste keer dat IG gedeeltes van het plot publiceert. niet zeuren dus maar lezen!! Ik had het gelezen en als je graag een mening wilt laten weten over mijn reactie zet dan ook gewoon je nick ermee…ik weet dat je erg moe wordt van het inloggen..

 • bedank marnix!

 • dat word dus gangsters afknallen.

 • Word up bitches!  Als de setting echt gangstar rap en de West Coast wordt ga ik deze game ook eens proberen. Ik vond GTAIII echt zwaar kut (als één van de weinige geloof ik ,-) ) maar dit lijkt me wel stoer.

 • Hopen dat er niet alleen maar negerherrie uit die radio's komt..

 • Gta is dope

 • hij is gewoon fantasties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren