1. Gears for Breakfast kondigt nieuwe dlc aan voor A Hat in Time

Gears for Breakfast kondigt nieuwe dlc aan voor A Hat in Time

Ook een Nintendo Switch-versie binnenkort beschikbaar

A Hat in Time krijgt nieuwe dlc-pakketten. Ook wordt er een Nintendo Switch-versie van de game uitgebracht. Dit maakte ontwikkelaar Gears for Breakfast bekend in een video op Gamescom.

Over de precieze releasedatum van A Hat in Time voor de Switch is momenteel nog niets bekend. Er wordt op dit moment alleen gezegd dat deze 'binnenkort' zal verschijnen voor de hybride console.

De dlc voor de platformer is genaamd Seal the Deal. In deze dlc gaat de speler in een nieuw verhaal aan boord van een cruiseschip dat geëxploreerd kan worden en gerund wordt door zeehonden.

Naast het nieuwe verhaal is er ook een nieuwe gamemodus beschikbaar genaamd Death Wish. Deze modus toont lastige uitdagingen die gecombineerd zijn uit de oorspronkelijke game. In dezelfde modus zijn er zes nieuwe 'time rifts' beschikbaar die verkend kunnen worden. Deze time rifts dienen als bonusstages in de game. Met het spelen van de Death Wish-modus en het verkennen van de time rifts kan de speler verschillende opties vrijspelen om zijn of haar personage aan te passen. Zo kunnen er nieuwe badges, outfits en zelfs camerafilters worden vrijgespeeld. Het Seal the Deal dlc-pakket komt op 13 september uit voor pc en zal op de eerste dag gratis zijn. Daarna zal de dlc omgerekend 5 euro gaan kosten.

Ook heeft Gears for Breakfast een nieuwe split-screen co-op-modus geïntroduceerd. Met het toevoegen van een nieuwe speler wordt er tevens een nieuw personage geïntroduceerd. Deze aparte dlc is gratis en komt net als Seal the Deal uit op 13 september voor pc.

A Hat in Time-fans waren niet tevreden met het nieuws dat de dlc niet naar de Xbox One en PS4 zou komen. Dit werd bekend na een bericht van Discords community manager van de game op Reddit. Op de Kickstarter-pagina van de game werd namelijk eerst gezegd dat de consoleversies van de game ook de updates zouden ontvangen.

In A Hat in Time speel je als een meisje met een grote hoed die tijdens haar avontuur door de ruimte haar brandstof, de Time Pieces, verliest. Ze komt erachter dat de brandstof verspreid ligt over een nabije planeet en teruggevonden moet worden om haar reis voort te kunnen zetten.

A Hat in Time is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PS4. De dlc komt op 13 september uit en is op dit moment uitsluitend beschikbaar voor de pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren