1. Al THQ's studio's werken aan niet aangekondigde games

Al THQ's studio's werken aan niet aangekondigde games

THQ's vier interne studio's werken elk aan nieuwe, nog niet aangekondigde games. Dat heeft Jason Rubin, directeur bij THQ, verteld in een gesprek met GamesIndustry.biz.

"In de afgelopen zestig dagen zijn alle vier van onze interne studio's begonnen aan nieuwe titels die representatief zijn voor het type product waarvan wij geloven dat het THQ succesvol zal maken in de toekomst", vertelt Rubin.

Die vier studio's zijn Relic Entertainment, dat momenteel ook werkt aan Company of Heroes 2; Vigil Games, dat zijn werk aan Darksiders II aan het afronden is; Volition, dat een nieuw deel in de Saints Row-serie ontwikkelt en THQ Studio Montreal, waar Assassin's Creed-maker Patrice Desilets aan een nog onbekend project werkt.

Voor dit fiscale jaar heeft THQ nog de games Darksiders 2, WWE 13, Company of Heroes 2, Metro: Last Light en South Park: The Stick of Truth in de planning staan. Daarnaast is Crytek bezig met Homefront 2 en werkt Left 4 Dead-studio Turtle Rock ook aan een game voor de uitgever.

Stopgezet

THQ heeft ook verschillende projecten stopgezet. Zo is Volition niet langer bezig met InSane, de horrorgame van ontwikkelaar Guillermo del Toro, heeft het de rechten op Devil's Third weer overgedragen aan zijn ontwikkelaars en wordt de massively multiplayer onlinegame Warhammer 40,000: Dark Millenium omgebouwd tot een meer traditionele role-playing game. Daarnaast heeft de uitgever aangegeven geen pijlen meer te richten op Facebook-games en games voor mobiele platformen.

THQ maakt een grootschalige reorganisatie door, omdat het bedrijf financiële problemen heeft. Dankzij de veranderingen in zijn bedrijfsvoering, kon het bedrijf voor het eerst sinds het laatste kwartaal van 2009 winst raporteren bij de bekendmaking van zijn financiële kwartaalcijfers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Een goed teken THQ krabbelt weer langzaam omhoog.

  • ik hoop dat Volition wel goed de tijd neemt om te werken aan de nieuwe SR. Niet dat 3 zo slecht was, maar vergeleken met deel 2 was het gewoon een tegenvaller. Maar nou was die game ook wel extreem goed.

  • Ze hebben toch een aantal goede titels staan. Darksiders en Metro LL kunnen zomaar eens goed gaan verkopen.

  • Ik heb in ieder geval geen vertrouwen meer in THQ. De games zitten altijd prop vol met slordige bugs die niet opgelost worden en zijn of heel lelijk of heel saai. Hebben ze een keer iets goeds afgeleverd, verpesten ze het volledig met de opvolger.

  • Overigens wel weer typisch dat we twee THQ berichten op de frontpage hebben staan met in beide grotendeels dezelfde informatie. Maar goed, wat wil je als je samenwerkt met dat bedroevende Game Solutions.

  • ze hebben idd een mindere periode gehad, maar ik denk dat ze stiekum echt wel gewerkt hebben om die periode weg te poetsen.

  • Ze zijn gewoon volledig de mist ingegaan met die teken tablet en de miljoenen investeringen die ze daarin hebben gestoken. Verder maakt THQ imo altijd wel vrij leuke games maar weinig klappers.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren